نظریه مشورتی شماره 413/96/7

نظریه مشورتی شماره 413/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 413/96/7


شماره نظریه:
413/96/7

شماره پرونده:
69-39-84

تاریخ نظریه:
1396/02/23

استعلام
در خصوص مواردی که 4/1 حقوق محکوم علیه مثلا بابت مهریه از طریق اجرای ثبت توفیف شده است و حال در خصوص پرونده دیگری مثلا نفقه محکوم علیه با حکم اعسار محکوم به پرداخت مبلغی می گردد آیا با صدور حکم اعسار توقیف 4/1 حقوق از اداره ثبت اسناد باید ادامه پیداکند و صدور حکم اعسار چه تاثیری در پرونده های دیگر دارد بر فرض که چندین حکم اعسار صادر شود و محکوم له و محکوم علیه احکام اعسار همگی یک واحد باشد آیا تمامی پرونده ها با همدیگر باید اجرای شود باید ترتیب اجرا شود در صورت ترتیب به چه صورت می باشد و کدام حکم اعسار باید اول اجرا شود در صورتی که طرفین واحد نباشند احکام متعدد اعسار چگونه اجرا خواهد شد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1-به موجب ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی محکوم له حق دارد که از حقوق محکوم علیه به میزان یک سوم ویک چهارم (درشرایط متفاوت) توقیف نماید واین امر ارتباطی به معسربودن وغیرمعسربودن محکوم علیه ندارد. 2-با عنایت به ماده 509 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب 1379 اگر شخصی محکومیتهای متعدد مالی به لحاظ صدور حکم له شخص واحدی داشته باشد اصدار حکم اعسار نسبت به یکی از محکومیت های مزبور به سایر محکومیت های باقیمانده وی قابل تسری است و نیازی به اقامه دعاوی متعدد اعسار به طرفیت محکوم له واحد ندارد ومانع بازداشت محکوم علیه است و همچنین در صورتی که طرفین پرونده ها واحد نباشند احکام متعدد اعسار در مورد هریک از محکومیت ها که صادر شده باشد قابل اجرا است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 96 ـ از حقوق و مزایای کارکنان سازمانها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و بانکها و شرکتها و بنگاههای خصوصی و نظائر آن در صورتی که داری زن یا فرزند باشند ربع و الا ثلث توقیف می شود. تبصره 1 ـ توقیف و کسر یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه افراد موضوع این ماده جایز است مشروط بر این که دین مربوط به شخص بازنشسته یا وظیفه بگیر باشد. تبصره 2 ـ حقوق و مزایای نظامیانی که در جنگ هستند و مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی توقیف نمی شود. (اصلاحی 12/11/1394)

مشاهده ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM