نشست قضایی شماره 1400-8388

نشست قضایی شماره 1400-8388

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8388


کد نشست:
1400-8388

تاریخ برگزاری:
1399/04/03

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر بندر کنگان

موضوع:
مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به قرارهای نهایی و قرار بازداشت موقت دادگاه بخش

پرسش:
مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به قرارهای نهایی و قرار بازداشت موقت دادگاه بخش چه دادگاهی می باشد؟

نظر هیئت عالی:
در جرایم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری 2 دادگاه بخش چنانچه قرار بازداشت موقت یا قرار نهایی صادر کند قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان مربوطه است و رسیدگی دادگاه کیفری 2 به جانشینی بازپرس در جرایم موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک در صورت صدور قرار تامین منجر به بازداشت و قرارهای نهایی محکوم به قواعد مربوط به قرارهای بازپرس می باشد.

نظر اکثریت:
اعتراض به قرار نهایی و قرارهای تامین قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان رسیدگی می گردد؛ زیرا طبق ماده 299 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه بخش صلاحیت دادگاه کیفری دو را دارد و همانگونه که قرارهای فوق دادگاه کیفری دو در دادگاه تجدیدنظر مورد اعتراض قرار می گیرد در این مورد نیز باید این رویه اعمال شود؛ اما طبق ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری اعتراض به قرار بازداشت موقت اگر مربوط به جرایم موضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری باشد در دادگاه کیفری یک شهرستان و اگر کیفری یک نداشته باشد در کیفری دو شهرستان رسیدگی می گردد.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه دادگاه بخش هم تحقیقات مقدماتی و هم دادرسی انجام می دهد؛ لذا اگر قرار دادگاه در مرحله تحقیقات مقدماتی باشد با وحدت ملاک از ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری اعتراض در دادگاه کیفری یک یا دو شهرستان حسب مورد رسیدگی می گردد اما اگر دادگاه از مرحله تحقیقات مقدماتی عبور و وارد دادرسی شود قرارهای قابل اعتراض آن در دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 302 ـ به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود: الف ـ جرایم موجب مجازات سلب حیات ب ـ جرایم موجب حبس ابد پ ـ جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن (اصلاحی 24/03/1394) ت ـ جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر (اصلاحی 24/03/1394) ث ـ جرایم سیاسی و مطبوعاتی

مشاهده ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 299 ـ در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضاییه در حوزه بخش دادگاه عمومی بخش تشکیل می شود. این دادگاه به تمامی جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری دو رسیدگی می کند. تبصره 1 ـ به تشخیص رئیس قوه قضاییه تشکیل دادگاه عمومی بخش در شهرستان های جدید که به لحاظ قلت میزان دعاوی حقوقی و کیفری ضرورتی به تشکیل دادگستری نباشد بلامانع است. تبصره 2 ـ به تشخیص رئیس قوه قضاییه در حوزه قضایی بخشهایی که به لحاظ کثرت میزان دعاوی حقوقی و کیفری ضرورت ایجاب می کند تشکیل دادگستری با همان صلاحیت و تشکیلات دادگستری شهرستان بلامانع است.

مشاهده ماده 299 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 271 ـ مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد. چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضایی دادسرا تشکیل نشده باشد دادگاه کیفری دو محل صالح به رسیدگی است.

مشاهده ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM