نشست قضایی شماره 1400-8019

نشست قضایی شماره 1400-8019

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8019


کد نشست:
1400-8019

تاریخ برگزاری:
1399/04/29

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر بسطام

موضوع:
مجازات قانونی بزه چرانیدن محصول دیگری با توجه به قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب 1399

پرسش:
با توجه به بند ث ماده 1 قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب 1399 مجازات حبس موضوع ماده 684 قانون مجازات اسلامی (چرانیدن محصول دیگری) به حبس درجه شش تقلیل یافته است. از طرفی تبصره ماده 11 قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب 1399 مقرر داشته حداقل و حداکثر حبس های تعزیری درجه 4 تا 8 مقرر در قانون برای جرایم قابل گذشت به نصف تقلیل می یابد. حال مجازات بزه مذکور شش ماه تا دو سال حبس می باشد یا به سه ماه تا یک سال تقلیل یافته است؟

نظر هیئت عالی:
طبق بند ث ماده یک قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال 99 مجازات حبس جرم موضوع ماده 684 قانون مجازات اسلامی سال 75 درجه 6 تعیین شده است لذا مشمول تقلیل مجازات حبس موضوع تبصره الحاقی ماده اخیرالذکر نیز می شود.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه مقنن بند ث ماده 1 قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب 1399 مجازات حبس موضوع ماده 684 قانون مجازات اسلامی (چرانیدن محصول دیگری) به حبس درجه شش تقلیل داده است لذا با در نظر گرفتن اینکه این جرم سابقا نیز قابل گذشت بوده است برای آن مجازات حبس درجه شش را وضع نموده است و اگر قایل بر این بود که مجازات این جرم سه ماه تا یک سال باشد بدوا مقنن همین مجازات را در بند ث ماده 1 قانون کاهش مجازات تعزیری بیان می کرد و ضرورتی نداشت ابتدا برای این جرم مجازات حبس درجه شش تعیین نماید و سپس طبق تبصره ماده 11 قانون مذکور حداقل و حداکثر آن را تقلیل دهد.

نظر ابرازی:
با توجه به صراحت تبصره ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 و لزوم انجام تفسیر به نفع متهم می بایست گفت مطابق تبصره ماده 11 که آخرین اراده مقنن در قانون کاهش مجازات حبس تعزیری می باشد مجازات حبس بزه مذکور سه ماه تا یک سال می باشد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 ـ کلیه کارفرمایان کارگران کارگاه ها موسسات تولیدی صنعتی خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند.

مشاهده ماده 1 قانون کار

ماده 11 ـ طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود. تبصره ـ مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می باشد.

مشاهده ماده 11 قانون کار

ماده 684 ـ کاهش شنوایی در صورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد.

مشاهده ماده 684 قانون مجازات اسلامی

ماده 1 - مجازاتهای مقرر در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزيرات و مجازات‌هاي بازدارنده مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدي به شرح زیر کاهش يافته یا تبدیل می شود: الف- مجازات حبس موضوع ماده (۶۱۴) قانون(به استثناي تبصره آن) به حبس درجه شش؛ ب- مجازات حبس موضوع ماده (۶۲۱) قانون، در صورتی که ارتكاب جرم به عنف یا تهدید باشد به حبس درجه چهار و در غیر این صورت به حبس درجه پنج. پ- تبصره ماده (۶۲۱) قانون، نسخ و در مورد شروع به جرم آن مطابق ماده (۱۲۲) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ عمل می‌شود. ت- مجازات حبس موضوع ماده (۶۷۷) قانون، در صورتي كه ميزان خسارت‌وارده يكصد ميليون (۱۰۰,۰۰۰.۰۰۰) ريال يا كمتر باشد به جزاي نقدي تا دو برابر معادل خسارت‌وارده. ث- مجازات حبس موضوع ماده (۶۸۴) قانون به حبس درجه شش. ج- مجازات موضوع مواد (۶۰۸) و (۶۹۷) قانون به جزاي نقدي درجه شش.

مشاهده ماده 1 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM