نشست قضایی شماره 1400-7940

نشست قضایی شماره 1400-7940

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7940


کد نشست:
1400-7940

تاریخ برگزاری:
1398/06/28

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر اراک

موضوع:
اقدامات اولیه در خصوص مانورهای متقلبانه ارتکابی از سایت های اینترنتی

پرسش:
فردی برای فروش یک عدد یخچال فریزر اقدام به انتشار آگهی فروش در یکی از سایت های اینترنتی فروش لوازم خانگی مثل دیوار یا شیپور و... می نماید و در ذیل آگهی شماره تلفن همراه خودرا نیز درج می کند.یکی از مخاطبین سایت پس از هماهنگی تلفنی و واریز وجهی به عنوان بیعانه در تماس مجددی خواستار ارسال کالای مذکور می شود که فرد فرشنده دیگر پاسخگوی تلفن خود نمی باشد؛ در خصوص کیس فوق الذکر به سوال ذیل پاسخ فرمایید:

نظر هیئت عالی:
نظریه اداره حقوقی به شماره 610/98/7مورخ 98/7/13 به شرح زیر مورد تایید اعضاء هیات عالی است ضمنا اضافه می نماید در صورت احراز کلاهبرداری قاضی محترم مرجوع الیه مطابق مواد قانونی مربوطه نظیر 147 قانون آیین دادرسی کیفری دستورات مقتضی را در خصوص توقیف حساب...صادر می کند:

نظر اتفاقی:
در خصوص فرض سوال با وجود مانورهای متقلبانه و مجرمانه بودن فعل قطعا مسدود کردن حساب مقصد از اولین اقدامات و دستورات قضایی خواهد بود و باید این دستور در همان مرحله اولیه شکواییه توسط مقام ارجاع صادر شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 90 ـ تحقیقات مقدماتی مجموعه اقدامات قانونی است که از سوی بازپرس یا دیگر مقامات قضایی برای حفظ آثار و علائم و جمع‏آوری ادله وقوع جرم شناسایی یافتن و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم انجام می شود.

مشاهده ماده 90 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 148 ـ بازپرس در صورت صدور قرار منع موقوفی یا ترک تعقیب باید درباره استرداد و یا معدوم کردن اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده از جرم تحصیل شده حین ارتکاب استعمال شده و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین تکلیف کند. در مورد ضبط این اموال یا اشیاء دادگاه تکلیف آنها را تعیین می کند. بازپرس مکلف است مادام که پرونده نزد او جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیای مذکور را صادر کند: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ – از اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم شود. تبصره 1 ـ در تمام امور کیفری دادگاه نیز باید ضمن صدور رای نسبت به استرداد ضبط و یا معدوم کردن اشیاء و اموال موضوع این ماده تعیین تکلیف کند. تبصره 2 ـ متضرر از تصمیم بازپرس یا دادگاه در مورد اشیاء و اموال موضوع این ماده می تواند طبق مقررات اعتراض کند هر چند قرار بازپرس یا حکم دادگاه نسبت به امر کیفری قابل اعتراض نباشد. در این مورد مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به تصمیم بازپرس دادگاه و نسبت به تصمیم دادگاه دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 215 ـ در صورتی که شاهد یا مطلع برای حضور خود درخواست هزینه ایاب و ذهاب کند یا مدعی ضرر و زیانی از حیث ترک شغل خود شود بازپرس هزینه ایاب و ذهاب را طبق تعرفه‏ای که قوه قضاییه اعلام می کند و ضرر و زیان ناشی از ترک شغل را در صورت لزوم با استفاده از نظر کارشناس تعیین و شاکی را مکلف به تودیع آن در صندوق دادگستری می نماید. هرگاه شاکی به تشخیص بازپرس توانایی پرداخت هزینه را نداشته یا احضار از طرف بازپرس باشد هزینه های مذکور از محل اعتبارات مصوب قوه قضاییه پرداخت می شود. هرگاه در جرایم قابل گذشت شاکی با وجود ملائت از پرداخت هزینه های مذکور در این ماده خودداری کند استماع شهادت یا گواهی مطلعین معرفی شده از جانب وی به عمل نمی آید. اما در جرایم غیر قابل گذشت هزینه های مذکور به دستور بازپرس از محل اعتبارات مصوب قوه قضاییه پرداخت می شود. هرگاه متهم متقاضی احضار شاهد یا مطلع باشد هزینه‏ های مذکور از محل اعتبارات مصوب قوه قضاییه پرداخت می شود.

مشاهده ماده 215 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM