نشست قضایی شماره 1400-7925

نشست قضایی شماره 1400-7925

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7925


کد نشست:
1400-7925

تاریخ برگزاری:
1398/07/06

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر زرین دشت

موضوع:
تکلیف بازپرس پس از نقض قرار منع تعقیب و اعلام نظر دادگاه به صدور قرار موقوفی تعقیب

پرسش:
اگر اعتراض به قرار منع تعقیب صادر شده توسط بازپرس در فرجه قانونی صورت گرفته باشد , آیا دادگاه میتواند بگوید قرار منع تعقیب صحیح نیست و باید قرار موقوفی تعقیب صادر گردد ؟ و اگر چنین نظری بدهد و بازپرس قرار موقوفی تعقیب صادر نماید آیا این قرار نیاز به موافقت دادستان دارد ؟ آیا این قرار قابل اعتراض است؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه دادگاه نظر به موقوف ماندن تعقیب داشته باشد با نقض قرار منع تعقیب راسا مجاز به صدور قرار موقوفی تعقیب می باشد زیرا موجب قانونی برای ادامه تعقیب وجود ندارد.

نظر اتفاقی:
درصورت اعتراض به قرار منع تعقیب ظرف مهلت قانونی, با توجه به صلاحیت کلی دادگاه درکنترل اقدامات و قرار های مقامات دادسرا از طریق حل اختلاف میان آنها یا رسیدگی به اعتراض نسبت به قرار های صادر شده در دادسرا , هیچ چیز مانع از ان نیست که اگر دادگاه قرار منع تعقیب را نادرست و قرار موقوفی تعقیب را مناسب میداند ,نسبت به صدور آن اقدام نماید و ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری در مقام بیان تصمیماتی نیست که دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض نسبت به قرار منع یا موقوفی تعقیب اتخاذ کند؛ و در فرض سوال بازپرس مکلف به تبعیت و صدور قرار موقوفی تعقیب است؛ با توجه به مواد 271,272,273, و 274 قانون پیش گفت که به خوبی حاکی از تفوق تشخیص دادگاه نسبت به تشخیص مقامات دادسرا می باشد چنین بر می آید که چنین قراری که بازپرس صادر می کند نیازی به موافقت دادستان ندارد.قراری هم که بدین ترتیب درراستای رای صادره از دادگاه صالح به رسیدگی به اعتراض صادر می گردد ,مستند به ماده 273 قانون پیش گفت و جز در موارد مذکور در قسمت اخیر ان قطعی است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 272 - هرگاه خواهان ( مدعی) فاقد بینه و گواه واجد شرایط باشد و خوانده ( مدعی علیه) منکر ادعای خواهان بوده به تقاضای خواهان منکر ادای سوگند می نماید و به موجب آن ادعا ساقط خواهد شد

مشاهده ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

مشاهده ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 271 ـ مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد. چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضایی دادسرا تشکیل نشده باشد دادگاه کیفری دو محل صالح به رسیدگی است.

مشاهده ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM