نشست قضایی شماره 1399-6736

نشست قضایی شماره 1399-6736

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6736


کد نشست:
1399-6736

تاریخ برگزاری:
1397/11/03

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر اراک

موضوع:
ملاک تشخیص در تشکیل دادگاه با تعدد یا وحدت قاضی در صدور حکم به جزای نقدی

پرسش:
آیا صدور حکم به جزای نقدی تابع رای اولیه می باشد مثلا در صورتی که رای اولیه با تعدد قاضی صادر شده باشد رای به تقسیط هم باید با تعدد قاضی صادر شود؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به مواد 297 302 و 303 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 معیار تشخیص این که دادگاه با وحدت یا تعدد قاضی تشکیل شود به میزان مجازات قانونی جرم مطروحه بستگی دارد؛ بنابراین در تقسیط جزای نقدی نیز تشکیل دادگاه کیفری به کیفیتی است که برای رسیدگی به جرم مطروحه که منتهی به صدور حکم محکومیت به جزای نقدی تشکیل گردیده است؛ بنابراین نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری اراک مورد تایید است.

نظر اکثریت:
تابع حکم قبلی می باشد؛ چرا که دادگاه با تعدد قاضی مبادرت به صدور حکم به محکومیت متهم از جمله جزای نقدی نموده و تقسیط آن هم می بایست با تعدد قاضی صورت بگیرد.

نظر ابرازی:
در خصوص درخواست تقسیط یک قاضی هم می تواند اقدام به تصمیم گیری در این خصوص نماید هر چند که حکم اولیه با تعدد قاضی صادر شده باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 529 ـ در کلیه مواردی که تقصیر موجب ضمان مدنی یا کیفری است دادگاه موظف است استناد نتیجه حاصله به تقصیر مرتکب را احراز نماید.

مشاهده ماده 529 قانون مجازات اسلامی

ماده 297 ـ دادگاه انقلاب در مرکز هر استان و به تشخیص رییس قوه قضاییه در حوزه قضایی شهرستان ها تشکیل می شود. این دادگاه برای رسیدگی به جرایم موجب مجازات مندرج در بندهای (الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون دارای رییس و دو مستشار است که با دو عضو نیز رسمیت دارد. دادگاه برای رسیدگی به سایر موضوعات با حضور رییس یا دادرس علی البدل یا یک مستشار تشکیل می شود. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ مقررات دادرسی دادگاه کیفری یک به شرح مندرج در این قانون در دادگاه انقلاب در مواردی که با تعدد قاضی رسیدگی می کند جاری است.

مشاهده ماده 297 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 302 ـ به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود: الف ـ جرایم موجب مجازات سلب حیات ب ـ جرایم موجب حبس ابد پ ـ جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن (اصلاحی 24/03/1394) ت ـ جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر (اصلاحی 24/03/1394) ث ـ جرایم سیاسی و مطبوعاتی

مشاهده ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 303 ـ به جرایم زیر در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی محاربه و افساد فی الارض بغی تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام ب ـ توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری پ ـ تمام جرایم مربوط به مواد مخدر روانگردان و پیشسازهای آن و قاچاق اسلحه مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل ت ـ سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.

مشاهده ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM