نشست قضایی شماره 1399-7065

نشست قضایی شماره 1399-7065

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7065


کد نشست:
1399-7065

تاریخ برگزاری:
1398/06/14

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر بناب

موضوع:
دادگاه کیفری 1 در مقام حل اختلاف

پرسش:
1. دادگاه کیفری 1 در مقام حل اختلاف فیما بین بازپرس و دادستان (مجرمیت و منع تعقیب) با تایید نظر دادستان قرار منع تعقیب حل اختلاف می نماید آیا قرار منع تعقیب صادره بعد از حل اختلاف دادگاه توسط شاکی خصوصی قابل اعتراض می باشد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به رای وحدت رویه شماره517-67/11/18 که اظهارنظر دادرس دادگاه را در مقام تایید قرار منع پیگرد را مانع رسیدگی ماهوی ندانسته بطریق اولی اظهارنظر دادگاه در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان مانع رسیدگی دادگاه به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نیست و از موارد رد محسوب نمی شود. لهذا نظریه اقلیت در حد این استنتاج صحیح اعلام می گردد.

نظر اکثریت:
1. برطبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری قرار منع تعقیب یکی از قرارهای قابل اعتراض توسط شاکی خصوصی می باشد و باید قرار منع تعقیب به شاکی ابلاغ و در صورت اعتراض پرونده به مرجع صالح جهت رسیدگی به اعتراض ارسال می گردد و دلیلی برای سقوط این حق شاکی نداریم و بر طبق ماده 273 قانون مذکور نظر دادگاه فقط در مقام حل اختلاف قطعی است و این منافی حق اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نمی باشد.

نظر اقلیت:
1. قرار منع تعقیب یکی از قرارهای قابل اعتراض است و باید بعد از صدور به شاکی ابلاغ و ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه صالح می باشد و دلیلی بر سقوط این حق برای شاکی وجود ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 421 ـ دادرس در موارد زیر باید از رسیدگی امتناع کند و طرفین دعوی نیز می توانند در این موارد ایراد رد دادرس کنند: الف ـ قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس و یکی از طرفین دعوی یا شریک یا معاون جرم؛ وجود داشته باشد. ب ـ دادرس قیم یا مخدوم یکی از طرفین دعوی باشد یا یکی از طرفین مباشر امور دادرس یا امور همسر وی باشد. پ ـ دادرس همسر و یا فرزند او وارث یکی از طرفین دعوی یا شریک یا معاون جرم باشند. ت ـ دادرس در همان امر کیفری قبلا تحت هر عنوان یا سمتی اظهارنظر ماهوی کرده یا شاهد یکی از طرفین بوده باشد. ث ـ بین دادرس پدر و مادر همسر و یا فرزند او و یکی از طرفین دعوی یا پدر و مادر همسر و یا فرزند او دعوای حقوقی یا کیفری مطرح باشد یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور رای قطعی بیش از دو سال نگذشته باشد. ج ـ دادرس همسر و یا فرزند او نفع شخصی در موضوع مطروحه داشته باشند. تبصره ـ شکایت انتظامی از جهات رد دادرس محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 421 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 270 ـ علاوه بر موارد مقرر در این قانون قرارهای بازپرس در موارد زیر قابل اعتراض است: الف ـ قرار منع و موقوفی تعقیب و اناطه به تقاضای شاکی ب ـ قرار بازداشت موقت ابقاء و تشدید تامین به تقاضای متهم پ ـ قرار تامین خواسته به تقاضای متهم تبصره ـ مهلت اعتراض به قرارهای قابل اعتراض برای اشخاص مقیم ایران ده روز و برای افراد مقیم خارج از کشور یکماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

مشاهده ماده 273 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM