نشست قضایی شماره 1398-5727

نشست قضایی شماره 1398-5727

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5727


کد نشست:
1398-5727

تاریخ برگزاری:
1396/10/12

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر قزوین

موضوع:
قابل اعتراض بودن قرار منع تعقیب

پرسش:
آیا قرار منع تعقیب صادره پس از حل اختلاف بین بازپرس و دادستان توسط دادگاه کیفری دو با توجه به ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری قابل اعتراض است یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
اطلاق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری شامل مواردی که دادگاه در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان نیز رای صادر کرده است را نیز شامل می شود و لذا نظریه اکثریت مورد تایید می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اطلاق ماده 270 قانون آ.د.ک کلیه قرار ها قابل اعتراض است از جمله قراری که مورد تایید دادگاه کیفری در مقام حل اختلاف قرار گرفته است و نمی توان حق اعتراضی را از وی (شاکی) سلب کرد.

نظر اقلیت:
این قرار به علت ورود دادگاه کیفری و اظهار نظر سابق قابل اعتراض نیست و مشمول اعتبار امر مختومه است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

مشاهده ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM