نشست قضایی شماره 1399-7593

نشست قضایی شماره 1399-7593

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7593


کد نشست:
1399-7593

تاریخ برگزاری:
1398/07/13

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر استهبان

موضوع:
امکان صدور قرار تعلیق اجرای مجازات در اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

پرسش:
آیا در اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه امکان صدور قرار تعلیق اجرای مجازات را دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه به شماره 1119/96/7 مورخ 96/5/17 به شرح زیر مورد تایید اکثریت اعضاء هیات عالی نشست قضایی است.

نظر اکثریت:
در اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری و بنا به قسمت اخیر ماده که اجازه تبدیل مجازات را به مجازات مناسبتر می دهد امکان تعلیق اجرای مجازات تخفیف یافته نیز وجود دارد ازطرفی ماده 49 قانون مجازات اسلامی نیز صدور قرار تعلیق اجرای مجازات را پس از صدور حکم تجویز نموده است.

نظر اقلیت:
خیر در اعمال این ماده دادگاه صرفا می تواند مجازات مورد حکم را تخفیف دهد یا به مجازات دیگر تبدیل کند و تبدیل مجازات نیز صرفا در راستای تخفیف می باشد و مشمول تعلیق یا سایر نهادهای ارفاقی نمی گردد و این پیشنهاد باید به نحو جداگانه با پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 49 ـ قرار تعلیق اجرای مجازات به وسیله دادگاه ضمن حکم محکومیت یا پس از صدور آن صادر می گردد. کسی که اجرای حکم مجازات وی به طورکلی معلق شده است اگر در بازداشت باشد فوری آزاد می گردد.

مشاهده ماده 49 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM