نشست قضایی شماره 1398-5637

نشست قضایی شماره 1398-5637

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5637


کد نشست:
1398-5637

تاریخ برگزاری:
1397/05/18

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر قروه

موضوع:
رسیدگی به پرونده بدون ارجاع رئیس حوزه قضایی

پرسش:
در پرونده نزاع دسته جمعی پس از صدور کیفرخواست شعبه کیفری سهوا بدون ارجاع رییس حوزه قضایی اقدام به ثبت پرونده و رسیدگی مفصل و صدور حکم محکومیت به حبس و دیه نموده است؛ به دادنامه از حیث ماهوی اعتراض شده دادگاه محترم تجدید نظر بدون ورود در ماهیت امر به جهت اینکه شعبه بدوی بدون ارجاع رسیدگی نموده دادنامه را نقض و جهت اتخاذ تصمیم قانونی به شعبه اعاده نموده شعبه مزبور ارجاع رییس حوزه قضایی را متعاقبا اخذ می نماید؛ اعلام کنید شعبه مرجوع الیه چگونه باید عمل کند؟ آیا پس از اخذ ارجاع می تواند راسا مبادرت به صدور رای نماید یا اینکه الزاما نیاز به تشکیل یک جلسه رسیدگی می باشد؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه پس از نقض و اعاده پرونده اداره کننده شعبه قاضی صادرکننده رای منقوض باشد؛ بنظر چنان چه اقدامات سابق را کافی بداند؛ ضرورتی به تشکیل جلسه نیست مفروض براین که قاضی دیگری تصدی شعبه را عهده دار باشد؛ تشکیل جلسه ضرورت دارد.

نظر اکثریت:
الزاما نیازمند تشکیل یک جلسه رسیدگی می باشد زیرا :

نظر اقلیت:
تشکیل جلسه رسیدگی مجدد در فرض سوال ضروری نیست زیرا :

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 342 ـ در غیر موارد مذکور در مواد (340) و (341) این قانون دادگاه با تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ آن به شاکی یا مدعی خصوصی متهم وکیل یا وکلای آنان دادستان و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند آنان را برای شرکت در جلسه رسیدگی احضار می کند. تصویر کیفرخواست برای متهم فرستاده می شود. تبصره ـ در دعاوی مربوط به مطالبه خسارت موضوع ماده (260) این قانون و ماده (30) قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 17/7/1390 و مواردی که دیه از بیت المال مطالبه می شود دادگاه موظف است از دستگاه پرداخت کننده دیه یا خسارت به منظور دفاع از حقوق بیت المال برای جلسه رسیدگی دعوت نماید. دستگاه مذکور حق تجدیدنظرخواهی از رای را دارد. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 342 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 89 ـ شروع به تحقیقات مقدماتی از سوی بازپرس منوط به ارجاع دادستان است. چنانچه بازپرس ناظر وقوع جرم باشد تحقیقات را شروع می کند مراتب را فوری به اطلاع دادستان میرساند و در صورت ارجاع دادستان تحقیقات را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 338 ـ در حوزه‏هایی که شعب متعدد دادگاه تشکیل می شود ارجاع پرونده با رئیس حوزه قضایی است. رئیس حوزه قضایی می تواند این وظیفه را به یکی از معاونان خود تفویض کند و در صورت عدم حضور آنان ارجاع با رئیس شعبه‏ای است که دارای سابقه قضایی بیشتر است

مشاهده ماده 338 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 339 ـ پس از ارجاع پرونده نمی توان آن را از شعبه مرجوع‏الیه اخذ و به شعبه دیگر مگر به تجویز قانون ارجاع داد. تبصره 1 ـ رعایت مفاد این ماده در مورد شعب بازپرسی دادگاه تجدید نظر استان و شعب دیوان عالی کشور نیز الزامی است. تبصره 2 ـ تخلف از مقررات این ماده موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.

مشاهده ماده 339 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM