ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 235 ق آ د ک

ماده 235 ق.آ.د.ک

ماده 235 قانون آدک

ماده 235 قانون دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی کیفری

ماده 235 قانون آ.د.ک

ماده 235 دادرسی کیفری

ماده 235 ق دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 235 ق آ د ک ماده 235 ق.آ.د.ک ماده 235 قانون آدک ماده 235 قانون دادرسی کیفری ماده 235 آیین دادرسی کیفری ماده 235 قانون آ.د.ک ماده 235 دادرسی کیفری ماده 235 ق دادرسی کیفری ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ ق آ د ک

ماده ۲۳۵ ق.آ.د.ک

ماده ۲۳۵ قانون آدک

ماده ۲۳۵ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ قانون آ.د.ک

ماده ۲۳۵ دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۳۵ ق آ د ک ماده ۲۳۵ ق.آ.د.ک ماده ۲۳۵ قانون آدک ماده ۲۳۵ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ قانون آ.د.ک ماده ۲۳۵ دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ ق دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۳۵ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 235 ـ متهم کفیل و وثیقه گذار می توانند در موارد زیر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان درباره اخذ وجه التزام وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه اعتراض کنند. مرجع رسیدگی به این اعتراض دادگاه کیفری دو است:

ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 235

ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 235
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 235 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۲۳۵

ماده 235 ـ متهم کفیل و وثیقه گذار می توانند در موارد زیر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان درباره اخذ وجه التزام وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه اعتراض کنند. مرجع رسیدگی به این اعتراض دادگاه کیفری دو است:

الف ـ هرگاه مدعی شوند در اخذ وجه التزام و وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه مقررات مربوط رعایت نشده است.
ب ـ هرگاه مدعی شوند متهم در موعد مقرر حاضر شده یا او را حاضر کرده‏اند یا شخص ثالثی متهم را حاضر کرده است.
پ ـ هرگاه مدعی شوند به جهات مذکور در ماده (178) این قانون متهم نتوانسته حاضر شود یا کفیل و وثیقه گذار به یکی از آن جهات نتوانسته اند متهم را حاضر کنند.
ت ـ هرگاه مدعی شوند پس از صدور قرار قبولی کفالت یا التزام معسر شده‏اند.
ث ـ هرگاه کفیل یا وثیقه گذار مدعی شوند تسلیم متهم به علت فوت او در مهلت مقرر ممکن نبوده است.
تبصره 1 ـ دادگاه در تمام موارد فوق خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات دادرسی به شکایت رسیدگی می کند. رای دادگاه قطعی است.
تبصره 2 ـ مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به دستور رئیس یا دادرس دادگاه عمومی بخش دادگاه کیفری دو نزدیکترین شهرستان آن استان است.
تبصره 3 ـ در خصوص بند(ت) دادگاه به ادعای اعسار متهم یا کفیل رسیدگی و در صورت احراز اعسار آنان به معافیت آنان از پرداخت وجه التزام یا وجه الکفاله حکم می کند.

ماده 234 ـ در صورت فوت کفیل یا وثیقه گذار قرار قبولی کفالت یا وثیقه منتفی است و متهم حسب مورد باید نسبت به معرفی کفیل یا ایداع وثیقه جدید اقدام کند مگر آنکه دستور اخذ وجه الکفاله یا ضبط وثیقه صادر شده باشد.

نمایش ماده

ماده 236 ـ در صورتی که متهم پس از صدور دستور دادستان مبنی بر اخذ وجه التزام یا وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه و پیش از اتمام عملیات اجرائی در مرجع قضایی حاضر شود یا کفیل یا وثیقه گذار او را حاضر کند دادستان با رفع اثر از دستور صادره دستور اخذ یا ضبط حداکثر تا یک چهارم از وجه قرار را صادر می کند. در اینصورت اعتبار قرار تامین صادره به قوت خود باقی است. هرگاه متهم خود ایداع وثیقه...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 97-25-3114 - مورخ 1398/05/14
2
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1348 - مورخ 1395/11/11
در پرونده ای که متهم کفیل داشته پس از احضار متهم و عدم حضور وی به کفیل ابلاغ شده که متهم را در مهلت قانونی در دادسرا حاضر نماید و کفیل نیز عاجز از معرفی مکفول عنه خود گردیده و دادستان در راستای اعمال ماده 230 قانون آیین دادرسی کیفری دستور اخذ وجه الکفاله را صادر نموده است پس از پرداخت مقداری از وجه الکفاله توسط کفیل وی تقاضای اعسار از پرداخت مابقی وجه را نموده آیا در چنین مواردی دادگاه می تواند حکم اعسار صادر نماید؟
3
نظریه مشورتی شماره ک 258-861-89 - مورخ 1398/10/24
1-چنانچه پرونده ای کیفری که در دادگاه بخش تشکیل شده و منجر به حکم کیفری شده حسب اعاده دادرسی نقض گردد می بایست به شعبه هم عرض ارجاع شود چنانچه آن دادگاه بخش شعبه هم عرض نداشته باشد و رسیدگی باید در حوزه شهرستان صورت گیرد آیا رسیدگی بعدی قضایی توسط دادسرای همان حوزه است؟ چرا که در پرونده اول فاقد کیفرخواست است و محکمه کیفری شهرستان بدوی کیفر خواست حق ورود ندارد و یا اینکه نیازی به ارسال به دادسرا نیست و پرونده توسط دادگاه کیفری شهرستان به جانشین از دادگاه بخش رسیدگی می کند عده ای از همکاران مدعی هستند که چون دادگاه کیفری شهرستان دادگاه اختصاصی است و با دادگاه عمومی بخش متفاوت است و فاقد کیفر خواست است باید ابتدا در دادسرا صورت گیرد نظر آن اداره چیست؟ 2-بر عکس سوال مذکور در صورتی که پرونده ای در دادگاه کیفری شهرستان پس از صدور کیفر خواست منجر به حکم کیفری شود و حسب اعاده دادرسی رای نقض و می بایست به شعبه هم عرض ارجاع شود چنانچه شهرستان فاقد شعبه دیگر باشد و نزدیک ترین حوزه دادگاه بخش همان حوزه باشد آیا پرونده مذکور که همراه با کیفرخواست قابل ارجاع به دادگاه بخش می باشد آیا می توان گفت که دادگاه بخش دادگاه کیفری دو نبوده بلکه یک مرجع اختصاصی و فاقد قابلیت رسیدگی است و آیا موضوع باید در یک دادگاه کیفری از شهرستان دیگر که هم زمان کیفری دو شهرستان با رای منقوض است رسیدگی شود./ع
4
نظریه مشورتی شماره 98-168-554 ک - مورخ 1398/08/21
طبق ماده 235 قانون آئین دادرسی کیفری متهم کفیل و وثیقه گذار می¬توانند در موارد زیر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان درباره اخذ وجه التزام وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه اعتراض کنند مرجع رسیدگی به این اعتراض دادگاه کیفری دو است: س: اینجاست که رسیدگی به اعتراض قرارهای ضبط وثیقه و کفالت و غیره در خصوص پرونده¬های مطروحه در دادگاه¬های کیفری یک و دادگاه تجدیدنظر در صلاحیت رسیدگی کدام مرجع است./ع
5
نظریه مشورتی شماره 98-25-922 ک - مورخ 1398/07/01
موضوع: پرداخت محکوم به و معرفی مال و تحویل محکوم علیه قبل از مزایده احتراما اگر در راستای ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی قرار وثیقه یا کفالت برای محکوم علیه صادر گردد و پس از اخطار به کفیل و وثیقه گذار و سپس صدور دستور وصول محکوم به از محل آن اقدام به توقیف مال آنها شود و مراحل مزایده انجام گردد و در این حین محکوم علیه شخصا و یا به توسط کفیل یا وثیقه گذار به اجرای احکام معرفی گردد. 1-آیا جلب و حبس ایشان پس از اقدامات مذکور صحیح می باشد و در صورت حبس محکوم علیه اقدامات اجرای احکام در خصوص وثیقه یا کفالت چه می باشد آیا احکام مندرج در قوانین کیفری در خصوص وثیقه و کفالت در خصوص موضوع ماده 3 نیز جاری است؟ 2-آیا پرداخت وجه نقدی محکوم به توسط محکوم علیه پس از مزایده مانع تحویل مال به برنده ی مزایده می گردد؟ 3-اگر وثیقه گذار پس از مزایده اقدام به پرداخت نقدی محکوم به و یا معرفی محکوم علیه نماید تکلیف اجرای احکام و مزایده چیست؟ 4-اگر محکوم به عین معین باشد و در راستای اعمال ماده 46 قانون اجرای احکام مدنی نسبت به وصول مثل یا قیمت آن اقدام شود و سپس در مراحل پایانی وصول مثل یا قیمت محکوم به عین معین کشف یا توسط محکوم علیه معرفی و تحویل اجرا گردد در این خصوص تکلیف اجرای احکام چیست؟ آیا الزامی در قبول عین معین توسط اجرا و محکوم له وجود دارد؟ 5-آیا با این استدلال که وثیقه و کفالت مندرج در ماده مذکور نسبت به محکوم به می باشد وثیقه ی مال بر خلاف قوانین کیفری که نسبت به متهم وثیقه شخص می باشد با وصول محکوم به از کفالت و وثیقه رفع توقیف نمود؟
6
نظریه مشورتی شماره 98-168-270 ک - مورخ 1398/04/31
احتراما با توجه به اینکه طبق مفاد ماده 235 قانون آئین دادرسی کیفری چنانچه ضامن در موعد مقرر نسبت به معرفی محکوم علیه اقدام ننماید از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله وفق مقررات اقدام خواهد شد و اینکه قسمت اخیر ماده مذکور مقرر داشته با شروع حبس وتبعید و یا اقامت اجباری و یا اجرای کامل سایر مجازات و مختومه شدن پرونده به هرکیفیت قرار تامین لغو می شود آیا در صورت مختومه شدن پرونده به شرح ذکر شده در ماده قانونی اخیرالذکر پس از اثبات تخلف ضامن و صدور دستور ضبط وثیقه یا وجه الکفاله و تایید آن در مراجع ذی صلاح باید وجه الکفاله یا وجه الوثاقه اخذ گردد یا در این مورد نیز منتفی است؟
7
نظریه مشورتی شماره 98-168-70 ک - مورخ 1398/02/17
با توجه به اینکه طبق مفاد ماده 235 قانون آئین دادرسی کیفری چنانچه ضامن در موعد مقرر نسبت به معرفی محکوم علیه اقدام ننماید از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله وفق مقررات اقدام خواهد شد و اینکه قسمت اخیر ماده مذکور مقرر داشته با شروع حبس و تبعید و یا اقدامات اجباری و یا اجرای کامل سایر مجازات و مختومه شدن پرونده به هر کیفیت قرار تامین لغو می شود آیا در صورت مختومه شدن پرونده به شرح ذکر شده در ماده قانونی اخیرالذکر پس از اثبات تخلف ضامن و صدور دستور ضبط وثیقه یا وجه الکفاله و تایید آن در مراجع ذی صلاح باید وجه الکفاله یا وجه الوثاقه اخذ گردد یا در این مورد نیز منتفی است؟
8
نظریه مشورتی شماره 98-25-27ک - مورخ 1398/02/04
تائید صحت مزایده ای که در اجرای احکام کیفری به سبب دستور قطعی ضبط وجه الکفاله یا وجه الوثاق انجام پذیرفته بر عهده کدام مرجع می باشد؟ آیا قاضی اجرای احکام کیفری و یا دادستان مربوطه صحت آن را تائید می کند یا شعبه کیفری یک دو یا انقلاب) که حکم را صادر کرده یا تنها بر عهده محاکم کیفری دو موضوع ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری می باشد ؟
9
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1004 - مورخ 1397/03/22
با توجه به مفاد ماده 236 قانون آئین دادرسی کیفری چنانچه در پرونده امر وثیقه گذاران متعدد اقدام به تودیع وثیقه برای یک نفر متهم نمایند و در مرحله اجرای احکام پس از احضار و جلب و دستگیری نهایتا دستور اعمال ماده 230 مبنی بر ضبط وجه الوثاقه هر یک از وثیقه گذاران (به صورت جداگانه) صادر گردد آیا پس از طی تشریفات قانونی مربوط به فروش مال مورد وثیقه و یا ضبط وجه الوثاقه به صورت موردی مبلغ وثیقه ضبط شده هر وثیقه گذار به محکوم له پرداخت می گردد؟ یا اینکه اجرای احکام منتظر اعمال و اجرای تشریفات قانونی و ضبط وجه الوثاقه همه وثیقه گذاران و پرداخت به صورت یک جا به محکوم علیه می ماند؟ چنانچه در این مرحله احد از وثیقه گذاران موفق به معرفی محکوم علیه متواری گردد آیا اعمال تخفیفات موضوع ماده 236 قانون آئین دادرسی کیفری شامل حال کلیه وثیقه گذاران می گردد و یا صرفا شامل حال وثیقه گذار معرفی کننده است.
10
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1004 - مورخ 1397/03/22
با توجه به مفاد ماده 236 قانون آئین دادرسی کیفری چنانچه در پرونده امر وثیقه گذاران متعدد اقدام به تودیع وثیقه برای یک نفر متهم نمایند و در مرحله اجرای احکام پس از احضار و جلب و دستگیری نهایتا دستور اعمال ماده 230 مبنی بر ضبط وجه الوثاقه هر یک از وثیقه گذاران (به صورت جداگانه) صادر گردد آیا پس از طی تشریفات قانونی مربوط به فروش مال مورد وثیقه و یا ضبط وجه الوثاقه به صورت موردی مبلغ وثیقه ضبط شده هر وثیقه گذار به محکوم له پرداخت می گردد؟ یا اینکه اجرای احکام منتظر اعمال و اجرای تشریفات قانونی و ضبط وجه الوثاقه همه وثیقه گذاران و پرداخت به صورت یک جا به محکوم علیه می ماند؟ چنانچه در این مرحله احد از وثیقه گذاران موفق به معرفی محکوم علیه متواری گردد آیا اعمال تخفیفات موضوع ماده 236 قانون آئین دادرسی کیفری شامل حال کلیه وثیقه گذاران می گردد و یا صرفا شامل حال وثیقه گذار معرفی کننده است.
11
نظریه مشورتی شماره 97-3/1-361 - مورخ 1397/03/01
چنانچه پس از صدور اجرائیه حکم جلب محکوم علیه بر اساس قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی سابق صادر و شخص ثالث نسبت به تعرفه ملک برای توقیف و فروش به منظور وصول محکوم به و هزینه های اجرایی اقدام نماید و بدین ترتیب از محکوم علیه رفع جلب بعمل آمد محکوم علیه قبل از وصول محکوم به فوت می نماید سپس مالک با توجه به فوت محکوم علیه تقاضای رفع توقیف از آن ملک را می نماید و دادگاه دستور رفع توقیف از ان ملک را صادر می نماید آیا اکنون در زمان قانون جدید نحوه اجرای محکومیتهای مالی محکوم له می تواند تقاضای توقیف همان ملک را بنماید و ایا اساسا توقیف همان ملک بدون تقاضای شخص ثالث امکان پذیر می باشد یا خیر؟
12
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1348 - مورخ 1396/11/11
ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 235 ق آ د ک

ماده 235 ق آ د ک

ماده 235 ق.آ.د.ک

ماده 235 ق.آ.د.ک

ماده 235 قانون آدک

ماده 235 قانون آدک

ماده 235 قانون دادرسی کیفری

ماده 235 قانون دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی کیفری

ماده 235 قانون آ.د.ک

ماده 235 قانون آ.د.ک

ماده 235 دادرسی کیفری

ماده 235 دادرسی کیفری

ماده 235 ق دادرسی کیفری

ماده 235 ق دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ ق آ د ک

ماده ۲۳۵ ق.آ.د.ک

ماده ۲۳۵ قانون آدک

ماده ۲۳۵ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ قانون آ.د.ک

ماده ۲۳۵ دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۳۵ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۳۵ ق آ د ک ماده ۲۳۵ ق.آ.د.ک ماده ۲۳۵ قانون آدک ماده ۲۳۵ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ قانون آ.د.ک ماده ۲۳۵ دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ ق دادرسی کیفری ماده ۲۳۵ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۳۵ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 235 ق آ د ک

ماده 235 ق.آ.د.ک

ماده 235 قانون آدک

ماده 235 قانون دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی کیفری

ماده 235 قانون آ.د.ک

ماده 235 دادرسی کیفری

ماده 235 ق دادرسی کیفری

ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 235 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 235 ق آ د ک ماده 235 ق.آ.د.ک ماده 235 قانون آدک ماده 235 قانون دادرسی کیفری ماده 235 آیین دادرسی کیفری ماده 235 قانون آ.د.ک ماده 235 دادرسی کیفری ماده 235 ق دادرسی کیفری ماده 235 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 235 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM