نظریه مشورتی شماره 7/99/955

نظریه مشورتی شماره 7/99/955

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/955


شماره نظریه:
7/99/955

شماره پرونده:
99-186/3-955 ک

تاریخ نظریه:
1399/07/15

استعلام
1-تخلف از مقررات بهداشتی مشمول مواد 39 و 40 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب 1367 است یا مشمول ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 1346؟ 2-موضوع در صلاحیت دادگاه است یا سازمان تعزیرات ؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و 2) با عنایت به مواد 2 17 68 تبصره یک ماده 72 و 73 قانون نظام صنفی مصوب 1382 با اصلاحات و الحاقات بعدی تخلف از مقررات بهداشتی واحد صنفی به استثنای صنوفی که قانون خاص دارند مشمول این قانون و در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 39 ـ به موجب تبصره 2 قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوب 19/07/1373 منسوخ گردیده است.

مشاهده ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی

ماده 40 ـ به موجب تبصره 2 قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوب 19/07/1373 منسوخ گردیده است.

مشاهده ماده 40 قانون تعزیرات حکومتی

ماده 39 ـ متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاه ها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردن آشامیدنی آرایشی بهداشتی اماکن عمومی مراکز بهداشتی درمانی مراکز آموزشی و پرورشی محلهای نگهداری و پرورش دام و طیور و کشتارگاه ها ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بهداشت محیطی در محل فعالیت خود می باشند. متخلفین از مفاد این ماده به ازای هر مورد نقض بهداشتی به مجازاتهای زیر محکوم می شوند: مرتبه اول ـ جریمه نقدی از مبلغ یک هزار تا پنجاه هزار ریال. مرتبه دوم ـ جریمه نقدی از مبلغ دو هزار تا یکصد هزار ریال. مرتبه سوم ـ جریمه نقدی از مبلغ چهار هزار تا دویست هزار ریال. مرتبه چهارم ـ علاوه بر مجازات مرتبه سوم زندان از یک تا شش ماه. تبصره ـ در صورت عدم رفع نقایص بهداشتی در پایان مهلت مقرر یا لغو پروانه کسب متصدی و یا مسئولین محل تعطیل خواهد شد و ادامه کار منوط به اخذ پروانه جدید و رفع نقص می باشد.

مشاهده ماده 39 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی

ماده 40 ـ در کلیه مراحل مربوط به مواد این قانون در صورتی که تخلف در بخش غیر خصوصی انجام گرفته باشد حسب مورد مقام مجاز دستور دهنده و یا مباشر و یا هر دو متخلف محسوب و به مجازاتهای زیر محکوم می گردند: مرتبه اول ـ اخطار کتبی و جریمه نقدی تا مبلغ یک میلیون ریال. مرتبه دوم ـ جریمه نقدی تا مبلغ پنج میلیون ریال. مرتبه سوم ـ تعلیق از خدمت به مدت سه تا شش ماه. مرتبه چهارم ـ زندان از یک تا شش ماه.

مشاهده ماده 40 قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی

ماده 13 ـ تخلف از مقررات بهداشتی نظیر عدم رعایت بهداشت فردی وضع ساختمانی وسایل کار ممنوع است و مستوجب مجازات می باشد. مقررات بهداشتی مربوط به مراکز تهیه و تولید نگهداری توزیع فروش و حمل و نقل مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی در آیین نامه اجرائی این ماده تعیین خواهد شد. تخلف از مقررات مذکور مستوجب مجازاتهای بازدارنده از صد و نود هزار (190.000) ریال تا سه میلیون و هفتصد هزار (3.700.000) ریال جریمه نقدی به ازای هر مورد نقض مقررات بهداشتی خواهد بود. میزان مجازاتهای یاد شده بر اساس نرخ تورم ( هر سه سال یک بار) بنا به اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تایید هیات وزیران قابل افزایش است. (اصلاحی 16/11/1392) مامورینی که از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای نظارت بهداشتی اماکن و مراکز موضوع این ماده تعیین می شوند مکلفند متخلفین از مقررات بهداشتی را با ذکر موارد تخلف با تنظیم گزارشی به مسوول بهداشت محل معرفی نمایند. مسوول بهداشت محل در صورت تایید گزارش به صاحب مرکز و یا مسوولین مربوطه اخطار می نماید تا نسبت به رفع نواقص بهداشتی در مهلت تعیین شده اقدام کند در صورت عدم رفع موارد تخلف دستور تعطیل محل و مهر و موم و یا لاک و مهر آنرا صادر می نماید و پس از برطرف شدن نواقص و تایید مسوول بهداشت محل از واحد مربوطه رفع تعطیل و فک مهر و موم خواهد شد. در تمام موارد مذکور پرونده جهت رسیدگی به دادگاه صالحه ارجاع می گردد. مقررات بهداشتی وظایف و مسوولیت های مسوول بهداشت محل و مامورین نظارت مدت زمانهای لازم برای رفع نواقص بهداشتی و سایر امور مربوطه در اجرای این ماده واحده در آیین نامه اجرائی این قانون مشخص خواهد شد. (اصلاحی 13/09/1379) تبصره 1 ـ صاحبان مراکز مزبور در صورتی که اقدامات انجام شده را خلاف قانون و مقررات مربوطه بدانند می توانند به مرجع قضائی صالح شکایت نمایند. (الحاقی 13/09/1379) تبصره 2 ـ مامورین انتظامی موظفند در تمام مراحل اجرای عملیات بازرسی تعطیل و مهر و موم یا لاک و مهر کردن محل همکاری لازم را با مامورین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عمل آورند. (الحاقی 13/09/1379) تبصره 3 ـ آیین نامه اجرائی این قانون توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تدوین می گردد. (الحاقی 13/09/1379)

مشاهده ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM