ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ق آ د ک

ماده 273 ق.آ.د.ک

ماده 273 قانون آدک

ماده 273 قانون دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی کیفری

ماده 273 قانون آ.د.ک

ماده 273 دادرسی کیفری

ماده 273 ق دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 273 ق آ د ک ماده 273 ق.آ.د.ک ماده 273 قانون آدک ماده 273 قانون دادرسی کیفری ماده 273 آیین دادرسی کیفری ماده 273 قانون آ.د.ک ماده 273 دادرسی کیفری ماده 273 ق دادرسی کیفری ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ ق آ د ک

ماده ۲۷۳ ق.آ.د.ک

ماده ۲۷۳ قانون آدک

ماده ۲۷۳ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ قانون آ.د.ک

ماده ۲۷۳ دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۷۳ ق آ د ک ماده ۲۷۳ ق.آ.د.ک ماده ۲۷۳ قانون آدک ماده ۲۷۳ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ قانون آ.د.ک ماده ۲۷۳ دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ ق دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۷۳ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 273

ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 273
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 273 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۲۷۳

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

ماده 272 ـ در صورت اختلاف دادستان و بازپرس در صلاحیت نوع جرم یا مصادیق قانونی آن حل اختلاف با دادگاه کیفری دویی است که دادسرا در معیت آن انجام وظیفه می کند.

نمایش ماده

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 99-168-1384 ک - مورخ 1399/10/01
چنانچه بازپرس قرار جلب به دادرسی به اتهام قتل عمد صادر و دادستان با نظر وی مخالفت و عقیده به قتل غیر عمدی داشته باشد و دادگاه نیز در مقام حل اختلاف نظر دادستان را تائید نماید یا برگشت پرونده به شعبه بازپرسی وظیفه قانونی بازپرس چه می باشد؟ الف: آیا باید در خصوص قتل عمد قرار منع تعقیب صادر نماید و این قرار به شاکی ابلاغ شود و در صورت اعتراض شاکی پرونده برای رسیدگی به اعتراض به دادگاه کیفری دو ارسال شود و چنانچه در دادگاه تایئید گردد قبل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور بوده و نیازی نیست که بازپرس در خصوص قتل غیرعمدی اظهارنظر نماید و پس از تائید قرار منع تعقیب از سوی دیوان در این حالت دادسرا نسبت به موضوع قتل غیرعمدی تحقیق و بررسی نماید یا این که باید صرفا اتهام قتل غیرعمدی را به متهم تفهیم نماید و نیازی به صدور قرار منع تعقیب در خصوص اتهام قتل عمدی نمی باشد؟ ب: در فرض اگر جواب این باشد که بعد از رفع اختلاف توسط دادگاه و تائید نظر دادستان در خصوص غیرعمدی بودن قتل دیگر نظر دادگاه قطعی است و نیازی به صدور قرار منع تعقیب در خصوص قتل عمدی نمی باشد حال با توجه به این که شاکی قتل عمدی مطرح و بر عمدی بودن قتل اصرار نماید و حتی حاضر به اقامه شکایت بابت قتل غیرعمد و مطالبه دیه نمی باشد آیا در این بین به دلیل عدم صدور قرار منع تعقیب در خصوص قتل عمد و در نتیجه از بین رفتن حق اعتراض شاکی که مدعی قتل عمد بوده حقی از وی از این حیث زایل نمی گردد.
2
نظریه مشورتی شماره 1243-1/168-96 - مورخ 1396/08/23
چنانچه پس از انجام تحقیقات درخصوص بزه تصرف عدوانی مالکیت شاکی محل تردید واقع شود و متهم نیز مدعی مالکیت باشد و بازپرس به جهت ضرورت طرح شکایت از سوی مالک در جرائم قابل گذشت نظیر تصرف عدوانی و عدم احراز مالکیت شاکی مستندا به ماده 383 ق. آ. د. ک قرار موقوفی تعقیب صادر نماید و دادستان نیز نظر به صدور قرار منع تعقیب داشته باشد وبا تبعیت از نظر دادستان و صدور قرار منع تعقیب و اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب صادره چنانچه دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نظر به صدور قرار اناطه و اثبات مالکیت شاکی داشته باشد آیا با توجه به مفاد 271-274-276-277 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه مجاز به نقض قرار صادره و اعاده آن جهت صدور قرار اناطه توسط دادسرا می باشد یا خیر؟
3
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-485 - مورخ 1395/12/14
1-با توجه به قسمت اخیر ماده273 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 که مقرر داشته. .. این قرارها مطابق مقررات قابل تجدیدنظر است این قرارها در کدام مرجع تجدیدنظر یا دیوان¬عالی کشور قابل تجدیدنظر است چنانچه به نظر آن اداره مرجع مورد نظر در قسمت اخیر ماده273ق.آ.د.ک مصوب 92 دادگاه تجدیدنظر استان است دادگاه تجدیدنظر در مواجهه با این پرونده¬ها در صورتی که اعتقادی به تایید قرار نهایی که در دادگاه کیفری یک تایید شده است نداشته باشد آیا باید صرفا در حدود مواد 274و 275 قانون یاد شده یعنی نقض و صدور قرار جلب به دادرسی یا قرار نقص تحقیقات تصمیم بگیرد یا اینکه می¬تواند قرار منع تعقیب دادسرا را به طور کلی نقض و دادسرا را به استناد بند ب ماده 450ق.آ.د.ک مصوب 92 مکلف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم مجدد نماید؟ 2-چنانچه شاکی نسبت به قرارموقوفی تعقیب دادسرا اعتراض نمود دادگاه درچه حالتی می¬تواند طبق ماده 274 ق.آ.د.ک مصوب 92 قرار موقوفی تعقیب را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر کند و در چه حالتی می¬تواند طبق ماده 277 ق.آ.د.ک مصوب 92 صرفا قرار موقوفی تعقیب را نقض و وفق قانون دادسرا را مکلف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید ؟ به عبارت دیگر آیا بین این ماده تعارض وجود دارد یا مقنن دو حالت جداگانه را در نظر داشته؟ در صورت اخیر ملاک و ضابطه برای اینکه تشخیص داده شود نقض قرار موقوفی تعقیب مشمول ماده 274 یا ماده 277 ق.آ.د.ک مصوب 92 می¬شود چیست؟ 3-اگر بازپرس عقیده بر منع تعقیب و دادستان عقیده بر جلب به دادرسی داشته باشد یا بالعکس بازپرس عقیده بر جلب به دادرسی و دادستان عقیده بر منع تعقیب داشته باشد و دادگاه صالح در مقام حل اختلاف نظر دادستان را در فرض مذکور تایید کند آیا بازپرس مکلف است مجددا حسب نظر دادستان و دادگاه قرار مورد نظر دادستان را صادر کند یا اینکه نظر دادستان که در دادگاه تایید شده است به منزله قرار نهایی پرونده است و نیاز به صدور قرار مجدد از سوی بازپرس نمی-باشد؟ چنانچه در دو فرض مطروحه نظر بازپرس از سوی دادگاه تایید شود آیا دادستان باید حسب نظر دادگاه موافقت خود را در پرونده اعلام نماید؟ 4-با توجه به اینکه قرارهای منع تعقیب از ناحیه متهم قابل اعتراض نمی¬باشد و از طرفی طبق قسمت اخیر ماده 267 ق.آ.د.ک مصوب 92 مقام قضایی اعم از اینکه متهم تقاضا کند یا تقاضا ننمایدمکلف است از تامین رفع اثر نماید علت اینکه طبق این ماده باید قرار منع و موقوفی تعقیب به متهم ابلاغ شود چیست.
4
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1089 - مورخ 1395/07/07
5
نظریه مشورتی شماره 99-168-1844 ک - مورخ 1399/11/26
بازپرس در مورد اتهام مبنی بر کلاهبرداری قرار جلب به دادرسی صادر می کند. دادستان در مقام اظهار نظر با اظهار عقیده به عدم احراز فعل مجرمانه با نظر بازپرس مخالفت کرده و پرونده برای حل اختلاف به دادگاه کیفری دو ارسال می شود. دادگاه با اصلاح عنوان اتهامی به مداخله در اموال توقیفی با پذیرش نظر بازپرس حل اختلاف می کند. دادستان در مورد اتهام کلاهبرداری کیفرخواست صادر و پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارسال می کند. دادگاه با صدور دستور تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه دادرسی به لحاظ عدم حضور متهم حکم به محکومیت غیابی ایشان به اتهام مداخله در اموال توقیفی صادر کرده است. پس از ابلاغ دادنامه شاکی نسبت به دادنامه تجدید نظرخواهی و تقاضای تشدید مجازات متهم به لحاظ اتهام مندرج در کیفرخواست (کلاهبرداری) را کرده است. 1- آیا اقدام دادگاه بدوی در اصلاح عنوان اتهامی در مقام حل اختلاف صحیح است؟ 2- با توجه به این که دادنامه نسبت به محکوم علیه غیابی است آیا دادگاه تجدید نظر مجاز به رسیدگی نسبت به تجدید نظرخواهی شاکی است؟
6
نظریه مشورتی شماره 1400-168-856 ک - مورخ 1400/12/18
در پرونده ای بازپرس به علت عدم کفایت ادله اثباتی قرار منع تعقیب صادر می نماید دادستان در مقام اظهارنظر با قرار منع تعقیب صادره مخالف و عقیده به صدور قرار جلب به دادرسی دارد پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه ارسال می گردد دادگاه در مقام حل اختلاف نظر دادستان را می پذیرد و پرونده جهت ادامه رسیدگی به شعبه بازپرسی اعاده می گردد در حین تحقیقات بازپرسی متهم ادله ای را ارائه می نماید که حکایت از برائت ایشان دارد و بازپرس بر اساس آن عقیده به قرار منع تعقیب دارد حال در فرض یاد شده تکلیف بازپرس چه می باشد آیا بازپرس می بایست مطابق نظر دادستان و دادگاه پرونده را با قرار جلب به دادرس و کیفرخواست به دادگاه ارسال نماید یا این که می تواند با توجه به وجود ادله مبنی بر برائت متهم قرار منع تعقیب صادر نماید.
7
نظریه مشورتی شماره 98-168-329ک - مورخ 1398/03/22
چنانچه دادگاه در اعتراض به قرار منع تعقیب دادسرا نظر به اناطه داشته باشد چه کند؟
8
نظریه مشورتی شماره 1400-168-714 ک - مورخ 1400/07/03
مطابق ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهمه نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می گیرد و تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر... در پرونده ای میان دادستان و بازپرس اختلاف ایجاد و پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه کیفری دو ارسال می شود و دادگاه نیز با نظر دادستان مبنی بر منع تعقیب موافقت می کند و با اعاده پرونده به دادسرا قرار منع تعقیب می گردد. آیا این قرار منع تعقیب قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه کیفری دو می باشد یا این که قطعی است؟
9
نظریه مشورتی شماره 1403-1/168-95 - مورخ 1396/08/16
2-چنانچه پس از انجام تحقیقات در خصوص بزه تصرف عدوانی مالکیت شاکی محل تردید واقع شود و متهم نیز مدعی مالکیت باشد و بازپرس به جهت ضرورت طرح شکایت از سوی مالک در جرایم قابل گذشت نظیر تصرف عدوانی و عدم احراز مالکیت شاکی مستندا به ماده 383 ق.آ.د.ک قرار موقوفی تعقیب صادر کند و دادستان نیز نظر به صدور قرار منع تعقیب داشته باشد و با تبعیت ازنظر دادستان و صدور قرار منع تعقیب واعتراض شاکی به قرار منع تعقیب صادره چنانچه دادگاه مقام رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نظر به صدور قرار اناطه و اثبات مالکیت شاکی داشته باشد آیا با توجه به مفاد مواد 271-274-276-277 قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه مجاز به نقض قرار صادره و اعاده آن جهت صدور قرار اناطه توسط دادسرا می¬باشد یا خیر./
10
نظریه مشورتی شماره ک9302-861-89 - مورخ 1399/01/05
مطابق ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 «رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می گیرد و تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر...»؛ و مطابق ماده 427 قانون مذکور آراء قابل تجدیدنظر خواهی در قانون مشخص شده است. چنانچه در پرونده ای دادسرا به لحاظ عدم کفایت ادله و یا جهات دیگر قرار منع تعقیب صادر و وکیل شاکی به این قرار اعتراض کرده و پرونده در دادگاه کیفری دو مطرح شود و دادگاه کیفری دو در مقام رسیدگی به اعتراض به لحاظ این که وکیل شاکی در قرارداد وکالت رقم حق الوکاله را ذکر نکرده مبادرت به قرار رد درخواست اعتراض در پرونده کیفری کند و این رای را ظرف مدت بیست روز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر بداند آیا این تصمیم دادگاه بدوی در قابل اعتراض دانستن قرار رد درخواست اعتراض صحیح است یا این که تصمیم دادگاه بدوی در رسیدگی به قرارهای منع تعقیب به هر نحو که باشد وفق ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری قطعی است؟
11
نظریه مشورتی شماره 1594-1/168-95 - مورخ 1395/09/15
مطابق ماده273 قانون آیین دادرسی کیفری حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکیه یا متهم نسبت به قرار های قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می گیرد تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرار های منع یا موقوفی تعقیب در جرائم موضوع بندهای الف ب پ و ت ماده 302 این قانون که در صورت تائید این قرار ها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است سوال: مطابق قسمت اخیر ماده فوق چنانچه دادسرا در پرونده ای که در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد مبادرت به صدور قرار منع تعقیب نماید و با اعتراض شاکی پرونده جهت رسیدگی در دادگاه کیفری یک مطرح شود تصمیم دادگاه کیفری یک در رسیدگی به اعتراض قید شده و تائید قرار منع تعقیب قابل رسیدگی درچه مرجعی می باشد دیوان عالی کشور یا دادگاه تجدید نظر استان؟/
12
نظریه مشورتی شماره ک 717-861-89 - مورخ 1398/10/22
1-چنان چه در پرونده ای از سوی شعبات بازپرسی یا دادیاری در دادسرای عمومی و انقلاب قرار منع تعقیب صادر گردد و با اعتراض شاکی پرونده به دادگاه ارسال شود دادگاه با بررسی موضوع عقیده به صدور قرار موقوفی تعقیب داشته باشد تکلیف چیست؟ آیا دادگاه راسا می تواند قرار موقوفی تعقیب صادر نماید یا با اصلاح قرار منع تعقیب را به موقوفی تعقیب اصلاح نماید یا باید پرونده را جهت اصلاح و صدور قرار موقوفی تعقیب به دادسرا اعاده نماید در صورت اخیر آیا دادسرا مکلف به تبعیت از نظریه دادگاه می باشد؟ 2-در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان چنان چه بازپرس عقیده داشته باشد که رفتار ارتکابی متهم کلاهبرداری است ولی دادستان دادیار اظهارنظر عقیده داشته باشد که موضوع از مصادیق خیانت در امانت است و پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه ارسال شود اگر دادگاه رفتار ارتکابی را فاقد وصف جزایی یا عنوان مجرمانه دیگری غیر از کلاهبرداری و خیانت در امانت بداند چگونه حل اختلاف می نماید./ع
13
نظریه مشورتی شماره 98-168-1114 ک - مورخ 1398/08/01
احتراما چنانچه در پرونده ای فی ما بین بازپرس و دادستان محترم در خصوص موضوع اختلاف حاصل که قانونا از طریق محاکم کیفری قابل رفع می باشد الف) با رفع اختلاف و تایید عقیده یکی از مقامات مذکور فرضا از سوی شعبه 101 کیفری دو و اعاده پرونده از سوی بازپرسی ( با صدور کیفرخواست) اصولا به شعبه 101 کیفری دو قابل ارجاع بوده یا خیر امکان ارجاع به شعبه دیگری (با وجود فعالیت شعبه 101) وجود دارد به عبارت دیگر با وجود رفع اختلاف از سوی شعبه 101 کیفری دو و ارسال پرونده از سوی بازپرسی ارجاع آن به شعبه غیر از 101 کیفری دو دارای وجاهت قانونی می باشد یا نه؟ ب) در فرض نقض قرار منع تعقیب اصداری دادسرا از سوی دادگاه کیفری دو (101)و صدور قرار جلب به دادرسی متهم اصولا می بایستی پرونده به شعبه 101 کیفری و ارجاع گردد یا ارجاع آن به شعبه غیر از 101 کیفری دو توجیه پذیر می باشد یا نه؟ لذا مراتب جهت استحضار و اعلام نظریه ارشادی آن اداره محترم جهت بهره برداری در خصوص موضوعات مذکور اعلام و ارسال می گردد.
14
نظریه مشورتی شماره 98-168-891 ک - مورخ 1398/06/23
با توجه به اینکه مطابق ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری مهلت مراجعه ذی نفع به دادگاه صالح و تقدیم گواهی آن ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه است در صورتی که ذی نفع متهم پرونده باشد و شاکی به قرار صادره اعتراض نماید و دادگاه اعتراض وی را وارد تشخیص داده و قرار صادره را نقض نماید هزینه بیهوده ای لحاظ تقدیم دادخواست حقوقی که بعضا قابل ملاحظه نیز هست بر ذی نفع تحمیل شده است جهت جلوگیری از این معضل چه تدبیری باید اندیشید آیا می توان مهلت ذی نفع را یک از تاریخ قطعیت قرار اناطه در نظر گرفت در این صورت مستند آن چه خواهد بود؟
15
نظریه مشورتی شماره 97-168-2187 - مورخ 1398/04/31
16
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1705 - مورخ 1397/09/19
1-چنانچه محکمه کیفری دو در مقام رسیدگی به اختلاف حادث بین بازپرس و دادستان هر دو نظر را واجد اشکال اساسی بداند آیا می تواند با نظر قضایی دیگری غیر از نظر بازپرس و دادستان حل اختلاف نماید یا لزوما یکی از آن دو نظر را ولو دارای اشتباه اساسی باشند باید صائب بداند؟ 2- در قسمت اخیر ماده 696 قانون مجازات اسلامی 1375 چنین آمده است که دادگاه با فروش اموال محکوم علیه به جز مستثنیات ذیل حکم را اجرا یا تا استیفاء حقوق محکوم له محکوم علیه را بازداشت خواهد نمود سوال: الف – آیا با توجه به نص ماده قانونی مرقوم و با توجه به ماده 484 قانون آئین دادرسی کیفری فروش اموال محکوم علیه و بازداشت محکوم علیه تا استیفاء حقوق محکوم له بر عهده دادستان در مقام اجرای حکم است یا دادگاه صادر کننده حکم؟ ب- آیا این قسمت از ماده 696 قانون مجازات اسلامی با ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1377 و قانون مرقوم مصوب 1395 منسوخ تلقی می گردد یا خی
17
نظریه مشورتی شماره ک 5071-1/861-69 - مورخ 1397/09/19
1-چنانچه محکمه کیفری دو در مقام رسیدگی به اختلاف حادث بین بازپرس و دادستان هر دو نظر را واجد اشکال اساسی بداند آیا می تواند با نظر قضایی دیگری غیر از نظر بازپرس و دادستان حل اختلاف نماید یا لزوما یکی از آن دو نظر را ولو دارای اشتباه اساسی باشند باید صائب بداند؟ 2- در قسمت اخیر ماده 696 قانون مجازات اسلامی 1375 چنین آمده است که دادگاه با فروش اموال محکوم علیه به جز مستثنیات ذیل حکم را اجرا یا تا استیفاء حقوق محکوم له محکوم علیه را بازداشت خواهد نمود سوال: الف – آیا با توجه به نص ماده قانونی مرقوم و با توجه به ماده 484 قانون آئین دادرسی کیفری فروش اموال محکوم علیه و بازداشت محکوم علیه تا استیفاء حقوق محکوم له بر عهده دادستان در مقام اجرای حکم است یا دادگاه صادر کننده حکم؟ ب- آیا این قسمت از ماده 696 قانون مجازات اسلامی با ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1377 و قانون مرقوم مصوب 1395 منسوخ تلقی می گردد یا خیر؟/ب
18
نظریه مشورتی شماره 1512-1/168-96 - مورخ 1397/06/20
در صورت صدور قرار منع تعقیب توسط دادسرا و رسیدگی به اعتراض شاکی در دادگاه با توجه به مواد 273 و 274 قانون آئین دادرسی کیفری که اعلام گردیده رسیدگی به اعتراض در جلسه فوق العاده صورت می گیرد و در ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری اعلام گردیده دادگاه خود می تواند تحقیقات را تکمیل نماید آیا تعیین وقت رسیدگی و دعوت از طرفین و بررسی و تحقیق در خصوص ادله ابرازی طرفین وجاهت قانونی دارد یا تخلف بوده و دادگاه حتما باید در وقت فوق العاده تحقیقات را تکمیل و اظهارنظر نماید.
19
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1243 - مورخ 1396/08/23
20
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1230 - مورخ 1396/08/20
21
نظریه مشورتی شماره 1230-1/168-96 - مورخ 1396/08/20
در خصوص شکایت تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی بازپرسی با استدلال عدم کفایت دلیل یا عدم احراز تحقق بزه قرار منع تعقیب صادر این قرار به تایید دادستان رسیده با ابلاغ قرار شاکی خصوص اعتراض دادگاه کیفری 2 استدلال کرده اختلاف در مالکیت است و قرار اناطه صادر می نماید و به شاکی تکلیف می نماید ظرف یک ماه طرح دعوی حقوقی کند و گواهی آن را به دادگاه تسلیم نماید در غیر این صورت به رسیدگی ادامه داده و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد نمود قرار اناطه صادره را ظرف 20 روز قابل تجدیدنظر اعلام می نماید در فرجه قانونی شاکی از قرار اناطه تجدیدنظرخواهی می نماید اینک پرونده در دادگاه تجدیدنظر مطرح است. اولا: آیا دادگاه کیفری دو مجاز به صدور قرار اناطه بوده است؟ ثانیا: در فرض صحیح بودن قرار اناطه آیا قابلیت طرح در دادگاه تجدیدنظر را دارد؟ ثالثا: در وضعیت فعلی تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست.
22
نظریه مشورتی شماره 96-2/1-470 - مورخ 1396/06/13
23
نظریه مشورتی شماره 69-2/1-074 - مورخ 1396/06/13
برابر جدول بخش سیزدهم قانون بودجه سال 96 تعرفه های خدمات قضایی هزینه اعتراض به قرارهای قابل اعتراض دادسرا مبلغ بیست هزار تومان تعیین شده است حال چنانچه معترض هزینه مذکور را پرداخت نکند یا به دلیل یکی از نواقص دیگر از جمله خارج از مهلت بودن اعتراض و غیره موضوع اعتراض حسب مورد در دادگاه کیفری یک یا دو و یا نظامی یک یا دو قابل طرح نباشد تکلیف اخطار رفع نقص و عنداللزوم و صدور قرار رد اعتراض به لحاظ نقص با وحدت ملاک ماده 440 قانون آئین دادرسی کیفری بر عهده دادسراست یا دادگاه چنانچه بر عهده دادگاه باشد آیا رای دادگاه کیفری دو یا نظامی دو در مقام مذکور با لحاظ ذیل ماده440 و ماده 273 قانون آئین دادرسی کیفری قطعی است یا قابل تجدیدنظر است.
24
نظریه مشورتی شماره 1642-1/168-95 - مورخ 1396/01/08
چنانچه نظر بازپرس بر صدور قرار جلب به دادرسی و نظر دادستان بر صدور قرار منع تعقیب باشد و دادگاه در مقام حل اختلاف بین مقامات دادسرا نظر دادستان را مورد تایید قرار دهد مشخصا 1-با توجه به اینکه ماده 269 قانون آیین دادرسی کیفری اعلام داشته طبق تصمیم دادگاه عمل می شود آیا پس از اعاده پرونده از دادگاه بازپرس تکلیفی به صدور قرار منع تعقیب دارد یا خیر؟ 2- در صورت مثبت بودن پاسخ با توجه به اینکه برابر ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر آیا قرار منع تعقیب صادره برابر ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری قابل اعتراض از سوی شاکی می باشد یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری مخصص ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری می باشد یا خیر؟/
25
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-584 - مورخ 1395/12/14
26
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1219 - مورخ 1395/07/10
27
نظریه مشورتی شماره 1219-1/168-95 - مورخ 1395/07/10
با توجه به ذیل ماده 273 قانون آئین دادرسی کیفری 1392 ه. ش ناظر به ماده 271 همین قانون چنانچه قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب بازپرس در جرائم موضوع بندهای الف و ب و پ و ت ماده 302 قانون یاد شده در دادگاه کیفری یک تایید شود و در ذیل ماده 273 آمده است که در صورت تایید این قرار ها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است مرجع تجدید نظر چه مرجعی خواهد بود؟
28
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1089 - مورخ 1395/07/07
29
نظریه مشورتی شماره 1089-1/168-95 - مورخ 1395/07/07
وفق ماده 272 قانون آئین دادرسی کیفری حل اختلاف میان بازپرس و دادستان در صلاحیت نوع جرم یا مصادیق قانونی آن با دادگاه کیفری2 می¬باشد که دادسرا در معیت آن انجام وظیفه می¬نماید حسب ظاهر این ماده در فرضی که میان بازپرس ودادستان در خصوص نوع قتل اختلاف وجود داشته باشد و به عنوان مثال بازپرس قتل را عمد و دادستان غیرعمد بدان مرجع حل اختلاف در این فرض دادگاه کیفری2 می¬باشد 1-آیا اصولا معقول و منطقی است که حل اختلاف در تمامی موارد فوق بدون تفکیک و توجه به نوع صلاحیت¬ها و نوع جرم به دادگاه کیفری 2 محول گردد؟ 2-اگر دادگاه در مقام حل اختلاف در این مورد نظر دادستان را تایید نماید و به عبارتی هم عقیده با دادستان به غیرعمد بودن قتل حل اختلاف نماید با توجه به قطعی بودن این نظر طبق ماده273 نحوه اظهارنظر قضایی در خصوص شکایت شاکی و اتهامات به چه صورت خواهد بود؟ آیا بازپرس مکلف به صدور جلب به دادرسی و النهایه کیفرخواست در خصوص جرم قتل غیرعمد است ؟ آیا بازپرس باید در خصوص بزه قتل غیرعمدی وفق نظر دادگاه در حل اختلاف قرار منع تعقیب صادر نماید؟ در صورت مثبت بودن پاسخ نحوه رسیدگی مشخص گردد به عنوان مثال اگر بازپرس مکلف به صدور قرار منع تعقیب گردد و موضوع در دادگاه صالح (کیفری یک) مطرح و قرار منع تعقیب نقض و جلب به دادرسی صادر گردد تکلیف کیفرخواست و جلب به دادرسی صادره در خصوص قتل غیرعمد چیست./ع
30
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-59 - مورخ 1395/02/18
1
نشست های قضایی شماره 1398-6229 - مورخ 1397/08/02
رسیدگی به اعتراض فرد فاقد سمت به قرار دادسرا
2
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/05/02
مرجع رسیدگی به اعتراض خارج از مهلت شاکی به قرارهای منع پیگرد و موقوفی تعقیب صادره از دادسرا
3
نشست های قضایی شماره 1398-6300 - مورخ 1397/08/29
عدم اظهارنظر مقام قضایی در روند اعتراض به قرار اناطه در امور کیفری
4
نشست های قضایی شماره 1400-8437 - مورخ 1398/03/23
تکلیف دادگاه کیفری دو در مواجهه با اعتراض به قرار منع تعقیب صادره از دادسرا
5
نشست های قضایی شماره 1398-5727 - مورخ 1396/10/12
قابل اعتراض بودن قرار منع تعقیب
6
نشست های قضایی شماره 1399-7621 - مورخ 1398/11/30
رسیدگی به قرار منع تعقیب توامان با اتهامات مندرج در کیفرخواست
7
نشست های قضایی شماره 1400-7925 - مورخ 1398/07/06
تکلیف بازپرس پس از نقض قرار منع تعقیب و اعلام نظر دادگاه به صدور قرار موقوفی تعقیب
8
نشست های قضایی شماره 1397-5579 - مورخ 1396/08/25
تکلیف دادسرا در صورت اعتقاد به عدم صلاحیت ذاتی در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان
9
نشست های قضایی شماره 1399-7243 - مورخ 1398/06/27
اختلاف بین بازپرس و دادستان - هماهنگ استانی کرمان - 1 از 10
10
نشست های قضایی شماره 1398-6195 - مورخ 1397/05/16
ارائه دلیل جدید قبل از صدور کیفرخواست و امکان رجوع دادیار اظهارنظر از عقیده سابق
11
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/02/27
اختلاف بین بازپرس و دادستان راجع به نتیجه نهایی تحقیقات
12
نشست های قضایی شماره 1398-5691 - مورخ 1397/06/01
بررسی مواد273و274قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392
13
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/05/23
تکلیف دادگاه کیفری یک درصورت نقض رای تایید قرار منع تعقیب در دیوان عالی کشور
14
نشست های قضایی شماره 1399-7065 - مورخ 1398/06/14
دادگاه کیفری 1 در مقام حل اختلاف
15
نشست های قضایی شماره 1399-6754 - مورخ 1397/11/18
بررسی قابلیت تجدیدنظرخواهی رای صادره از دادگاه کیفری 2 که به جانشینی دادگاه کیفری 1 صادر گردیده
16
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/06/11
لزوم رفع نقص و تکمیل تحقیقات در موارد اختلاف بین بازپرس و دادستان
ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ق آ د ک

ماده 273 ق آ د ک

ماده 273 ق.آ.د.ک

ماده 273 ق.آ.د.ک

ماده 273 قانون آدک

ماده 273 قانون آدک

ماده 273 قانون دادرسی کیفری

ماده 273 قانون دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی کیفری

ماده 273 قانون آ.د.ک

ماده 273 قانون آ.د.ک

ماده 273 دادرسی کیفری

ماده 273 دادرسی کیفری

ماده 273 ق دادرسی کیفری

ماده 273 ق دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ ق آ د ک

ماده ۲۷۳ ق.آ.د.ک

ماده ۲۷۳ قانون آدک

ماده ۲۷۳ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ قانون آ.د.ک

ماده ۲۷۳ دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۷۳ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۷۳ ق آ د ک ماده ۲۷۳ ق.آ.د.ک ماده ۲۷۳ قانون آدک ماده ۲۷۳ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ قانون آ.د.ک ماده ۲۷۳ دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ ق دادرسی کیفری ماده ۲۷۳ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۷۳ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ق آ د ک

ماده 273 ق.آ.د.ک

ماده 273 قانون آدک

ماده 273 قانون دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی کیفری

ماده 273 قانون آ.د.ک

ماده 273 دادرسی کیفری

ماده 273 ق دادرسی کیفری

ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 273 ق آ د ک ماده 273 ق.آ.د.ک ماده 273 قانون آدک ماده 273 قانون دادرسی کیفری ماده 273 آیین دادرسی کیفری ماده 273 قانون آ.د.ک ماده 273 دادرسی کیفری ماده 273 ق دادرسی کیفری ماده 273 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 273 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM