رای قضایی شماره 9209970221401517

رای قضایی شماره 9209970221401517

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970221401517


شماره دادنامه قطعی:
9209970221401517

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/20

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
فروش مال مسروقه توسط سارق

پیام رای:
فروش مال مسروقه توسط سارق مصداق مداخله در اموال مسروقه نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان م.الف. فرزند الف. بازداشت و ع.خ. آزاد با تودیع وثیقه دایر بر مشارکت در سرقت موضوع شکایت آقای س.الف.؛ با عنایت به محتویات پرونده و شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی تحقیقات به عمل آمده این که نامبردگان پس از سرقت ساک حاوی اسناد و مدارک شاکی از جمله سه فقره عابربانک اقدام به خرید طلا و جواهر نموده و پس از فروش آن ها وجه ماخوذه را تصاحب نمی نماید و اقرار و اعتراض به این امر نیز نموده اند لذا بزهکاری نامبردگان محرز و مسلم است و مستندا به مواد 656 و 667 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و ماده 125 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 هر یک از متهمان را به تحمل شانزده ماه حبس و بیست ضربه شلاق و مشترکا به رد مال که عبارتست از مبلغ چهل و پنج میلیون و سیصد و هفتاد هزار تومان و یک دستگاه گوشی به شرح اظهارات شاکی در حق نامبرده محکوم می نماید. اتهام دیگر نامبردگان دایر بر تحصیل مال مسروقه نظر به این که سرقت و فروش آن ها توسط یک فاعل صورت گرفته است صرفا واجد یک عنوان خواهد بود و عمل وی منطبق با بزه سرقت نمی باشد لذا به استناد ماده 3 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب قرار منع تعقیب صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1128 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ صفوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.خ. فرزند ط. نسبت به قسمتی از دادنامه شماره 891 مورخ 29/7/92 صادر شده از شعبه 1128 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن به اتهام مشارکت در سرقت موضوع شکایت آقای س.الف. به تحمل شانزده ماه حبس و بیست ضربه شلاق تعزیری و مشترکا با دیگر متهم پرونده به رد مال محکوم گردیده است با توجه به محتویات پرونده و نظر به اعتراف صریح تجدیدنظرخواه در تمامی مراحل دادرسی دادنامه مزبور به درستی و موافق موازین اصدار یافته و این که اعتراض موثری که نقض دادنامه را ایجاب نماید به عمل نیامده است؛ دادگاه با رد تجدیدنظرخواهی و با لحاظ اعلام رضایت شاکی به شرح برگ 124 پرونده با اختیار حاصله از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و رعایت ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مجازات حبس از مورد حکم را به پرداخت جزای نقدی به مبلغ ده میلیون ریال در حق صندوق دولت با احتساب و کسر ایام بازداشت قبلی و مجازات بیست ضربه شلاق را نیز به ده ضربه تخفیف می نماید و بدین ترتیب دادنامه تجدیدنظرخواسته در این قسمت تایید می گردد. رای دادگاه قطعی است.
مستشاران شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
نیک نژاد ـ تیموری

قاضی:
تیموری , نعمت الله نیک نژاد , صفوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 125 ـ هر کس با شخص یا اشخاص دیگر درعملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان مجازات فاعل مستقل آن جرم است. تبصره ـ اعمال مجازات حدود قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب های دوم سوم و چهارم این قانون انجام می گیرد.

مشاهده ماده 125 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 3 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM