نظریه مشورتی شماره 7/96/2059

نظریه مشورتی شماره 7/96/2059

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2059


شماره نظریه:
7/96/2059

شماره پرونده:
96-3/1-224

تاریخ نظریه:
1396/09/04

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- اولا: مطابق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی فقط تا یک چهارم یا یک سوم از حقوق مستخدم بابت بدهی وی قابل توقیف و کسر است و نمی­توان بیش از یک چهارم یا یک سوم از حقوق مستخدم را در اجرای مقررات این ماده توقیف و کسر نمود. بنابراین در فرض سوال تا زمانی که کل محکوم­به اجرائیه اول وصول نشده است نمی­توان به کسر یک چهارم یا یک سوم دیگر از حقوق مستخدم (محکوم­علیه) بابت اجرائیه دیگر اقدام نمود. ثانیا: برابر ماده 149 قانون اجرای احکام مدنی پس از این که بستانکاران به ترتیب هر طبقه طلب خود را از اموال محکوم علیه وصول نمایند اگر چیزی زائد بر طلب آن ها باقی بماند به طبقه بعدی داده می شود. بنابراین در فرض سوال با توجه به ماده یاد شده و نیز ماده 148 همین قانون مادام که طلب توقیف کننده اجرایی یا تامینی از محل حقوق محکوم علیه که در طبقه اول بستانکاران است وصول نشده است نوبت به طبقات بعدی از جمله طلبکار نفقه نمی رسد. به عبارت دیگر طبقه اول بستانکاران از جمله توقیف کننده اجرایی یا تامینی صرف نظر از موضوع و میزان طلبش بر سایر طبقات مقدم است. 2 و 3- مبلغ دویست هزار ریال مذکور در بند 3 ماده 148 یاد شده صرفا معطوف به مهریه است و شامل نفقه نمی گردد. این مبلغ هرچند اکنون مبلغ ناچیزی است اما تاکنون تغییری نکرده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 96 ـ از حقوق و مزایای کارکنان سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و بانکها و شرکتها و بنگاههای خصوصی و نظائر آن در صورتی که داری زن یا فرزند باشند ربع و الا ثلث توقیف می شود. تبصره 1 ـ توقیف و کسر یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه افراد موضوع این ماده جایز است مشروط بر این که دین مربوط به شخص بازنشسته یا وظیفه بگیر باشد. تبصره 2 ـ حقوق و مزایای نظامیانی که در جنگ هستند و مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی توقیف نمی شود. (اصلاحی 12/11/1394)

مشاهده ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 149 ـ پس از اینکه بستانکاران به ترتیب هر طبقه طلب خود را از اموال محکوم علیه وصول نمودند اگر چیزی زائد از طلب آنها بقای بماند به طبقه بعدی داده می شود و در هر یک از طبقات دوم تا چهارم اگر بستانکاران متعدد باشند مال محکوم علیه به نسبت طلب بین آنها تقسیم می گردد.

مشاهده ماده 149 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM