ماده 603 ـ ماموران زیر پس از کسب مهارت های لازم و اخذ کارت مربوط ضابط نظامی می باشند: الف ـ ماموران دژبان نیروهای مسلح ب ـ ماموران حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح در چهارچوب ماموریت ها و وظایف قانونی پ ـ ماموران بازرسی و قضایی نیروهای مسلح ت ـ فرماندهان افسران و درجه داران آموزش دیده نیروی انتظامی ث ـ افسران و درجه داران نیروهای مسلح در جرایم مشهود در صورت عدم حضور سایر ضابطان نظامی ج ـ مقامات و مامورانی که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محوله ضابط نظامی محسوب می شوند. تبصره 1 ـ روسا معاونان و ماموران زندان ها و بازداشتگاههای نظامی در امور مربوط به زندانیان نظامی و همچنین ماموران حفاظت اطلاعات وزارت اطلاعات نسبت به جرایم کارکنان وزارت مزبور که در صلاحیت رسیدگی سازمان قضایی است ضابط نظامی محسوب می شوند. تبصره 2 ـ کارکنان وظیفه ضابط نظامی محسوب نمی شوند اما تحت نظارت ضابطان مربوط در این مورد انجام وظیفه می کنند و مسوولیت اقدامات انجام شده در این رابطه با ضابطان نظامی است و این مسوولیت نافی مسوولیت کارکنان وظیفه نیست. تبصره 3 ـ اجرای تصمیمات و دستورهای مراجع قضایی عمومی در یگانهای نظامی و انتظامی به عهده ضابطان نظامی مربوط است.
مشاهده ماده 603 قانون آیین دادرسی کیفریماده 610 ـ نقل و انتقال متهمان و محکومان دادسرا و دادگاههای نظامی به عهده دژبان یگانهای نیروهای مسلح ذی ربط است و درصورتی که یگان مربوط در محل دژبان نداشته باشد توسط نیروی انتظامی صورت می گیرد مگر اینکه مرجع قضایی دستور خاصی صادر نماید که در این صورت برابر دستور انجام می شود. در هر صورت هزینه نقل و انتقال به عهده یگان بدرقه کننده است.
مشاهده ماده 610 قانون آیین دادرسی کیفریماده 548 ـ در اعضاء و منافع مقدار ارش یک جنایت بیش از دیه مقدر برای آن عضو یا منفعت نیست و چنانچه به سبب آن جنایت منفعت یا عضو دیگری از بین رود یا عیبی در آنها ایجاد شود برای هر آسیب دیه جداگانه ای تعیین می گردد.
مشاهده ماده 548 قانون مجازات اسلامیماده 159 ـ هرگاه به امر غیرقانونی یکی از مقامات رسمی جرمی واقع شود آمر و مامور به مجازات مقرر در قانون محکوم می شوند لکن ماموری که امر آمر را به علت اشتباه قابل قبول و به تصور اینکه قانونی است اجراء کرده باشد مجازات نمی شود و در دیه و ضمان تابع مقررات مربوطه است.
مشاهده ماده 159 قانون مجازات اسلامیماده 91 ـ هر نظامی بعض یا کل نوشته ها یا اسناد یا اوراق یا دفاتر یا مطالبی که در دفاتر ثبت و ضبط نیروهای مسلح مندرج یا در اماکن نظامی محفوظ یا نزد اشخاصی که رسما مامور حفظ آنها هستند سپرده شده را برباید به حبس از دو تا ده سال محکوم می شود. تبصره 1 ـ چنانچه امانت دار یا مستحفظ مرتکب جرم فوق شود به حبس از سه تا پانزده سال محکوم می گردد. تبصره 2 ـ هر گاه در اثر بی احتیاطی بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی توسط مباشر ثبت و ضبط اسناد یا امانت دار و مستحفظ جرم فوق واقع و یا اسناد و مدارک و نوشتجات مفقود یا معدوم یا تخریب گردد مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می گردد.
مشاهده ماده 91 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح