نظریه مشورتی شماره 7/96/2205

نظریه مشورتی شماره 7/96/2205

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2205


شماره نظریه:
7/96/2205

شماره پرونده:
1588-1/168-96

تاریخ نظریه:
1396/09/19

استعلام
اگر در پرونده ای که جهت بررسی اعتراض به یکی از قرارهای ذکر شده در ماده 270 قانون آئین دادرسی کیفری به دادگاه کیفری دو ارسال گردد و دادگاه قرار را نقض و در دادنامه قید نماید که می بایستی عدم صلاحیت صادر گردد و بازپرس متعاقبا تبعیت و قرار عدم صلاحیت صادر نماید ولی دادستان با آن مخالفت می نماید حال آیا در چنین مواردی دادستان حق مخالفت دارا می باشد؟ در صورت مثبت بودن در صورت اختلاف مرجع حل اختلاف کدام مرجع می باشد؟ آیا همان شعبه می تواند مجددا حل اختلاف نماید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا: در خصوص مواردی که دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض شاکی نسبت به صدور قرارهای منع یا موقوفی تعقیب موضوع مواد 270 و 274 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی معتقد به صدور قرار عدم صلاحیت باشد باید ضمن فسخ قرار معترض عنه پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به مرجع قضائی صالح ارسال نماید. ضمنا اتخاذ ملاک از بند پ ماده 450 و بند 3 ماده 469 قانون یادشده نیز می تواند موید این نظر باشد. ثانیا: هرگاه دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض شاکی نسبت به صدور قرارهای منع یا موقوفی تعقیب موضوع مواد 270 و274 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی معتقد به صدور قرار عدم صلاحیت بوده و با نقض قرار صادره پرونده را جهت صدور قرار مقتضی (عدم صلاحیت) به دادسرا اعاده نماید نظر به حکم مقرر در ماده ی 273 و با عنایت به ماده ی 22 قانون یاد شده تصمیم موصوف برای مقامات قضایی دادسرا (بازپرس و دادستان) در فرض سوال لازم الاتباع است و مورد از موارد امکان اختلاف بین دادستان و بازپرس و ارسال به دادگاه صالح جهت حل اختلاف موضوع مواد 267 و 269 قانون مارالذکر نمی باشد و تخصصا خارج است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM