نشست قضایی شماره 1397-4535

نشست قضایی شماره 1397-4535

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4535


کد نشست:
1397-4535

تاریخ برگزاری:
1396/10/05

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر لار

موضوع:
صلاحیت دادرس جانشین بازپرس در رسیدگی به جرائم غیر موضوع ماده 302 قانون ائین دادرسی کیفری

پرسش:
آیا دادرس جانشین بازپرس صلاحیت رسیدگی به جرایم مرتبط غیر موضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری در کنار رسیدگی به این جرایم موضوع ماده مذکور را دارد؟

نظر هیئت عالی:
اصل رسیدگی توامان به جرایم متعدد متهم و اینکه انجام تحقیقات مقدماتی کلیه جرایم با بازپرس است با رعایت صلاحیت ذاتی بازپرس مجاز به تفکیک نیست؛ نتیجتا نظریه اکثریت تایید می شود.

نظر اکثریت:
با توجه به ارتباط جرایم و تاثیر در نحوه تحقیق و اصل رسیدگی توام جرایم مرتبط و صدور قرار تامین کیفری واحد نسبت به اتهامات متعدد متهم و رفع مشکلات عملی دادرس جانشین بازپرس امکان و مجوز تحقیق در جرایم مرتبط غیر موضوع ماده 302 قانون ایین دادرسی کیفری در کنار جرایم موضوع ماده 302 قانون مذکور را خواهد داشت.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه صلاحیت دادرس جانشین بازپرس استثنایی و صرفا در محدوده تبصره ماده 92 از قانون آیین دادرسی کیفری است دادرس جانشین صرفا بایست در حیطه جرایم موضوع ماده 302 قانون فوق اقدام و تحقیق نماید و سایر جرایم مرتبط به مقامات قضایی دیگر (دادیار) ارجاع و رسیدگی شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 302 ـ به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود: الف ـ جرایم موجب مجازات سلب حیات ب ـ جرایم موجب حبس ابد پ ـ جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن (اصلاحی 24/03/1394) ت ـ جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر (اصلاحی 24/03/1394) ث ـ جرایم سیاسی و مطبوعاتی

مشاهده ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 92 ـ تحقیقات مقدماتی تمام جرایم بر عهده بازپرس است. در غیر جرایم مستوجب مجازات های مقرر در ماده (302) این قانون در صورت کمبود بازپرس دادستان نیز دارای تمام وظایف و اختیاراتی است که برای بازپرس تعیین شده است. در این حالت چنانچه دادستان انجام تحقیقات مقدماتی را به دادیار ارجاع دهد قرارهای نهائی دادیار و همچنین قرار تامین منتهی به بازداشت متهم باید در همان روز صدور به نظر دادستان برسد و دادستان نیز مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت در این باره اظهارنظر کند. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ در صورت عدم حضور بازپرس یا معذور بودن وی از انجام وظیفه و عدم دسترسی به بازپرس دیگر در آن دادسرا در جرایم موضوع ماده (302) این قانون دادرس دادگاه به تقاضای دادستان و تعیین رئیس حوزه قضایی وظیفه بازپرس را فقط تا زمان باقی بودن وضعیت مذکور انجام می دهد.

مشاهده ماده 92 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM