رای قضایی شماره 9309970223400848

رای قضایی شماره 9309970223400848

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223400848


شماره دادنامه قطعی:
9309970223400848

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/29

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
جعل و استفاده از سند مجعول

پیام رای:
جعل و استفاده از سند مجعول مصداق تعدد مادی جرم است.

رای دادگاه بدوی
شماره پرونده : 9009982149800800 شماره دادنامه : 9309972166400229 تاریخ : 1393/03/21
رای دادگاه
حسب کیفرخواست دادسرای عمومی ناحیه چهار تهران آقایان 1- س. خورشیدی فرزند م. متهم است به مشارکت در جعل و استفاده از سند مجعول به شماره های 503825/د مورخ 21/10/89 و 115425/د و تحصیل مال از طریق نامشروع جمعا به میزان 858/848/072/3 ریال 2- ع.الف. ر. فرزند علی اکبر متهم است به تحصیل مال از طریق نامشروع جمعا به مبلغ 000/000/150 یکصد و پنجاه میلیون تومان موضوع شکایت شاکیان خصوصی خانم ها ب. ه. و ز. م.ن. و الف. الف.ن. و ن. الف. و م. ز. بدین توضیح که متهمان با فریب و توسل به وسایل متقلبانه مبنی بر اینکه در شهرداری منطقه چهار تهران دارای نفوذ می باشند و قادر هستند در خصوص تغییر کاربری محل مسکونی ایشان واقع در تهرانپارس موضوع پلاک ثبتی 67425 و 67845 فرعی از 88 تهران به تجاری اقدام نمایند و با اخذ یک وکالت نامه رسمی از ناحیه متهم ردیف اول جهت مراجعه به شهرداری و کمیسیون ماده صد شهرداری نسبت به تحصیل وجه مذکور فوق از شاکیان خصوصی اقدام می نمایند و جهت ایجاد اطمینان برای شاکیان خصوصی مبادرت به ارایه اسناد جعلی راجع دریافت وجه از ناحیه شهرداری جهت تغییر کاربری محل مذکور می نمایند دادگاه با عنایت به شکایت شاکیان خصوصی جوابیه استعلام از شهرداری منطقه چهار تهران راجع به اسناد ابرازی از ناحیه متهمان به شاکیان خصوصی که موید مجعولیت این اسناد است و رسید وجوه پرداختی از ناحیه شاکیان خصوصی ومودای شهادت شهود تعرفه شده از ناحیه شکات و دفاعیات بلاوجه متهم ردیف اول و دوم و اقاریر صریح متهم ردیف دوم مبنی بر اقرار به تحصیل وجوه در حد یکصد و پنجاه میلیون تومان و دفاعیات بلاوجه و غیر موثر وکلا متهمان دادگاه بزه منتسب به ایشان را کلاهبرداری موضوع ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 تشخیص میدهد و در خصوص متهم ردیف اول راجع به اتهام وی مبنی بر جعل و استفاده از سند مجعول از مصادیق تعدد معنوی موضوع ماده 131 قانون مجازات اسلامی می داند لذا مستندا به مواد مذکور متهم ردیف اول به تحمل پنج سال حبس تعزیری و پرداخت مبلغ 858/848/572/3 ریال بعنوان جزای نقدی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و رد معادل آن مبلغ به شاکیان خصوصی محکوم می نماید و در خصوص متهم ردیف دوم به تحمل یکسال حبس تعزیری و پرداخت مبلغ یکصد و پنجاه میلیون تومان جزای نقدی و معادل آن مبلغ به شاکیان خصوصی محکوم می نماید رای صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران
جلال طالبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1- س. خورشیدی با وکالت آقای علی خ. 2- ع.الف. ر. از دادنامه شماره 00229 مورخ 93/3/21 شعبه1 108 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن ردیف اول به تحمل پنج سال حبس و رد مال و پرداخت جزای نقدی به اتهام کلاهبرداری و جعل و استفاده از سند مجعول و ردیف دوم به تحمل یک سال حبس و رد مال و پرداخت جزای نقدی به اتهام کلاهبرداری محکوم شده اند ردیف اول در دفاع از خود اعلام داشته اوراق جعلی مربوط به قبل از اخذ وکالت نامه های کاری بوده و ثانیا اخذ وجه ماخوذه در راستای وکالتنامه ها می باشد و ردیف دوم اخذ وجه را قبول کرده و اعلام داشته حاضر به اعاده آن می باشد وکیل شکات در لوایح تقدیمی اعلام کرده گر چه تاریخ اوراق مجعول مربوط به قبل از دریافت وکالت نامه ها است لکن ارایه آنها باعث فریب موکلینش گردیده که حاضر به پرداخت مبالغ خارج از عرف وکالت های کاری به معترضین گردیده اند با توجه به مجموع محتویات پرونده و اینکه اخذ وجوه و وکالتنامه ها خارج از حوزه کاری و تخصصی بوده اتهام تجدیدنظر خواهان در حدود کیفر خواست و قرار مجرمیت و منع تعقیب صادره ( تحصیل مال از طریق نامشروع و نفر دوم جعل و استفاده از سند مجعول ) محرز و مسلم است گر چه دادگاه بدوی در مورد توجه یا عدم توجه اتهام اخیر به آقای ع.الف. ر. اظهار نظر نکرده است علیهذا و مستندا به مواد 240 و 257 و 250 قانون آ-د-ک بدوا اتهام هر دو معترض را از کلاهبرداری به تحصیل مال از طریق نامشروع ( به علت قرار منع تعقیب از حیث کلاهبرداری ) و ماده استنادی را به ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری تصحیح و ثانیا حبس ردیف اول را به یک سال و ردیف دوم را به شش ماه تقلیل و جزای نقدی را حذف و ردیف اول را از حیث جعل و استفاده از سند مجعول به پرداخت دو فقره ده میلیون ریال بدل از دو فقره شش ماه حبس با رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 محکوم می نماید. این رای قطعی است.
مستشار شعبه 34 دادگاه تجدید نظر استان تهران
محمد تقی سلیمی - سید علی اصغر کمالی

قاضی:
کمالی , حسین طالبی , سلیمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 131 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد مرتکب به مجازات اشد محکوم می شود

مشاهده ماده 131 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 250 ـ قرار تامین و نظارت قضایی باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم شدت مجازات ادله و اسباب اتهام احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم سابقه متهم وضعیت روحی و جسمی سن جنس شخصیت و حیثیت او متناسب باشد. تبصره ـ اخذ تامین نامتناسب موجب محکومیت انتظامی از درجه چهار به بالا است.

مشاهده ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 2 ـ هر کس بنحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته می شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد. تبصره ـ در موارد مذکور در این ماده در صورت وجود جهات تخفیف و تعلیق دادگاه مکلف به رعایت مقررات تبصره 1 ماده 1 این قانون خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM