نشست قضایی شماره 1399-7096

نشست قضایی شماره 1399-7096

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7096


کد نشست:
1399-7096

تاریخ برگزاری:
1398/06/14

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر ملارد

موضوع:
اعتراض ثالث حکمی در امور کیفری

پرسش:
آیا پس از قطعیت حکم کیفری معترض ثالث حکمی می تواند دادخواست اعتراض ثالث تقدیم مرجع کیفری نماید؟

نظر هیئت عالی:
چنان چه معتقد باشیم که دادگاه کیفری می تواند به اعتراض حکمی ثالث رسیدگی نماید چون ماهیت این امر مدنی است نتیجتا محکوم به قواعد آیین دادرسی مدنی از حیث شکلی می باشد نتیجتا بر صحت نظریه اقلیت اعلام عقیده می شود.

نظر اکثریت:
الف: با توجه به اینکه در ماده 474 آیین دادرسی کیفری 92جهات اعاده دادرسی تعیین گردیده و اگر معترض ثالث مدعی باشد که جرم تغییر کاربری را وی انجام داده لازم است از ظرفیت این ماده استفاده نماید.

نظر اقلیت:
اقلیت با وحدت ملاک است موارد تجویز قبول اعتراض ثالث از جمله قانون بیمه اجباری و مواد مخدر و اینکه تصمیم گیری در مورد اموال تابع مقررات اجرای احکام مدنی است و با توجه به ظرفیت قانونی تبصره 2ماده 148آیین دادرسی کیفری بازپرس یا دادگاه باید به اعتراض اشخاص به ثبت یا معدوم کردن اموال رسیدگی نماید حال قلع و قمع ناشی از تغییر کاربری نیز در حکم موارد مذکور است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 148 ـ بازپرس در صورت صدور قرار منع موقوفی یا ترک تعقیب باید درباره استرداد و یا معدوم کردن اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده از جرم تحصیل شده حین ارتکاب استعمال شده و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین تکلیف کند. در مورد ضبط این اموال یا اشیاء دادگاه تکلیف آنها را تعیین می کند. بازپرس مکلف است مادام که پرونده نزد او جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیای مذکور را صادر کند: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ – از اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم شود. تبصره 1 ـ در تمام امور کیفری دادگاه نیز باید ضمن صدور رای نسبت به استرداد ضبط و یا معدوم کردن اشیاء و اموال موضوع این ماده تعیین تکلیف کند. تبصره 2 ـ متضرر از تصمیم بازپرس یا دادگاه در مورد اشیاء و اموال موضوع این ماده می تواند طبق مقررات اعتراض کند هر چند قرار بازپرس یا حکم دادگاه نسبت به امر کیفری قابل اعتراض نباشد. در این مورد مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به تصمیم بازپرس دادگاه و نسبت به تصمیم دادگاه دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 417 - اگر درخصوص دعوایی رایی صادره شود که به حقوق شخص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده او در دادرسی که منتهی به رای شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد می تواند نسبت به آن رای اعتراض نماید.

مشاهده ماده 417 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM