نشست قضایی شماره 1400-8015

نشست قضایی شماره 1400-8015

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8015


کد نشست:
1400-8015

تاریخ برگزاری:
1399/06/13

برگزار شده توسط:
استان لرستان/ شهر دورود

موضوع:
مرور زمان آن بر اساس قانون مجازات اسلامی

پرسش:
در سال 1397 یک جرمی اتفاق افتاده و مرور زمان آن بر اساس قانون مجازات اسلامی سال 1392 3 سال است. شاکی در سال 1398 شکایت نموده با تصویب قانون کاهش مجازات حبس سال 1399 یک و نیم سال کاهش داشته. آیا بایستی بر اساس قانون مجازات اسلامی 1392 رسیدگی ادامه داشته باشد یا بر اساس قانون کاهش مجازات حبس قرار موقوفی تعقیب صادر شود.

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه شاکی پیش از لازم الاجرا شدن قانون کاهش مجازات حبس تعزیری شکایت خود را مطرح نموده بنابراین مشمول مرور زمان نمی شود و رسیدگی در فرض سوال باید ادامه یابد.

نظر اکثریت:
بر اساس ماده 11 قانون مجازات اسلامی و قانون کاهش مجازات حبس در موارد مرور زمان بایستی فورا اجرا شود و چون قانون کاهش مجازات حبس مساعدتر به حال متهم بوده و مرور زمان جدا از عطف به ماسبق شدن قوانین است یک امر فوری بوده و جرم مشمول مرور زمان شده و به استناد ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر می گردد.

نظر اقلیت:
با عنایت به اینکه مرور زمان از تاریخ شکایت و مد نظر قرار می گیرد و شاکی قبل از تصویب قانون مجازات کاهش حبس شکایت خود را مطرح نموده و این حق برای شکایت تثبیت گردیده و فارغ از ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس بوده و مشمول مرور زمان نمی شود و رسیدگی بایست ادامه داشته باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 114 ـ در جرایم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود حد از او ساقط می گردد. همچنین اگر جرایم فوق غیر از قذف با اقرار ثابت شده باشد در صورت توبه مرتکب حتی پس از اثبات جرم دادگاه می تواند عفو مجرم را توسط رئیس قوه قضاییه از مقام رهبری درخواست نماید. تبصره 1 ـ توبه محارب قبل از دستگیری یا تسلط بر او موجب سقوط حد است. تبصره 2 ـ در زنا و لواط هرگاه جرم به عنف اکراه و یا با اغفال بزه دیده انجام گیرد مرتکب درصورت توبه و سقوط مجازات به شرح مندرج در این ماده به حبس یا شلاق تعزیری درجه شش یا هر دوی آنها محکوم می شود.

مشاهده ماده 114 قانون مجازات اسلامی

ماده 11 ـ قوانین زیر نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجراء می شود: الف ـ قوانین مربوط به تشکیلات قضایی و صلاحیت ب ـ قوانین مربوط به ادله اثبات دعوی تا پیش از اجرای حکم پ ـ قوانین مربوط به شیوه دادرسی ت ـ قوانین مربوط به مرور زمان تبصره ـ در صورتی که در مورد بند (ب) حکم قطعی صادر شده باشد پرونده برای بررسی به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال می شود.

مشاهده ماده 11 قانون مجازات اسلامی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 11 ـ طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود. تبصره ـ مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می باشد.

مشاهده ماده 11 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM