رای قضایی شماره 9309970222200579

رای قضایی شماره 9309970222200579

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222200579


شماره دادنامه قطعی:
9309970222200579

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/01

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
غصب عناوین دولتی در راستای کلاهبرداری

پیام رای:
غصب عناوین دولتی مصداق مانور متقلبانه در ارتکاب بزه کلاهبرداری محسوب و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
حسب کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 11 تهران آقای ح.الف. متهم است به ارتکاب بزه کلاهبرداری از طریق عنوان مجعول و غصب عناوین دولتی نهاد رییس جمهوری و دیپلمات ترکیه با اسامی مستعار در حق آقایان 1- م.چ. به مبلغ دو میلیون تومان وجه نقد و یک فقره چک بانک صادرات شعبه ابوذر غربی به مبلغ هجده میلیون تومان 2- م.س. به مبلغ 8240800 تومان 3- ف.ج. به مبلغ 25000000 تومان در جعل مهرهای دولتی و امضاء مسیولین دولتی و کارت عضویت بسیج فعال و ارتکاب رابطه نامشروع با خانم س.د.؛ دادگاه با توجه به شکایت شکات و مال باختگان فوق الذکر و شکایت ح. مهرها و مدارک و اسناد مجعول از متهم و تحقیقات مبسوط به عمل آمده در مرحله دادسرا و اظهارنظر کارشناسی مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی تهران بزرگ و اظهارات آقای م.گ. که در زندان اوین با متهم هم زندانی بوده است و داشتن سابقه محکومیت کیفری به اتهام کلاهبرداری در شهرستان تبریز از شخصی به نام آقای ح.م. و اقرار ضمنی متهم در جلسه مقرر دادگاه در رابطه با بزه کلاهبرداری و اقرار صریح متهم در خصوص بزه رابطه نامشروع که با قراین و امارات موجود در پرونده انطباق داشته من حیث المجموع برای دادگاه بزه های انتسابی به متهم محرز و مسجل گردیده مستندا به مواد 523 و 525 و 528 و 555 و 637 قانون مجازات اسلامی و ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری با رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی از حیث تعدد جرم در مورد بزه کلاهبرداری متهم را به تحمل سه سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و رد وجوه نقد و چک مورد کلاهبرداری به مال باختگان و پرداخت مبلغ 352408000 ریال به عنوان جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم می نماید. و در خصوص بزه جعل متهم را به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم می نماید. و در خصوص بزه رابطه نامشروع به تحمل نود ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید و در خصوص بزه غصب عناوین دولتی نظر به این که متهم با این عمل و توسل به این شیوه متقلبانه مبادرت به اخذ وجوه نقد از شکات پرونده نموده است و در واقع مانور متقلبانه بزه کلاهبرداری در مانحن فیه محسوب می گردد و به اعتقاد دادگاه بزه مستقلی تحقق نیافته است و از این جهت دادگاه مواجه با تکلیفی جهت صدور حکم محکومیت متهم در این خصوص نمی باشد. در خاتمه در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی حکم به معدوم نمودن مهرها و مدارک و اسناد مجعول صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1018 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ کامجو

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی رییس مرکز حراست ریاست جمهوری نسبت به دادنامه شماره 920659 مورخ 31/06/1392 صادره از شعبه محترم 1018 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن در خصوص آن بخش از اتهام آقای ح.الف. دایر به غصب عناوین دولتی و با این استدلال که متهم با این عمل و توسل به این شیوه متقلبانه مبادرت به اخذ وجوه نقد از شکات پرونده نموده است و در واقع مانور متقلبانه بزه کلاهبرداری در مانحن فیه محسوب می گردد و به اعتقاد دادگاه بزه مستقلی تحقق نیافته است و از این حیث دادگاه خود را مواجه با تکلیفی ندانسته است؛ با توجه به این که دادنامه تجدیدنظرخواسته در این بخش فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است و استدلال دادگاه محترم بدوی به این که اقدامات متهم در غصب عناوین دولتی مقدمه بزه کلاهبرداری و از مانورهای متقلبانه داشته صحیح می باشد لذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه و مستند به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته در این بخش تایید می گردد. رای صادره قطعی است. ضمنا ارشادا متذکر می شود که محکوم علیه تسلیم به رای بوده و تقاضای تخفیف مجازات را نموده است و هم چنین در مورد طرح شکایت از سوی دستگاه های اجرایی مطابق ماده 32 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی یا باید بالاترین مقام مسیول دستگاه اجرایی اقدام نماید یا از طریق ادارات حقوقی خود اقدام نمایند و شکایت دیگر واحدها صرفا گزارش تلقی می گردد.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حیات مقدم ـ مرادی

قاضی:
مرادی , کامجو , خلیل حیات مقدم

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

ماده 525 ـ هرگاه شخصی عملی انجام دهد که موجب تحریک یا وحشت حیوان گردد ضامن جنایت هایی است که حیوان در اثر تحریک یا وحشت وارد می کند مگر آنکه عمل مزبور مصداق دفاع مشروع باشد.

مشاهده ماده 525 قانون مجازات اسلامی

ماده 528 ـ هرگاه در اثر برخورد دو وسیله نقلیه زمینی آبی یا هوایی راننده یا سرنشینان آنها کشته شوند یا آسیب ببینند درصورت انتساب برخورد به هر دو راننده هر یک مسوول نصف دیه راننده مقابل و سرنشینان هر دو وسیله نقلیه است و چنانچه سه وسیله نقلیه با هم برخورد کنند هر یک از رانندگان مسوول یک سوم دیه راننده های مقابل و سرنشینان هر سه وسیله نقلیه می باشد و به همین صورت در وسایل نقلیه بیشتر محاسبه می شود و هرگاه یکی از طرفین مقصر باشد به گونه ای که برخورد به او مستند شود فقط او ضامن است.

مشاهده ماده 528 قانون مجازات اسلامی

ماده 555 ـ هرگاه رفتار مرتکب و فوت مجنی علیه هر دو در ماه های حرام «محرم رجب ذی القعده وذی الحجه» یا در محدوده حرم مکه واقع شود خواه جنایت عمدی خواه غیرعمدی باشد علاوه بر دیه نفس یک سوم دیه نیز افزوده می گردد. سایر مکان ها و زمان های مقدس و متبرک مشمول حکم تغلیظ دیه نیست. تبصره ـ معیار شروع و پایان ماه های حرام مغرب شرعی است مانند ماه رجب که از مغرب شرعی آخرین روز ماه جمادی الثانی شروع و با مغرب شرعی آخرین روز ماه رجب به پایان می رسد.

مشاهده ماده 555 قانون مجازات اسلامی

ماده 637 ـ قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که به هر علت دارای انگشت نمیباشد موجب ارش است. تبصره ـ در قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که کمتر از پنج انگشت دارد علاوه بر دیه آن انگشتان نسبتی از ارش کف دست نیز ثابت است بدین ترتیب که اگر مچ دست دارای یک انگشت باشد علاوه بر دیه یک انگشت چهار پنجم ارش کف دست و اگر دارای دو انگشت باشد علاوه بر دیه دو انگشت سه پنجم ارش کف دست و اگر دارای سه انگشت باشد علاوه بر دیه سه انگشت دو پنجم ارش کف دست و اگر دارای چهار انگشت باشد علاوه بر دیه چهار انگشت یک پنجم ارش کف دست نیز پرداخت می شود.

مشاهده ماده 637 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 32 - وزارتخانه ها موسسات دولتی و وابسته به دولت شرکتهای دولتی نهادهای انقلاب اسلامی و موسسات عمومی غیر دولتی شهرداریها و بانکها می توانند علاوه بر استفاده از وکلای دادگستری برای طرح هرگونه دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی مربوط از اداره حقوقی خود یا کارمندان رسمی خود با داشتن یکی از شرایط زیر بعنوان نماینده حقوقی استفاده نمایند: 1 - دارا بودن لیسانس در رشته حقوق با دو سال سابقه کار آموزی در دفاتر حقوقی دستگاههای مربوط. 2 - دوسال سابقه کار قضایی یا وکالت به شرط عدم محرومیت از اشتغال به مشاغل قضاوت یا وکالت. تشخیص احراز شرایط یادشده به عهده بالاترین مقام اجرایی سازمان یا قائم مقام قانونی وی خواهد بود. ارائه معرفی نامه نمایندگی حقوقی به مراجع قضایی الزامی است.

مشاهده ماده 32 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM