نظریه مشورتی شماره 7/99/745

نظریه مشورتی شماره 7/99/745

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/745


شماره نظریه:
7/99/745

شماره پرونده:
99-168-745 ک

تاریخ نظریه:
1399/06/16

استعلام
1-چنانچه احد از مستشاران دادگاه تجدیدنظر عقیده به عدم وقوع بزه و برائت متهم داشته است و رئیس دادگاه و مستشار دیگر رای محکومیت را تایید کرده باشند پس از جلب رضایت شاکی خصوصی و درخواست اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری آیا مستشار معتقد به بی گناهی متهم مجاز به شرکت در صدور حکم و تخفیف مجازات محکوم علیه خواهد بود ؟ 2-تصدی و اداره جلسه دادگاه تجدیدنظر استان توسط مستشار دادگاه در حضور و با موافقت رئیس دادگاه وجاهت دارد یاخیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- در فرض استعلام اظهار عقیده سابق مستشار دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر برائت متهم به عنوان «نظریه اقلیت» از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای تخفیف محکوم علیه (متهم موصوف) موضوع ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نمی باشد. 2- مطابق مواد 357 و 426 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 چگونگی تشکیل دادگاه تجدیدنظر استان و نحوه اداره آن تعیین شده است و با فرض حضور رئیس دادگاه و مشارکت وی در رسیدگی موجب قانونی جهت اداره دادگاه به کیفیت دیگر وجود نداشته و تصدی دادگاه به وسیله مستشار ولو با موافقت رئیس دادگاه صحیح نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 357 ـ در همه دادگاه هایی که با تعدد قضات تشکیل می ـشوند در صورت غیبت یا معذور بودن رئیس دادگاه عضو ارشد دادگاه از حیث سابقه خدمت قضایی و در صورت یکسان بودن سابقه خدمت قضایی عضوی که سن او بیشتر است وظیفه رئیس دادگاه را برعهده میگیرد

مشاهده ماده 357 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 426 ـ دادگاه تجدیدنظر استان مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست تجدیدنظر از کلیه آرای غیرقطعی کیفری است جز در مواردی که در صلاحیت دیوان عالی کشور باشد. دادگاه تجدیدنظر استان در مرکز هر استان تشکیل می شود. این دادگاه دارای رییس و دو مستشار است. دادگاه تجدیدنظر و شعب دیوان ـعالی کشور با دو عضو نیز رسمیت دارند. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 426 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM