نظریه مشورتی شماره 1771/95/7

نظریه مشورتی شماره 1771/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1771/95/7


شماره نظریه:
1771/95/7

شماره پرونده:
1156-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/07/27

استعلام
در شهرستان محل خدمت دیواندره دادگاه انقلاب وجود نداشته و پرونده های در صلاحیت آن دادگاه سابق بر این با کیفرخواست توسط دادسرای محل وقوع دیواندره ارسال می شد حال نظر به ماده 26 قانون آئین دادرسی کیفری جدید که اشعار می دارد انجام وظایف دادسرا در مورد جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاهی غیر از دادگاه محل وقوع جرم است به عهده دادسرایی است که در معیت دادگاه صالح انجام وظیفه می کند مگر... لذا اینجانب را ارشاد نمایید که در کلیه پرونده های صلاحیت دادگاه انقلاب می بایست این دادسرا به صلاحیت دادسرای مرکز استان در معیت دادگاه انقلاب عدم صلاحیت صادر نماید یا کما فی السابق کیفر خواست توسط دادسرای دیواندره صادر شود/ب

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مطابق ماده 297 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی "دادگاه انقلاب در مرکز هر استان و به تشخیص رییس قوه قضاییه در حوزه قضایی شهرستان¬ها تشکیل می¬شود....". بنابراین حوزه صلاحیت "دادگاه انقلاب مرکز استان" رسیدگی به کلیه جرایم داخل در صلاحیت دادگاه انقلاب که در تمام نقاط آن استان واقع می¬شود است؛ به عبارت دیگر «دادگاه انقلاب مرکز استان» جز در مورد حوزه هایی که در آن دادگاه انقلاب تشکیل شده است صلاحیت استانی دارد و هر یک از دادسراهای عمومی و انقلاب حوزه قضایی شهرستان¬های آن استان (در جرایم مشمول دادگاه انقلاب) دادسرای در معیت "دادگاه انقلاب مرکز استان" محسوب شده و صلاحیت رسیدگی و انجام تحقیقات مقدماتی جرایم داخل در صلاحیت دادگاه انقلاب را (با لحاظ ماده 340 قانون مزبور) دارند و این امر منصرف از مفاد ماده 26 قانون یادشده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 26 ـ انجام وظایف دادسرا در مورد جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاهی غیر از دادگاه محل وقوع جرم است به عهده دادسرایی است که در معیت دادگاه صالح انجام وظیفه می کند مگر آنکه قانون به نحو دیگری مقرر نماید.

مشاهده ماده 26 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 297 ـ دادگاه انقلاب در مرکز هر استان و به تشخیص رییس قوه قضاییه در حوزه قضایی شهرستان ها تشکیل می شود. این دادگاه برای رسیدگی به جرایم موجب مجازات مندرج در بندهای (الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون دارای رییس و دو مستشار است که با دو عضو نیز رسمیت دارد. دادگاه برای رسیدگی به سایر موضوعات با حضور رییس یا دادرس علی البدل یا یک مستشار تشکیل می شود. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ مقررات دادرسی دادگاه کیفری یک به شرح مندرج در این قانون در دادگاه انقلاب در مواردی که با تعدد قاضی رسیدگی می کند جاری است.

مشاهده ماده 297 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM