رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/01/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
آلت قمار شمردن پاسور

پیام رای:
پاسور از آلات قمار محسوب می‎گردد. لذا نگهداری آن مشمول ماده 706 قانون مجازات اسلامی می‎باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص الف) شکایت خانم ش. فرزند گ. با وکالت خانم س. از آقای م. فرزند ح. به اتهام تهدید با اسلحه سرد و قمه و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ هشتاد و هشت میلیون و چهار صد هزار تومان ب) اتهام م. مبنی بر نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره و نگهداری آلات قمار (پاسور) و رابطه نامشروع موضوع کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو تهران ج) اتهام خانم ط. فرزند م. مبنی بر نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره د) اتهام خانم م. فرزند ر. مبنی بر رابطه نامشروع به نظر دادگاه با توجه به اظهارات شاکیه و وکیل وی و اظهارات مطلعین و گزارش نیروی انتظامی و پرینت حساب بانکی شاکیه و کارت شماره.. . که در اختیار متهم م. بوده و با توجه به کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو تهران و با توجه به اقرار متهم در مرجع بازپرسی و دفاعیات بلاوجه بعدی وی و با توجه به سایر قراین بزه تهدید و تحصیل مال از طریق نامشروع با توجه به پرینت وجوهی که به کارت متهم ریخته شده به مبلغ 000/657/815 ریال و نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره و نگهداری آلات قمار توسط متهم ردیف اول محرز می باشد لذا دادگاه از جهت تهدید به استناد ماده 669 قانون مجازات اسلامی آقای م. را به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم می نماید و دادگاه از جهت تحصیل مال از طریق نامشروع به استناد ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری آقای م. را به پرداخت مبلغ هشتصد و پانزده میلیون و ششصد و پنجاه و هفت هزار ریال در حق شاکیه و به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم می نماید و از جهت نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره به استناد ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره آقای م. را به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم می نماید. و از جهت نگهداری آلات قمار به استناد ماده 706 قانون مجازات اسلامی و با رعایت بند اول ماده 3 قانون وصول برخی از در آمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین م. را به.پرداخت مبلغ سیزده میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم می نماید. به نظر دادگاه سایر اتهامات علی رغم کیفرخواست صادره با توجه به دفاعیات متهمین به علت عدم کفایت ادله اثباتی نسبت به هیچ کدام از متهمین احراز نمی گردد لذا در خصوص سایر اتهامات دادگاه به استناد بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری رای بر برایت آقای م. و خانم ط. و خانم م. صادر می-نماید. و به.استناد ماده 4 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره حکم به ضبط تجهیزات مکشوفه ماهواره به نفع سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی صادر می نماید و دادگاه به استناد ماده 10 قانون مجازات اسلامی حکم به معدوم نمودن آلات قمار (پاسور) مکشوفه صادر می-نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت 20روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می-باشد.
رییس شعبه 1180 دادگاه عمومی جزایی تهران - سامنی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. علیه خانم ش. نسبت به دادنامه شماره 2000055 مورخ 30/1/1391 صادره از شعبه 1180 دادگاه عمومی جزایی که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام تهدید به تحمل دو سال حبس تعزیری و به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع به تحمل یک سال حبس و پرداخت مبلغ هشتصد و پانزده میلیون و ششصد و پنجاه و هفت هزار ریال در حق تجدیدنظرخوانده و به اتهام نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی و به اتهام نگهداری آلات قمار به پرداخت سیزده میلیون ریال محکوم گردیده است دادگاه با بررسی محتویات پرونده تحقیقات انجام شده در مرحله بدوی و استدلال مندرج در دادنامه مزبور نظر به اینکه دلایل ابرازی تجدیدنظرخواه به نحوی نیست که متضمن نقض دادنامه موصوف شده و یا به اساس و ارکان آن خدشه وارد نماید و تجدیدنظرخواهی منطبق با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری نمی باشد با رد تجدیدنظرخواهی و مستندا به بند الف ماده 257 همان قانون و با اختیارات حاصله از تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با اعمال تخفیف نسبت به تحمل دو سال حبس تعزیری و تبدیل آن به شش ماه حبس تعزیری به لحاظ فقدان پیشینه کیفری حکم به تایید دادنامه معترض عنه با اصلاح به عمل آمده صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 46 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
میریحیی پور - شعبانلو

قاضی:
سامنی , شعبانلو , میر یحیی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 706 ـ از بین بردن قدرت انزال یا تولید مثل مرد یا بارداری زن و یا از بین بردن لذت مقاربت زن یا مرد موجب ارش است.

مشاهده ماده 706 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 177 ـ سایر ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه و دیگر اوراق قضایی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صورت می گیرد.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 2 ـ هر کس بنحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد. تبصره ـ در موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات تخفیف و تعلیق دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره 1 ماده 1 این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM