رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/01/22

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعارض مواد 269 و 614قانون مجازات اسلامی

پیام رای:
در مواردی که ماده 269 قانون مجازات اسلامی و تبصره2 آن در تعارض باماده 614 قانون مجازات اسلامی قرار بگیرد ماده 614 حاکم است

رای دادگاه بدوی
در این پرونده آقای ر. متهم است به ضرب و جرح عمدی و فحاشی با توجه به شکایت آقای ج. باوکالت خانم پ. و آقای د. شهادت شهود نظریه پزشکی قانونی و گزارش انتظامی اظهارات متهم قرار مجرمیت و کیفرخواست دادستان و اینکه متهم در جلسه دادگاه حاضر نشده و دفاعی به عمل نیاورده است لذا بزهکاریش محرز و مسلم است و مستندا به مواد480 269 485 367 484 608 قانون مجازات اسلامی نامبرده را ازجهت فحاشی به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و با رعایت بند 2 ماده 3 قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین افزایش یافته طی بخشنامه شماره 100/1302/9000 مورخه 18/1/89 ریاست محترم قوه قضاییه ازجهت جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی به لحاظ بیم تجری مرتکب و دیگران به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس در حق دولت محکوم می نماید. و از جهت صدمات شامل: سه حارصه سمت راست صورت به پرداخت سه صدم دیه کامله مرد مسلمان درحق مصدوم محکوم می نماید که مکلف است ظرف یک سال از وقوع پرداخت نماید. رای صادره غیابی و ظرف 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه می باشد.
رییس شعبه 1079 دادگاه عمومی جزایی تهران - داودآبادی
در خصوص واخواهی آقای ر. از دادنامه 978 مورخه 7/10/90 که واخواه به اتهام ضرب و جرح عمدی به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس در حق دولت از جهت جنبه عمومی جرم و به پرداخت دیه در حق مصدوم موضوع شکایت آقای ج. با وکالت خانم پ. و آقای د. محکوم شده است نظر به اینکه واخواه دلیل و مدرکی بر نقض یا فسخ دادنامه ارایه و اقامه ننموده است و حکم وفق مقررات قانونی صحیحا صادر شده است لذا واخواهی رد لکن با توجه به فقد سابقه کیفری وضعیت خاص متهم مستحق تخفیف مجازات تشخیص[و] ده میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت را به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی تقلیل و تخفیف و مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی کیفری دادنامه مورد واخواهی با تغییر در مجازات تایید می شود رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1079 دادگاه عمومی جزایی تهران - داودآبادی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای ر. نسبت به دادنامه شماره 37 مورخ22/1/91 مشعر بر تایید دادنامه غیابی شماره 978مورخ7/10/90صادره از شعبه محترم 1079دادگاه عمومی تهران که ضمن آن مشارالیه به لحاظ ایراد ضرب و جرح عمدی و فحاشی محکوم به پرداخت جزای نقدی و دیه به شرح مضبوط در دادنامه مذکورگردیده است با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی از آنجا که ماده 269 قانون مجازات اسلامی و تبصره2 آن در موارد معارض با ماده 614 قانون مجازات اسلامی و تبصره نسخ گردیده و درمانحن فیه موضوع از موارد معارض بوده در نتیجه به تجویز تبصره4 ماده 22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه عمومی و انقلاب سه میلیون ریال جزای نقدی مربوط به جنبه عمومی ایراد ضرب و جرح عمدی ازدادنامه تجدیدنظرخواسته حذف و از آنجا که دیه جراحات وارده کمتر از خمس دیه کامل می باشد و دادنامه تجدیدنظرخواسته در این مورد قطعی است با این وصف با لحاظ بند د ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری از این حیث قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر و نسبت به مورد دیگر (فحاشی) نظر به اینکه در مجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و مقررات ماده22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظراستان تهران- مستشاردادگاه
شهرابی فراهانی - نوری نجفی

قاضی:
حسین شهرابی فراهانی , سیدمحسن نوری نجفی , داودآبادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 485 ـ هرگاه محکوم به قصاص عضو یا تعزیر یا حد غیرمستوجب سلب حیات در اثر اجرای مجازات کشته شود یا صدمه ای بیش از مجازات مورد حکم به او وارد شود چنانچه قتل یا صدمه عمدی یا مستند به تقصیر باشد مجری حکم حسب مورد به قصاص یا دیه محکوم می شود. در غیر این صورت در مورد قصاص و حد ضمان منتفی است و در تعزیرات دیه از بیت المال پرداخت می شود. تبصره ـ چنانچه ورود آسیب اضافی مستند به محکوم علیه باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 485 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 484 ـ در موارد وقوع قتل و عدم شناسایی قاتل که با تحقق لوث نوبت به قسامه مدعی علیه برسد و او اقامه قسامه کند دیه از بیت المال پرداخت می شود و در غیر موارد لوث چنانچه نوبت به سوگند متهم برسد و طبق مقررات بر عدم انجام قتل سوگند بخورد دیه از بیت المال پرداخت می شود.

مشاهده ماده 484 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 218 ـ برای اتهامات متعدد متهم قرار تامین واحد صادر می شود مگر آنکه رسیدگی به جرایم ارتکابی در صلاحیت ذاتی دادگاههای مختلف باشد که در این صورت برای اتهامات موضوع صلاحیت هر دادگاه قرار تامین متناسب و مستقل صادر می شود.

مشاهده ماده 218 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 232 ـ دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکوم‏له در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله کسر می شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکوم علیه حاضر نشود و وثیقه گذار یا کفیل هم وی را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

مشاهده ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM