نشست قضایی شماره 1399-7013

نشست قضایی شماره 1399-7013

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7013


کد نشست:
1399-7013

تاریخ برگزاری:
1397/01/22

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر شهر کرد

موضوع:
طرح دعوی نفقه از سوی مادر برای فرزند بالای 7 سال

پرسش:
چنانچه در پرونده طلاق رجعی زوجین بر سپردن حضانت فرزند بالای 7 سال به مادر و عدم پرداخت نفقه وی توسط پدر توافق نموده باشند طرح دعوی نفقه از سوی مادر به لحاظ عدم استطاعت مالی قابلیت پذیرش دارد؟

نظر هیئت عالی:
در صورتی که به موجب توافق بین زوجین در پرداخت نفقه فرزند از پدر سلب مسیولیت شود یا مادر متعهد به پرداخت نفقه باشد مطابق ماده 1199 قانون مدنی چون پرداخت نفقه فرزند تکلیف قانونی پدر می باشد؛ با احراز عدم استطاعت مالی مادر در پرداخت نفقه فرزند تحت حضانت خود دعوی مطالبه نفقه فرزند از پدر قابل استماع است.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه مطابق ماده 1199 قانون مدنی نفقه اولاد تکلیف پدر می باشد و توافق مذکور برخلاف تصریح قانونی است لذا توافق مذکور معتبر نبوده و مادر حق طرح دعوی نفقه علیه پدر را دارد و دعوی مذکور مسموع خواهد بود.

نظر اقلیت:
با توجه به ماده 10 قانون مدنی توافق مذکور معتبر می باشد زیرا در موضوع مذکور چنانچه مادر با عدم پرداخت نفقه از سوی پدر موافقت نمی نمود؛ پدر نیز به سپردن حضانت فرزند بالای 7 سال خود به مادر راضی نمی گردید.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 10 - قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

مشاهده ماده 10 قانون مدنی

ماده 1119 - طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند: مثل این که شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوءقصد یا سوءرفتاری نماید که زندگانی آن ها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.

مشاهده ماده 1119 قانون مدنی

ماده 1199 - نفقه ی اولاد بر عهده ی پدر است پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده ی اجداد پدری است با رعایت الاقرب فالاقرب. در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن ها نفقه بر عهده ی مادر است. هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده ی اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجب النفقه است و اگر چند نفر از اجداد و جدات مزبور از حیث درجه ی اقربیت مساوی باشند نفقه را باید به حصه ی مساوی تادیه کنند.

مشاهده ماده 1199 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM