رای قضایی شماره 9109970222301347

رای قضایی شماره 9109970222301347

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222301347


شماره دادنامه قطعی:
9109970222301347

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ماهیت بزه تحصیل مال از طریق نامشروع

پیام رای:
بزه تحصیل مال از طریق نامشروع از جریم غیرقابل گذشت است و نیازی به اقامه شکایت شاکی خصوصی نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ع.ح.ع. فرزند الف. دایر به مشارکت در جعل صورت دستمزد و مزایای ماهانه غیرواقعی منسوب به تعداد بسیار زیادی از کارگران فرضی در شرکت های خدماتی و جعل لیست ماهانه بیمه اجباری به همکاری شرکت های پیمانکاری (خدماتی) منجر به ایجاد سابقه غیرواقعی کار برای افراد و ایجاد تعهدات مالی برای سازمان تامین اجتماعی و استفاده از اسناد مجعول ارایه به متقاضیان سودجو و تحصیل مال نامشروع دریافت وجه از افراد2-میر غ. خ. فرزند میر غ. دایر به معاونت در جعل از طریق معرفی افراد فاقد شرایط استفاده از مزایای کارگری به متهم ردیف اول جهت تنظیم لیست حق بیمه و صورت دستمزد و مزایای ماهانه غیرواقعی که بعدا ممهور به مهر شرکت های خدماتی شده است و استفاده از اسناد جعلی ارایه به افراد مزبور در قبال دریافت وجه و تحصیل مال نامشروع دادگاه در مورد اتهام مشارکت و معاونت در جعل و استفاده از اسناد جعلی با توجه به گزارش سازمان اطلاعات استان تهران وابسته به وزارت اطلاعات و شکایت شرکت تعاونی کارکنان و بازنشستگان وزارت تعاون و با توجه به شکایت بی شایبه اداره کل تامین اجتماعی تهران بزرگ و کشف اسناد و مدارک اتهام در منزل متهم ردیف دوم طی صورت جلسه 24/4/85 و اقرار هردو متهم در صورت جلسات 26/4/85-28/4/85و با توجه به اقرار ضمنی متهم ردیف اول مبنی بر همکاری با شرکت های خدماتی و تنظیم مندرجات اسناد جعلیاتهامات انتسابی محرز و مسلم می باشد فلذا به استناد مواد536-726-10قانون مجازات اسلامی ضمن معدوم شدن کلیه اسناد جعلی حکم به محکومیت آقای ع. ح.ع. به تحمل یک سال حبس بابت اتهام مشارکت در جعل اسناد عادی و تحمل یک سال حبس بابت اتهام استفاده از اسناد جعلی (جمعا به تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت گذشته)و همچنین حکم به محکومیت آقای میر غ. خ. به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی بابت اتهام معاونت در جعل اسناد دولتی و پرداخت سه میلیون ریال بابت اتهام استفاده از اسناد جعلی (جمعا به پرداخت شش میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت) صادر و اعلام می گردد. در مورد اتهام تحصیل مال نامشروع دادگاه به لحاظ عدم طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی قرارموقوفی تعقیب صادر و اعلام می گردد.حکم صادره حضوری است و ظرف20روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی می باشد.
رییس شعبه1046 دادگاه عمومی جزایی تهران - عرب فشافویه

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی 1- م.ق. به وکالت از ع. ح. 2- سازمان تامین اجتماعی اداره کل غرب تهران هرکدام نسبت به قسمتی از دادنامه شماره 107-900 مورخ 12/2/90 در پرونده کلاسه 00038-89 صادره از شعبه 1046 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای ع. ح.ع. به اتهام مشارکت در جعل صورت دستمزد و مزایای ماهانه غیرواقعی و استفاده از اسناد مجعول موضوع شکایت اداره کل تامین اجتماعی تهران بزرگ و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی علاوه بر معدوم شدن کلیه اسناد مجعول به اتهام مشارکت در جعل اسناد عادی به یک سال حبس و از حیث استفاده از اسناد مجعول به یک سال حبس محکوم شده است نظر به اینکه تجدیدنظرخواهان در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری باشد اقامه ننموده اند و ازنظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظر خواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا اینکه اولا معدوم شده اسناد مجعول به شرح لیست اسامی افرادی است که از سوی اداره کل سازمان تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ و به شرح صفحات 324 تا 337 پرونده اصلاح می گردد ثانیا جرم تحصیل مال از طریق نامشروع موضوع ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری جزء جرایم غیرقابل گذشت است و نیازی به اقامه شکایت شاکی خصوصی نیست و به صرف صدور کیفرخواست از سوی دادستان به عنوان مدعی العموم کفایت می کند ولی ازآنجایی که در این خصوص از سوی اشخاص ذی حق اعتراضی نشده است و دادگاه تجدیدنظر نیز ممنوع از تشدید مجازات است لهذا در این خصوص مواجه با تکلیفی نمی باشد و درنهایت ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان دادنامه تجدیدنظرخواسته را به استناد ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری و با اصلاح موصوف تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
منصوری - جعفری شهنی

قاضی:
عرب فشافویه , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

ماده 726 ـ دیه جنایت بر میت خواه عمدی باشد یا خطایی توسط خود مرتکب پرداخت می شود.

مشاهده ماده 726 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 250 ـ قرار تامین و نظارت قضایی باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم شدت مجازات ادله و اسباب اتهام احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم سابقه متهم وضعیت روحی و جسمی سن جنس شخصیت و حیثیت او متناسب باشد. تبصره ـ اخذ تامین نامتناسب موجب محکومیت انتظامی از درجه چهار به بالا است.

مشاهده ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 2 ـ هر کس بنحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد. تبصره ـ در موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات تخفیف و تعلیق دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره 1 ماده 1 این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM