رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1390/11/01

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تکلیف دادگاه تجدیدنظر در موارد عدم اتخاذ تصمیم از سوی دادگاه بدوی

پیام رای:
نسبت به مواردی که دادگاه نخستین نسبت به آنها اعلام نظر و اتخاذتصمیم ننموده است بصراحت منطوق ماده 241 قانون آیین دادرسی کیفری مرجع تجدیدنظر مواجه با تکلیفی نیست.

رای دادگاه بدوی
درخصوص شکایت آقای ح. به وکالت از آقای د. فرزند الف. علیه آقای م.س. فرزند او دایر به جعل استفاده از سند مجعول علیه و انتقال مال غیر و نیز شکایت دیگر شاکی علیه آقای ع. سر دفتر اسناد رسمی شماره 538 که متواری است دایر به جعل در سند رسمی و همچنین شکایت آقای د. فرزند غ. آقای م. دایر به فروش مال غیر با این توضیح که متهم در دو مرحله و درحالیکه برادرش (شاکی) درخارج از کشور به سر می برد با همکاری سردفتر اشاره شده مبادرت به تنظیم اسناد وکالت جعلی و انتقال 5/1 دانگ از شش دانگ ثبتی 2946 فرعی از 47 به آقای د. و نیز انتقال هفتاد و پنج صدم دانگ از شش دانگ پلاک ثبتی 2250 فرعی از 47 به همسرش خانم م. می نماید. دادگاه باتوجه به شکایات تقدیمی و مستندات ابرازی و نیز پاسخ استعلام از دایره گذرنامه که عدم حضور مالک آقای د. را به هنگام تنظیم اسناد گواهی کرده و نیز اظهارنظرکارشناسان رسمی دادگستری مبنی بر غیر اصیل بودن امضایات منتسب به شاکی ذیل اسناد وکالتی و قطعی و نیز کیفرخواست صادرشده علیه آنان در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 6 تهران و عدم حضور متهم م. در دادگاه و دفاعیات غیر موجه وکیل متهم درجلسه دادگاه که بعدا از جانب وی عزل شده است و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاری م. را راجع به اتهامات استفاده از سند مجعول و انتقال مال غیر و نیز اتهام آقای ع. را راجع به اتهام جعل محرز و مسلم تشخیص و مستندا به مواد 47 523 533 و 535 قانون مجازات اسلامی و نیز ماده یک قانون راجع به انتقال مال غیر و ماده 100 قانون ثبت اسناد و املاک متهم م. را به جهت ارتکاب بزه استفاده از سند مجعول بارعایت ماده 22 قانون مجازات اسلامی به جهت فقدان سابقه کیفری به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و به جهت ارتکاب بزه انتقال مال غیر به تحمل یک سال حبس و متهم م. را نیز به تحمل یک سال حبس محکوم می نماید. اسناد وکالت مجعول نیز به شماره های 12214-20/9/86 و 1198-3/8/86 در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی از درجه اعتبار ساقط و معدوم خواهد شد. درخصوص اتهام جعل منتسب به متهم م.س. دادگاه با توجه انکار وی و عدم صراحت دراظهار نظر کارشناسان مبنی بر وقوع جعل توسط متهم دادگاه بزه انتسابی را متوجه وی ندانسته و مستندا به اصل 37 قانون اساسی و تمسک به اصل کلی و لازم الرعایه برایت رای به برایت او صادر و اعلام می دارد. این رای درخصوص متهم م.س. حضوری و ظرف 20 روز قابل اعتراض دردادگاه تجدیدنظراستان تهران و راجع به متهم م. غیابی و ظرف 10روز قابل واخواهی دراین دادگاه است.
رییس شعبه 1036دادگاه عمومی جزایی تهران - دولت خواهی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی 1-آقای ح. به وکالت از آقای م. 2- آقای د. 3- آقای ح. به وکالت از آقای د. نسبت به دادنامه.. . مورخ1/11/90 صادره از شعبه محترم 1036 دادگاه عمومی جزایی که ضمن آن م. به لحاظ ارتکاب انتقال مال غیر و استفاده از سند مجعول محکوم به پرداخت جزای نقدی و تحمل حبس و از اتهام جعل به شرح مضبوط در دادنامه مذکور تبریه گردیده است. با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی با مداقه در مجموع تحقیقات و بررسیهای معمول گردیده نظر به اینکه درمجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و مقررات ماده22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید رای صادره قطعی است. نسبت به مواردی که دادگاه محترم نخستین اتخاذ تصمیم ننموده به صراحت منطوق ماده 241 قانون آیین دادرسی کیفری مرجع تجدیدنظرمواجه با تکلیفی نیست.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
شهرابی - نجفی

قاضی:
نجفی , شهرابی , دولت خواهی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

ماده 533 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو شرکت سبب وقوع جنایت یا خسارتی بر دیگری گردند به طوری که آن جنایت یا خسارت به هر دو یا همگی مستند باشد به طور مساوی ضامن می باشند.

مشاهده ماده 533 قانون مجازات اسلامی

ماده 535 ـ هرگاه دو یا چند نفر با انجام عمل غیرمجاز در وقوع جنایتی به نحو سبب و به صورت طولی دخالت داشته باشند کسی که تاثیر کار او در وقوع جنایت قبل از تاثیر سبب یا اسباب دیگر باشد ضامن است مانند آنکه یکی از آنان گودالی حفر کند و دیگری سنگی در کنار آن قرار دهد و عابری به سبب برخورد با سنگ به گودال بیفتد که در این صورت کسی که سنگ را گذاشته ضامن است مگر آنکه همه قصد ارتکاب جنایت را داشته باشند که در این صورت شرکت در جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 535 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 100 - هر یک از مستخدمین و اجزای ثبت اسناد و املاک و صاحبان دفا تر رسمی عامدا یکی از جرم های ذیل را مرتکب شود جاعل در اسناد رسمی محسوب و به مجازاتی که برای جعل و تزویر اسناد رسمی مقرر است محکوم خواهد شد: اولا- اسناد مجعوله یا مزوره را ثبت کند. ثانیا- سندی را بدون حضور اشخاصی که مطابق قانون باید حضور داشته باشند ثبت نماید. ثالثا- سندی را به اسم کسانی که آن معامله را نکرده اند ثبت کند. رابعا- تاریخ سند یا ثبت سندی را مقدم یا موخر در دفتر ثبت کند. خامسا- تمام یا قسمتی از دفا تر ثبت را معدوم یا مکتوم کند یا ورقی از آن دفا تر را بکشد یا به وسایل متقلبانه دیگر ثبت سندی را از اعتبار و استفاده بیندازد. سادسا- اسناد انتقالی را با علم به عدم مالکیت انتقال دهنده ثبت کند. سابعا- سندی را که به طور وضوح سندیت نداشته و یا از سندیت افتاده ثبت کند.

مشاهده ماده 100 قانون ثبت اسناد و املاک

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 241 ـ هرگاه علت بازداشت مرتفع شود و موجب دیگری برای ادامه آن نباشد بازپرس با موافقت دادستان فوری از متهم رفع بازداشت می کند. در صورت مخالفت دادستان با تصمیم بازپرس حل اختلاف با دادگاه صالح است. اگر متهم نیز موجبات بازداشت را مرتفع بداند می تواند فک قرار بازداشت یا تبدیل آن را از بازپرس تقاضا کند. بازپرس به طور فوری و حداکثر ظرف پنج روز به طور مستدل راجع به درخواست متهم اظهارنظر می کند. در صورت رد درخواست مراتب در پرونده ثبت و قرار رد به متهم ابلاغ می شود و متهم می تواند ظرف ده روز به آن اعتراض کند. متهم در هر ماه فقط یکبار می تواند این درخواست را مطرح کند.

مشاهده ماده 241 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM