نظریه مشورتی شماره 1606/95/7

نظریه مشورتی شماره 1606/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1606/95/7


شماره نظریه:
1606/95/7

شماره پرونده:
1121-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/07/06

استعلام
اگر پرونده ای در دادسرای عمومی و انقلاب به دادیار ارجاع گردد و به تاریخ لاحق پرونده¬ای دیگر با همان موضوع و متهم یا متهمان واحد در همان دادسرا به بازپرس ارجاع گردد با رعایت مفاد ماده¬ی 339 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 4/12/92 با اصلاحات و الحاقات بعدی و قواعد سبق ارجاع دادستان یا مقام ارجاع می¬تواند پرونده¬ای ارجاع شده به بازپرس را اخذ و به دادیار ارجاع کند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
صرفنظر از اینکه مطابق مواد 88 و 92 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی دادیار در امر ارجاع تابع نظر دادستان می باشد و مقررات ماده 339 قانون فوق الذکر با لحاظ تبصره 1 آن از شمول ارجاع به شعبه دادیاری خارج است در فرض مطروحه که بدوا پرونده امر به شعبه دادیاری ارجاع و متعاقبا به لحاظ شکایت مجدد شاکی در همان موضوع و نسبت به همان متهم پرونده ی دیگری تشکیل و به شعبه بازپرسی ارجاع شده است با عنایت به قواعد و اصول کلی حاکم بر دادرسی کیفری و منع تعقیب متهم به یک اتهام به صورت همزمان و غیرهمزمان رسیدگی به اتهام واحد نسبت به متهم واحد در فرض استعلام لزوما باید در یکی از شعب دادیاری یا بازپرسی دادسرا صورت پذیرد و لذا در فرض مطروحه شعبه ای که پرونده ی امر متعاقبا به آن ارجاع شده است باید آن را نزد دادستان ارسال نماید تا وی با لحاظ سبق ارجاع آن را به شعبه ای که ابتدائا رسیدگی را شروع کرده است ارجاع نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 88 ـ در اموری که از طرف دادستان به معاون دادستان یا دادیار ارجاع می شود آنان در امور محوله تمام وظایف و اختیارات دادستان را دارند و تحت تعلیمات و نظارت او انجام وظیفه می کنند. در غیاب دادستان و معاون او دادیاری که سابقه قضایی بیشتری دارد و در صورت تساوی دادیاری که سن بیشتری دارد جانشین دادستان می شود.

مشاهده ماده 88 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 92 ـ تحقیقات مقدماتی تمام جرایم بر عهده بازپرس است. در غیر جرایم مستوجب مجازات های مقرر در ماده (302) این قانون در صورت کمبود بازپرس دادستان نیز دارای تمام وظایف و اختیاراتی است که برای بازپرس تعیین شده است. در این حالت چنانچه دادستان انجام تحقیقات مقدماتی را به دادیار ارجاع دهد قرارهای نهائی دادیار و همچنین قرار تامین منتهی به بازداشت متهم باید در همان روز صدور به نظر دادستان برسد و دادستان نیز مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت در این باره اظهارنظر کند. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ در صورت عدم حضور بازپرس یا معذور بودن وی از انجام وظیفه و عدم دسترسی به بازپرس دیگر در آن دادسرا در جرایم موضوع ماده (302) این قانون دادرس دادگاه به تقاضای دادستان و تعیین رئیس حوزه قضایی وظیفه بازپرس را فقط تا زمان باقی بودن وضعیت مذکور انجام می دهد.

مشاهده ماده 92 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM