نظریه مشورتی شماره 7/99/815

نظریه مشورتی شماره 7/99/815

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/815


شماره نظریه:
7/99/815

شماره پرونده:
99-16/10-815 ح

تاریخ نظریه:
1399/06/31

استعلام
همان گونه که مستحضرید طبق ماده 35 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 هزینه های معالجه اشخاص ثالث و راننده مسبب حادثه در صورتی که مشمول قانون دیگری نباشد با لحاظ ماده 30 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت حسب مورد بر عهده بیمه گر مربوط یا صندوق تامین خسارت های بدنی است. 1-هزینه های معالجه اشخاص ثالث و راننده مسبب حادثه تا چه مبلغی قابل وصول است؟ اعم از این که هزینه های معالجه حسب مورد کمتر از دیه مصدوم باشد یا بیشتر از آن. 2-تشریفات وصول هزینه های درمان به چه نحو است؟ 3-در صورتی که دادگاه سابقا در خصوص تصادف منجر به جرح یا فوت اتخاذ تصمیم کرده باشد و رای اجرا شده باشد نحوه وصول هزینه های معالجه به چه نحو است؟.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و 2- با توجه به بند «الف» ماده یک و ماده 35 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 هزینه های متعارف معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه به طور کلی و بدون داشتن سقف معین با لحاظ ماده 30 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب 1393 بر عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و اینکه هزینه های معالجه کمتر یا بیشتر از میزان دیه باشد در تعهدات وزارتخانه یاد شده بی تاثیر است. چنانچه متعهد (وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیمارستانها و مراکز درمانی) از انجام تعهدات خود و معالجه مصدوم استنکاف کند مطالبه این هزینه ها مطابق عمومات آیین دادرسی و از طریق تقدیم دادخواست به دادگاه های حقوقی انجام می شود. 3- با توجه به مراتب پیش گفته صدور حکم و اجرای آن در خصوص دیه نسبت به متهم یا شرکت بیمه گر و یا صندوق تامین خسارت های بدنی در نحوه مطالبه هزینه های متعارف معالجه از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیمارستانها و مراکز درمانی ذی ربط بی تاثیر است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 35 ـ طرفین می توانند در قراردادهای بیمه هر شرط دیگری بنمایند لیکن موعد مذکوره در ماده 16 را نمی توانند تقلیل دهند ولی ممکن است موعد را به رضایت یکدیگر تمدید کنند. این قانون شامل قراردادهای گذشته بیمه نیز خواهد بود.

مشاهده ماده 35 قانون بیمه

ماده 30 ـ کلیه وزارتخانه ها موسسات و شرکتهای دولتی موضوع ماده (4) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366.6.1 و سایر شرکتهایی که بیش از پنجاه درصد (50%) سرمایه و سهام آنها منفردا یا مشترکا به وزارتخانه ها موسسات دولتی و شرکتهای دولتی به استثنای بانکها و موسسات اعتباری و شرکتهای بیمه قانونی تعلق داشته باشد و همچنین شرکتها و موسسات دولتی که شمول قوانین و مقررات عمومی به آنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام است از جمله شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه و وابسته به وزارت نفت و شرکتهای تابعه آنها سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکتهای تابعه سازمان صنایع ملی ایران و شرکتهای تابعه و مرکز تهیه و توزیع کالا که مشمول مفاد این ماده می باشند. الف ـ به کلیه دستگاههای اجرایی موضوع این ماده اجازه داده می شود که با رعایت سیاست واگذاری امور خدماتی به بخش غیر دولتی و در قالب بودجه مصوب خودروی سواری داخلی خریداری نمایند. تبصره ـ نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور از ممنوعیت خرید خودروی سواری خارجی مستثنی هستند. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مجاز است سالانه با پیشنهاد وزارت کشور و تصویب هیات دولت از محل اعتبارات سالانه مصوب خودروی خارجی خریداری نماید. ب ـ آیین نامه اجرایی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تدوین و به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 30 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

ماده 35ـ هزینه های معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه در صورتی که مشمول قانون دیگری نباشد با لحاظ ماده (30) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) حسب مورد برعهده بیمه گر مربوط یا صندوق است.

مشاهده ماده 35 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM