نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1384/06/08

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر میبد

موضوع:
تاثیر شهادت شهود در اثبات اصالت سند عادی انکار شده

پرسش:
چنانچه سندی مورد انکار و تردید خوانده قرار گیرد آیـا مـدعی علیـه بـا شـهادت شـهود میتواند ادعای خود مبنی بر اصالت سند یا امضای ذیل آن را ثابت کند یا اینکه موضوع تنها از طریق انجام کارشناسی باید بررسی شود؟

نظر هیئت عالی:
اثبات اصالت سند عادی که مورد انکار یا تردید از ناحیه مدعی علیه قرار گرفته است برعهده مـدعی وفـق مـواد 216 و 217

نظر اتفاقی:
مستفاد از مواد 226 و 224 قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی و اینکه شـهادت از ادلـه اثبـات دعوا محسوب میشود شهادت میتواند در این خصوص مورد استناد قرار گیرد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 226 ـ متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر می شود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می گردد؛ اما در صورت بازداشت متهم می تواند تا مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت یا عدم پذیرش کفیل یا وثیقه اعتراض کند. تبصره ـ مرجع صادرکننده قرار و رئیس یا معاون زندان مکلفند تمهیدات لازم را به منظور دسترسی متهم به افرادی که وی برای یافتن کفیل یا وثیقه گذار معرفی می کند فراهم کنند و هر زمان متهم کفیل یا وثیقه معرفی نماید هرچند خارج از وقت اداری باشد درصورت وجود شرایط قانونی مرجع صادرکننده قرار یا قاضی کشیک مکلف به پذیرش آن هستند.

مشاهده ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 224 ـ بازپرس مکلف است ضمن صدور قرار قبولی کفالت یا وثیقه به کفیل یا وثیقه گذار تفهیم کند که در صورت احضار متهم و عدم حضور او بدون عذر موجه و عدم معرفی وی از ناحیه کفیل یا وثیقه گذار وجه‏ الکفاله وصول یا وثیقه طبق مقررات این قانون ضبط می شود. تبصره ـ تفهیم مفاد ماده (194) این قانون نسبت به کفیل و وثیقه گذار نیز الزامی است.

مشاهده ماده 224 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM