رای قضایی شماره 9409970225900156

رای قضایی شماره 9409970225900156

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970225900156


شماره دادنامه قطعی:
9409970225900156

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/03/10

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
جعل و استفاده از سند مجعول در راستای کلاهبرداری

پیام رای:
جعل و استفاده از سند مجعول به عنوان مقدمه بزه کلاهبرداری واجد مجازات مستقل نیستند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان چ.ن. (بانام مستعار ت.س.) پنجاه وسه ساله آزاد به قید وثیقه دایر برکلاهبرداری و جعل و استفاده از سند مجعول (مکاتبات مربوط به بنیاد مستضعفان و جانبازان) 2- م.الف. چهل ونه ساله آزاد به قید کفالت دایر برکلاهبرداری 3- ع.ف. بیست وهشت ساله آزاد به قید کفالت دایر برکلاهبرداری موضوع شکایت آقای م.ق. دادگاه با عنایت به محتویات پرونده شکایت شاکی خصوصی گواهی گواهان رونوشت مراوده های موجود بین طرفین جوابیه واصله از وزارت اطلاعات و بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهارات متهمین در مرحله تحقیقات مقدماتی مجرمیت نامبردگان محرز است. لهذا مستندا به ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس وکلاهبرداری و مواد 523 533 535 قانون مجازات اسلامی مصوب 75 و لحاظ مواد 134 و215 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 حکم بر محکومیت آقای چ.ن. به تحمل هفت سال حبس تعزیری و پرداخت یکصدمیلیون ریال جزای نقدی از حیث ارتکاب بزه کلاهبرداری و تحمل سه سال حبس تعزیری از حیث ارتکاب بزه جعل و تحمل سه سال حبس تعزیری از حیث ارتکاب بزه استفاده از سند مجعول و حکم بر محکومیت آقای م.الف. به تحمل یک سال حبس تعزیری و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و حکم بر محکومیت آقای ع.ف. به تحمل یک سال حبس تعزیری و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی صادر و اعلام می دارد. در خصوص محکومیت آقای چ.ن. در اجرای ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مجازات اشد قابل اجراست. نظر به اینکه آقایان م.الف. و ع.ف. موفق به اخذ گذشت شاکی شده اند و با توجه به اینکه آقای چ.ن. در راستای رد مال مال موضوع جرم را به حساب شاکی واریز نموده که فیش آن پیوست می باشد لهذا با این اوصاف بحث رد مال منتفی است. در اجرای ماده 215 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 اسناد مجعول مکشوفه می بایست معدوم شود. در خصوص دعوی آقای م.ق. به طرفیت آقای چ.ن. به خواسته مطالبه وجه به مبلغ یکصدمیلیون ریال و مطالبه خسارت به مبلغ 400/000/000/2 ریال و اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و مطالبه هزینه دادرسی و خسارت تاخیر تادیه نظر به اینکه خواهان دادخواست تقدیمی را مسترد نموده است مستندا به بند الف ماده107 قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست خواهان صادر و اعلام می دارد. رای صادره در شق متضمن محکومیت آقای ع.ف.پ. غیابی بوده ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و در خصوص بقیه شقوق ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1028 دادگاه عمومی تهران - امید امیری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای چ.ن. با وکالت آقای ع.ع. نسبت به دادنامه شماره 9309972190300902 مورخ 1393/08/17 صادرشده از شعبه دادگاه عمومی تهران که حاکی از محکومیت وی از حیث ارتکاب بزه کلاهبرداری موضوع شکایت آقای م.ق. به تحمل هفت سال حبس و پرداخت یک صد میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و هم چنین تحمل سه سال حبس بابت جعل در نامه های بنیاد مستضعفان و جانبازان و سه سال حبس بابت بزه استفاده از اسناد مجعول فوق الذکر می باشد. از توجه به محتویات پرونده و رسیدگی های به عمل آمده از سوی دادسرا و دادگاه بدوی هرچند ایراد و اعتراض موثر و موجهی که به اساس و ارکان رای لطمه وارد نموده و مآلا موجب نقض آن شود از ناحیه وکیل تجدیدنظرخواه ارایه و عنوان نگردیده است مع الوصف ازآنجاکه بزه های جعل و استفاده از اسناد مجعول به منظور ارتکاب بزه کلاهبرداری صورت گرفته و مقدمه بزه مزبور بوده است لذا دادگاه ضمن حذف دو فقره مجازات های مقرره بابت بزه های جعل و استفاده از اسناد مجعول و با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری تایید می نماید. این رای قطعی است.
شعبه 69 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
ناصر ولدخانی - ابراهیم شیخی

قاضی:
ناصر ولدخانی , ابراهیم شیخی , امیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 107 - استرداد دعوا و دادخواست به ترتیب زیر صورت می گیرد: الف - خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی دادخواست خود را مسترد کند. در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می نماید. ب - خواهان می تواند مادامی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را استرداد کند. در این صورت دادگاه قرار رد دعوا صادر می نماید. ج - استرداد دعوا پس از ختم مذاکرات اصحاب دعوا در موردی ممکن است که یا خوانده راضی باشد و یا خواهان از دعوای خود به کلی صرف نظر کند. در این صورت دادگاه قرار سقوط دعوا صادر خواهد کرد.

مشاهده ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

ماده 533 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو شرکت سبب وقوع جنایت یا خسارتی بر دیگری گردند به طوری که آن جنایت یا خسارت به هر دو یا همگی مستند باشد به طور مساوی ضامن می باشند.

مشاهده ماده 533 قانون مجازات اسلامی

ماده 535 ـ هرگاه دو یا چند نفر با انجام عمل غیرمجاز در وقوع جنایتی به نحو سبب و به صورت طولی دخالت داشته باشند کسی که تاثیر کار او در وقوع جنایت قبل از تاثیر سبب یا اسباب دیگر باشد ضامن است مانند آنکه یکی از آنان گودالی حفر کند و دیگری سنگی در کنار آن قرار دهد و عابری به سبب برخورد با سنگ به گودال بیفتد که در این صورت کسی که سنگ را گذاشته ضامن است مگر آنکه همه قصد ارتکاب جنایت را داشته باشند که در این صورت شرکت در جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 535 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 215 ـ بازپرس یا دادستان در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب باید تکلیف اشیاء و اموال کشف شده را که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده و یا از جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب استعمال و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین کند تا حسب مورد مسترد ضبط یا معدوم شود. در مورد ضبط دادگاه تکلیف اموال و اشیاء را تعیین می کند. همچنین بازپرس و یا دادستان مکلف است مادام که پرونده نزد وی جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیاء مذکور را صادر نماید: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ ـ جزء اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم گردد. در کلیه امور جزایی دادگاه نیز باید ضمن صدور حکم یا قرار یا پس از آن اعم از اینکه مبنی بر محکومیت یا برائت یا موقوفی تعقیب متهم باشد در مورد اشیاء و اموالی که وسیله ارتکاب جرم بوده یا در اثر جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب استعمال و یا برای استعمال اختصاص یافته است باید رای مبنی بر استرداد ضبط یا معدوم شدن آن صادر نماید. تبصره 1 ـ متضرر از قرار بازپرس یا دادستان یا قرار یا حکم دادگاه می تواند از تصمیم آنان راجع به اشیاء و اموال مذکور در این ماده شکایت کند و طبق مقررات در دادگاه های جزایی شکایت خود را تعقیب و درخواست تجدیدنظر نماید هر چند قرار یا حکم دادگاه نسبت به امر جزائی قابل شکایت نباشد. تبصره 2 ـ مالی که نگهداری آن مستلزم هزینه نامتناسب برای دولت است یا موجب خرابی یا کسر فاحش قیمت آن می گردد و حفظ مال هم برای دادرسی لازم نیست و همچنین اموال ضایع شدنی و سریع الفساد حسب مورد به دستور دادستان یا دادگاه به قیمت روز فروخته می شود و وجه حاصل تا تعیین تکلیف نهایی در صندوق دادگستری به عنوان امانت نگهداری می گردد.

مشاهده ماده 215 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM