ماده 24 قانون شورای حل اختلاف

ماده 24 شورای حل اختلاف

ماده 24 ق ش ح ا

ماده 24 ق.ش.ح.ا

ماده 24 قانون شورا

ماده 24 قانون ش.ح.ا

ماده 24 شورا

متن کامل ماده 24 قانون شورای حل اختلاف. ماده 24 شورای حل اختلاف ماده 24 ق ش ح ا ماده 24 ق.ش.ح.ا ماده 24 قانون شورا ماده 24 قانون ش.ح.ا ماده 24 شورا

ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف

ماده ۲۴ شورای حل اختلاف

ماده ۲۴ ق ش ح ا

ماده ۲۴ ق.ش.ح.ا

ماده ۲۴ قانون شورا

ماده ۲۴ قانون ش.ح.ا

ماده ۲۴ شورا

متن کامل ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف. ماده ۲۴ شورای حل اختلاف ماده ۲۴ ق ش ح ا ماده ۲۴ ق.ش.ح.ا ماده ۲۴ قانون شورا ماده ۲۴ قانون ش.ح.ا ماده ۲۴ شورا

ماده 24 قانون شورای حل اختلاف

ماده 24ـ در صورت حصول سازش میان طرفین چنانچه موضوع در صلاحیت شورا باشد گزارش اصلاحی صادر و پس از تایید قاضی شورا به طرفین ابلاغ می شود در غیر این صورت موضوع سازش و شرایط آن به ترتیبی که واقع شده است در صورتمجلس منعکس و مراتب به مرجع قضائی صالح اعلام می شود.

ماده 24 قانون شورای حل اختلاف مصوب 1394/09/16

ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف

ممشاهده ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف مصوب 1394/09/16

قانون شورای حل اختلاف / ماده 24

ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۴/۰۹/۱۶

متن ماده 24
قانون شورای حل اختلاف

مصوب ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
  • ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف

    متن کامل 24 ماده

    مصوب ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
متن ماده ۲۴

ماده 24ـ در صورت حصول سازش میان طرفین چنانچه موضوع در صلاحیت شورا باشد گزارش اصلاحی صادر و پس از تایید قاضی شورا به طرفین ابلاغ می شود در غیر این صورت موضوع سازش و شرایط آن به ترتیبی که واقع شده است در صورتمجلس منعکس و مراتب به مرجع قضائی صالح اعلام می شود.

ماده 23ـ هزینه رسیدگی شورای حل اختلاف در کلیه مراحل در دعاوی کیفری و غیرمالی معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در دعاوی مالی معادل پنجاه درصد (50%) آن است. رسیدگی به دعاوی مشمول ماده (8) این قانون بدون هزینه دادرسی است. درآمد حاصل از هزینه دادرسی جریمه های قانونی و نیم عشر اجرای آرای موضوع این قانون و سایر موارد قانونی به خزانه داری کل کشور واریز و صددرصد(100%) مبلغ...

نمایش ماده

ماده 25ـ رای صادره از سوی قاضی شورا حضوری است مگر اینکه محکوم علیه یا وکیل او در هیچ یک از جلسات رسیدگی حاضر نشده و یا به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 98-218-1743 ح - مورخ 1398/12/25
چنانچه دعوایی که در صلاحیت شورای حل اختلاف نبوده لیکن برای ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع گردیده باشد و طرفین در شورای حل اختلاف سازش نمایند و مراتب در صورت مجلس منعکس و به دادگاه اعلام گردد آیا دادگاه می تواند بر همان اساس و بدون دعوت از طرفین گزارش اصلاحی صادر کند یا اینکه در راستای ماده 183 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 باید طرفین را دعوت به حضور و النهایه مطابق مفاد مذکور اقدام نماید.
2
نظریه مشورتی شماره 1400-75-625 ک - مورخ 1400/07/07
آیا سازش نامه صادره از شورای حل اختلاف حکم محسوب می شود؟ چنانچه فردی بعد از سازش نامه و قطعیت آن و صدور اجراییه املاک خود را به دیگری منتقل کند آیا رفتار ارتکابی فرار از ادای دین محسوب می شود؟
3
نظریه مشورتی شماره 1400-218-265 ح - مورخ 1400/03/25
چنانچه طرفین پرونده به موجب صورت مجلس شورای حل اختلاف که توسط قاضی شورای حل اختلاف امضاء نشده است تعهداتی به یکدیگر داده باشند آیا در صورت عدم انجام تعهد از سوی یکی از آن ها الزام اه ایفای تعهد مستلزم تقدیم دادخواست است یا آن که دادگاه می تواند طبق آن توافق اجرائیه صادر کند؟
4
نظریه مشورتی شماره 99-140-1117 ح - مورخ 1399/08/28
1-در صورتی که پرونده حقوقی داخل درصلاحیت دادگاه از طرف مقام ارجاع یا قاضی رسیدگی کننده جهت صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارسال شود و متداعیین نزد آن شورا سازش کرده و گزارش اصلاحی تنظیم کنند و سپس پرونده به دادگاه ارسال شود.آیا دادگاه وفق ماده 183 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مکلف به تعیین وقت و دعوت طرفین جهت اقرار به صحت گزارش اصلاحی تنظیمی در شورای حل اختلاف است یا این که گزارش اصلاحی تنظیمی در شورای حل اختلاف رسمی محسوب می شود و دادگاه بدون دعوت طرفین وفق ماده 184 این قانون گزارش اصلاحی را در قالب دادنامه صادر و ابلاغ می کند؟ 2-چنانچه در متن گزارش اصلاحی صادره از دادگاه تکالیفی بر عهده متداعیین قرار گرفته باشد مانند آن که خواهان مکلف به پرداخت مبلغ مشخصی از مابقی ثمن معامله به خوانده شده و در مقابل خوانده نیز به تحویل مبیع مکلف شده باشد در صورتی که بعد از صدور گزارش اصلاحی خواهان از پرداخت مابقی ثمن معامله امتناع کند آیا خوانده دعوی که به نوعی گزارش اصلاحی به نفع اوی نیز می باشد می تواند صدور اجراییهرا درخواست کند یا تاین درخواست صرفا از خواهان پپذیرفته می شود؟
5
نظریه مشورتی شماره ح 1931-812-89 - مورخ 1398/12/10
پیرو بخشنامه اخیر ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر ارجاع کلیه پرونده ها به جز موارد مصرحه به شوراهای حل اختلاف در راستای اصلاح ذات البین و حل و فصل موضوع دعاوی و شکواییه ها از طریق مصالحه و سازش و مصوبه مورخ98/5/19 رئیس کل محترم دادگستری استان گلستان در جهت کاهش ورودی پرونده به محاکم دادگستری مصوبه ای در تاریخ 98/5/19 ابلاغ نمودند به موجب بند 3 مصوبه پرونده هایی با موضوع اثبات عقد بیع و اثبات مالکیت اموال غیرمنقول به شوراهای مذکور ارجاع می شود بدین توضیح که گاهی خواهان راسا با استناد به یک برگ قرارداد عادی درخواست سازش نموده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پرونده به شورا ارسال می شود و در پاره ای از موارد به صورت سنتی پرونده به شورای حل اختلاف ارسال می شود و در زمان بررسی در شورا خوانده نیز ادعایی یا اختلافی با خواهان در خصوص موضوع قرارداد ندارد گاهی نیز یا در زمان رسیدگی در محاکم طرفین خواستار سازش هستند و پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع که تلقی محاکم تبدیل ماده 11 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 به ماده 8 از همان قانون می باشد بدین توضیح که در صورت سازش با عنایت به ماده 24 آیین نامه قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 گزارش اصلاحی صادر می شود حال سوال این است که با توجه به ماده 8 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 24 آیین نامه از این قانون با عنایت به این که کلیه استعلامات لازمه از ادارات ثبت اوقاف منابع طبیعی مسکن و شهرسازی و غیره و کارشناسی و تصویربرداری های هوایی و تخصصی در پرونده های مذکور انجام می شود نوع درخواست های سازش به گونه ای است که در زمره امور ترافعی محسوب نمی شود و اساسا اختلافی در اصل موضوع قرارداد ندارند و انگهی سازش طرفین با صدور حکم بر اثبات وقوع عقد بیع و اثبات مالکیت در موضوع متفاوت می باشد که به نظر موجب می شود از شمول ماده 8 قانون مرقوم خارج گردد و مطابق با مواد 178 الی 193 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 صدور گزارش اصلاحی در صورتی امکان پذیر است که تعهد یا عملی از سوی طرفین متصور باشد؛ لیکن بنا به موارد فوق و قواعد حقوقی اصل بر صحت قراردادها می باشد مگر این که خلاف آن ثابت شود و چون طرفین نیز اختلافی در موضوع صدور گزارش اصلاحی ندارند؛ خواهشمند است ارشاد نمایید که 1- آیا صدور گزارش اصلاحی در هر دو صورت چه راسا درخواست سازش از ناحیه خواهان به شورا تقدیم شود و یا از طریق محاکم با درخواست سازش طرفین به شورای حل اختلاف ارسال گردد و خواستار صدور گزارش اصلاحی در شورا باشند منطبق بر قانون و مواد 8 و 11 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 24 آیین نامه اجرایی از این قانون است؟ 2- آیا می توان گفت زمانی که طرفین در محاکم در این خصوص درخواست سازش دادند و پرونده به شورا ارسال می شود موضوع از ماده 11 قانون شوراهای حل اختلاف مشمول ماده 8 این قانون می شود؟ 3- در صورتی که نظر بر عدم صدور گزارش اصلاحی است شوراها چه تصمیمی را در مواجهه با این نوع درخواست ها اتخاذ می کنند با این توضیح که هرچند از موارد ترافعی نمی باشد اما شهرداری منطقه تا زمانی که دلیلی بر تنفیذ قراردادهای مذکور نباشد به خریدار مجوز ساخت و دیوارکشی نداده و آن را منوط به ارائه گواهی مبنی بر تنفیذ قرارداد از ناحیه ی مراجع قضایی می دانند. 4-چنان چه نظر بر صدور گزارش اصلاحی باشد و ثالثی به آن معترض باشد و از آن جا که در اصل موضوع گزارش اصلاحی راجع به دعاوی غیر منقول شورا صالح به رسیدگی نبوده است مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای معترض ثالث کدام است؟
6
نظریه مشورتی شماره 98-218-978 ح - مورخ 1398/07/02
با عنایت به مطالب مطروحه در جلسه تقویت میانجگیری و صلح و سازش و اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف با روسای کل دادگستری ها مورخ 98/5/16 و بخشنامه ریاست محترم قوه قضایی مورخ 98/5/28 خواهشمند است این معاونت را ارشاد فرمائید در اجرای قسمت ب بند 3 بخشنامه مذکور در صورت حصول سازش در دعاوی خانوادگی و مدنی پرونده در شورا بایگانی گردد و یا در اجرای ماده 24 قانون شوراهای حل اختلاف به مرجع قضایی صالح اعاده گردد.
7
نظریه مشورتی شماره 97-218-2194 - مورخ 1397/12/13
8
نظریه مشورتی شماره 1828-218-95 - مورخ 1396/07/19
با توجه به اینکه مطابق تبصره1 ماده27 قانون شورای حل اختلاف مصوب94 گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی¬باشد و قطعی است ووفق تبصره ماده29 قانون موصوف گزارش¬های اصلاحی تنظیم شده توسط شورای حل اختلاف به دستور قاضی شورا توسط واحد اجرای احکام شورای حل اختلاف اجراء می¬شود حال سوال این است که اگر در پی وقوع دعوایی مبنی بر انتقال سه دانگ از شش دانگ مشاع منزلی از سوی خواهان زوج علیه خوانده زوج در شورای حل اختلاف گزارش اصلاحی به نحو مشروط تنظیم شده باشد زوج متعهد گردیده است که در صورت تمکین زوجه سه دانگ از شش دانگ مشاعی منزل خویش را به نام زوجه انتقال دهد و در حالی که زوجه بدون اقدام به تمکین دادخواست الزام به انتقال سه دانگ مشاعی به نام خویش را علیه زوجه مطرح نموده است در این شرایط چه باید کرد؟ آیا گزارش اصلاحی مشروط که در آن احدی از طرفین به تعهد خویش عمل ننموده همچنان قابل الاجراء است اگر زوجه به استناد گزارش اصلاحی مزبور در دادگاه عمومی حوقی الزام به زوج را به انتقال سه دانگ مشاعی مطالبه نموده باشد چه باید کرد؟ آیا با ثبوت عدم تمکین زوجه نسبت به زوج دادگاه باید قرار دادخواست یا دعوی زوجه را صادر نماید آیا زوج می¬توان منتفی شدن گزارش اصلاحی را مطالبه نماید؟ اگر با وقوع این اختلاف پس از سه سال زوجه بخواهد تمکین نماید درحالی که از تاریخ تنظیم گزارش اصلاحی اقدام به تمکین ننموده وصرفا برای آنکه بتواند سه دانگ مشاعی را اخذ نماید حاضر به تمکین آن هم برای یک مرتبه شود و زوج نپذیرد چه باید کرد؟ آیا زوج همچنان الزام به انتقال می¬شود؟ اگر زوج پس از تنظیم گزارش اصلاحی موفق به اخذ رای علیه زوجه مبنی بر عدم تمکین شده و اجازه ازدواج مجدد را نیز از دادگاه گرفته باشد آیا همچنان زوجه می¬تواند وی را ملزم به انتقال نماید و بگوید من هم اینک حاضر به تمکین هستم.
9
نظریه مشورتی شماره 69-812-375 - مورخ 1396/05/21
در راستای مواد 8-10 و24 از قانون شوراهای حل اختلاف چنانچه طرفین درخصوص موضوعی که در صلاحیت شورای حل اختلاف نباشد به استثناء مواردی که تحت هر عنوان شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی را ندارد تقاضای ارجاع امر به شورای حل اختلاف را بنماید بدون اینکه پرونده ای در دادگاه داشته باشند و از کانال دادگاه پرونده به شورای حل اختلاف رفته باشد آیا در صورت حصول سازش در شورای حل اختلاف شورای حل اختلاف می تواند گزارش اصلاحی صادر نمایدیا خیر؟
10
نظریه مشورتی شماره 69-812-515 - مورخ 1396/03/27
با توجه به اینکه در ماده 8 از قانون شورای حل اختلاف که طرفین می توانند جهت صلح و سازش به شورا مراجعه نمایند آیا ماده 24 از آئین نامه قانون شورای حل اختلاف مشعر به ماده 8 قانون شورا می باشد شورا در تمامی موارد ماده 8 در صورت حصول سازش گزارش اصلاحی صادر می نماید و یا با عنایت به ماده 24 از قانون شورای حل اختلاف فقط در صورتی گزارش اصلاحی صادر می گردد که موضوع در صلاحیت شورا باشد بدین توضیح که آیا ماده 24 قانون شورا فقط شامل مواردی می شود که موضوع در شورا مطرح سپس در روند رسیدگی معلوم می گردد که صالح نمی باشد و یا اینکه شامل ماده 8 نیز می باشد.
ماده 24 قانون شورای حل اختلاف

ماده 24 شورای حل اختلاف

ماده 24 شورای حل اختلاف

ماده 24 ق ش ح ا

ماده 24 ق ش ح ا

ماده 24 ق.ش.ح.ا

ماده 24 ق.ش.ح.ا

ماده 24 قانون شورا

ماده 24 قانون شورا

ماده 24 قانون ش.ح.ا

ماده 24 قانون ش.ح.ا

ماده 24 شورا

ماده 24 شورا

ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف

ماده ۲۴ شورای حل اختلاف

ماده ۲۴ ق ش ح ا

ماده ۲۴ ق.ش.ح.ا

ماده ۲۴ قانون شورا

ماده ۲۴ قانون ش.ح.ا

ماده ۲۴ شورا

متن کامل ماده ۲۴ قانون شورای حل اختلاف. ماده ۲۴ شورای حل اختلاف ماده ۲۴ ق ش ح ا ماده ۲۴ ق.ش.ح.ا ماده ۲۴ قانون شورا ماده ۲۴ قانون ش.ح.ا ماده ۲۴ شورا

ماده 24 قانون شورای حل اختلاف

ماده 24 شورای حل اختلاف

ماده 24 ق ش ح ا

ماده 24 ق.ش.ح.ا

ماده 24 قانون شورا

ماده 24 قانون ش.ح.ا

ماده 24 شورا

متن کامل ماده 24 قانون شورای حل اختلاف. ماده 24 شورای حل اختلاف ماده 24 ق ش ح ا ماده 24 ق.ش.ح.ا ماده 24 قانون شورا ماده 24 قانون ش.ح.ا ماده 24 شورا

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM