ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 469 ق آ د ک

ماده 469 ق.آ.د.ک

ماده 469 قانون آدک

ماده 469 قانون دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی کیفری

ماده 469 قانون آ.د.ک

ماده 469 دادرسی کیفری

ماده 469 ق دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 469 ق آ د ک ماده 469 ق.آ.د.ک ماده 469 قانون آدک ماده 469 قانون دادرسی کیفری ماده 469 آیین دادرسی کیفری ماده 469 قانون آ.د.ک ماده 469 دادرسی کیفری ماده 469 ق دادرسی کیفری ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ ق آ د ک

ماده ۴۶۹ ق.آ.د.ک

ماده ۴۶۹ قانون آدک

ماده ۴۶۹ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ قانون آ.د.ک

ماده ۴۶۹ دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۶۹ ق آ د ک ماده ۴۶۹ ق.آ.د.ک ماده ۴۶۹ قانون آدک ماده ۴۶۹ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ قانون آ.د.ک ماده ۴۶۹ دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ ق دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۶۹ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 469 ـ در موقع رسیدگی عضو ممیز گزارش پرونده و مفاد اوراقی را که لازم است قرائت می کند و طرفین یا وکلای آنان در صورت حضور می توانند با اجازه رئیس شعبه مطالب خود را اظهار دارند. همچنین دادستان کل یا نماینده وی با حضور در شعبه به طور مستدل مستند و مکتوب نسبت به نقض یا ابرام رای معترض عنه یا فرجام خواسته نظر خود را اعلام می کند. سپس اعضای شعبه با توجه به محتویات پرونده و مفاد گزارش و مطالب اظهار شده با درج نظر دادستان کل کشور یا نماینده وی در متن دادنامه به شرح زیر اتخاذ تصمیم می کنند:

ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 469

ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 469
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 469 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۴۶۹

ماده 469 ـ در موقع رسیدگی عضو ممیز گزارش پرونده و مفاد اوراقی را که لازم است قرائت می کند و طرفین یا وکلای آنان در صورت حضور می توانند با اجازه رئیس شعبه مطالب خود را اظهار دارند. همچنین دادستان کل یا نماینده وی با حضور در شعبه به طور مستدل مستند و مکتوب نسبت به نقض یا ابرام رای معترض عنه یا فرجام خواسته نظر خود را اعلام می کند. سپس اعضای شعبه با توجه به محتویات پرونده و مفاد گزارش و مطالب اظهار شده با درج نظر دادستان کل کشور یا نماینده وی در متن دادنامه به شرح زیر اتخاذ تصمیم می کنند:

الف ـ اگر رای مطابق قانون و ادله موجود در پرونده باشد با ابرام آن پرونده را به دادگاه صادرکننده رای اعاده می ـنمایند.
ب ـ هرگاه رای مخالف قانون یا بدون توجه به ادله و مدافعات طرفین صادر شده باشد یا رعایت تشریفات قانونی نشده و آن تشریفات به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی اعتباری رای شود شعبه دیوان عالی کشور رای را نقض و به شرح زیر اقدام می کند:
1 ـ اگر عملی که محکوم علیه به اتهام ارتکاب آن محکوم شده به فرض ثبوت جرم نبوده یا به لحاظ شمول عفو عمومی و یا سایر جهات قانونی متهم قابل تعقیب نباشد رای صادره نقض بلا ارجاع می شود.
2 ـ اگر رای صادره از نوع قرار و یا حکمی باشد که به علت ناقص بودن تحقیقات نقض شده است برای رسیدگی مجدد به دادگاه صادرکننده رای ارجاع می شود.
3 ـ اگر رای به علت عدم صلاحیت ذاتی دادگاه نقض شود پرونده به مرجعی که دیوان عالی کشور صالح تشخیص می دهد ارسال می شود و مرجع مذکور مکلف به رسیدگی است.
4 ـ در سایر موارد پس از نقض رای پرونده به دادگاه هم عرض ارجاع می شود.
تبصره ـ در مواردی که دیوان عالی کشور رای را به علت نقص تحقیقات نقض می کند مکلف است تمام موارد نقص تحقیقات را به تفصیل ذکر کند.

ماده 468 ـ رسیدگی فرجامی در دیوان عالی کشور بدون احضار طرفین دعوی یا وکلای آنان انجام می شود مگر آنکه شعبه رسیدگی کننده حضور آنان را لازم بداند. عدم حضور احضارشوندگان موجب تاخیر در رسیدگی و اتخاذ تصمیم نیست.

نمایش ماده

ماده 470 ـ مرجع رسیدگی پس از نقض رای در دیوان عالی کشور به شرح زیر اقدام می کند: الف ـ در صورت نقض رای به علت ناقص بودن تحقیقات باید تحقیقات موردنظر دیوان عالی کشور را انجام دهد و سپس مبادرت به صدور رای کند. ب ـ در صورت نقض قرار و ضرورت رسیدگی ماهوی باید از نظر دیوان عالی کشور متابعت نماید و در ماهیت رسیدگی و انشای حکم کند مگر آنکه پس از نقض جهت تازه ای برای صدور قرار حادث...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1400-168-1050 - مورخ 1400/12/21
1- چنانچه دیوان عالی کشور در مقام فرجام خواهی استنادات و جهات قانونی رای فرجام خواسته را اشتباه بداند آیا می تواند با تلقی آن به عنوان نقص تحقیقات و در راستای بند دوم ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 پرونده را به همان دادگاه صادرکننده رای اعاده کند؟ به عبارت دیگر آیا «تلقی به نقص تحقیقات» در این گونه موارد وجاهت قانونی دارد و اساسا نحوه رسیدگی دادگاه چگونه است؟ آیا صرفا مکلف به رفع ایرادات مستندات و جهات قانونی است یا این که باید رسیدگی کامل کند؟ 2- چنانچه در شهرستان هایی دادگاه انقلاب با تعدد قاضی تشکیل شود و شهرستان همجوار آن که از حیث بعد مسافت به آن نزدیک تر است با جرایم در صلاحیت دادگاه انقلاب با تعدد قاضی مواجه شود کدام دادگاه صالح به رسیدگی است؛ دادگاه انقلاب مرکز استان و یا دادگاهی که از نظر بعد مسافت نزدیک تر به آن است؟
2
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-670 - مورخ 1397/02/17
بر خلاف تبصره ماده 434 قانون آیین دادرسی کیفری سال 92 با اصلاحات بعدی که دادگاه تجدید نظر را مجاز کرده است درصورت وجود جهت دیگر غیر از یکی از جهات مذکور در ماده که تجدید نظر خواه مدعی است به آن هم توجه و رسیدگی کند ماده 464 قانون مزبور این اجازه را به دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی به فرجامخواهی اعطا ننموده است با این فرض آیا شعبه دیوان عالی کشور مجاز است اگر غیر از جهات فرجامخواهی فرجام خواه جهت دیگری را احراز کند بر اساس آن اتخاذ تصمیم کند یا محدود به جهات مورد ادعای فرجام خواه می باشد؟
3
نظریه مشورتی شماره 781-1/168-96 - مورخ 1396/05/23
1-نظر به اینکه به موجب ماده 11 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 وظیفه تعقیب جرم بر عهده دادستان و وظیفه تحقیق به موجب ماده 92 قانون مرقوم بر عهده بازپرس قرار داده شده است که از آن به عنوان اصل استقلال مقام تعقیب از تحقیق یاد می شود و نظر به اینکه قانونگذار به طور ضمنی در مواد 455 و بند ب ماده 464 و بند ب ماده 469 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 بر خلاف نقض تشریفات نقض اصول کیفری را موجب بی اعتباری تصمیم و بطلان آن دانسته است و نظر به اینکه قانونگذار در ماده 69 قانون مرقوم صرفا به تکلیف دادستان در پذیرش همه وقت شکایت اعم از وقت اداری و خارج از آن وقت کشیک تصریح نموده است و تکلیفی برای بازپرس در پذیرش ارجاع دادستان در خارج از وقت اداری وقت کشیک تعیین ننموده است فلذا با توجه به مراتب فوق و اینکه تصدی امر کشیک بر عهده دادستان به عنوان مقام تعقیب است آیا تعیین بازپرس به عنوان قاضی کشیک منطبق بر قانون است یا خیر؟ 2-نظر به اینکه به صراحت ماده 185 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 ضابطان دادگستری مکلفند متهم جلب شده را نزد بازپرس در اولین وقت اداری حاضر نماینده مگر اینکه به جهت تعطیلات متولی یا به دلایل دیگر تا زمان حاضر نمودن متهم نزد بازپرس بیش از 24 ساعت طول بکشد که در این صورت استثنائا قاضی کشیک به تجویز ماده 186 این قانون به اتهام متهم جلب شده رسیدگی می نماید و نظر به اینکه تبصره این ماده نیز رعایت ماده 47 قانون مرقوم را در خصوص متهمان مزبور لازم ندانسته است بنابراین آیا در مواردی که متهمی به دستور بازپرس جلب شود چنانچه تا اولین وقت اداری بیش از 24 ساعت نگذشته باشد قاضی کشیک مجوزی در خصوص اتخاذ تصمیم در مورد متهم جلب شده با دستور بازپرس در اوقات کمتر از 24 ساعت یا در ایام غیر تعطیلات متوالی به صورت حضوری یا تلفنی دارد یا خیر.
4
نظریه مشورتی شماره 97-168-3356 - مورخ 1398/01/26
5
نظریه مشورتی شماره ک 2481-861-89 - مورخ 1399/01/23
1- در پرونده ای متهم به علت ارتکاب رفتار مجرمانه و با گزارش مرجع انتظامی در یکی از نواحی دادسرای تهران یا شهرستان «الف» تحت تعقیب قرار می گیرد و در این پرونده متهم از اتهام انتسابی برائت حاصل می کند و پرونده با صدور قرار منع تعقیب مختومه و قطعیت پیدا می کند؛ اما به علت ارسال هم زمان گزارش مرجع انتظامی به دادسرای دیگری با عنوان اتهامی دیگری متهم در آن دادسرا بابت همان رفتار اما با عنوان اتهامی دیگر تحت تعقیب قرار می گیرد و پرونده با صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست به دادگاه کیفری ذی صلاح ارسال می شود. دادگاه صالح با وصف اطلاع از موضوع و دو تصمیم قطعی متخذه در خصوص رفتار واحد انتسابی به متهم چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟ 2- چنانچه دادگاهی که به موضوع جرایم مستوجب مجازات بند «الف» ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 رسیدگی می کند تشریفات دادرسی کیفری را رعایت نکند مرجع فرجام خواهی کیفری چه تصمیمی اتخاذ کند؟ آیا موضوع مشمول شق 4 بند «ب» ماده 469 قانون مذکور است؟
6
نظریه مشورتی شماره 99-168-605 ک - مورخ 1399/05/25
در موضوعات اختلافی بین قضات چنان چه عقیده شعبه دیوان عالی کشور خلاف نظر دادگاه صادر کننده رای باشد آیا شعبه دیوان مجاز است حکم صادرشده را به دلیل آن که بر خلاف عقیده او است نقض کند؟ به عبارت دیگر اگر مجازات بر اساس عقیده دیگری به درستی تعیین شده باشد آیا حکم فرجام خواسته به دلیل اختلاف عقیده شعبه دیوان یا دادگاه بدوی قابل نقض است؟
7
نظریه مشورتی شماره 1400-168-214 ک - مورخ 1400/04/16
مطابق مواد 469 و 470 قانون آیین دادرسی کیفری نحوه رسیدگی در دیوان عالی کشور مشخص شده است و مطابق ماده 251 قانون آیین دادرسی کیفری هر گاه متهم یا محکوم علیه در موعد مقرر حاضر شود یا پس از آن حاضر و عذر موجه خود را اثبات کند با شروع به اجرای حبس و تبعید یا اقامت اجباری و با اجرای کامل سایر مجازات ها و یا صدور قرارهای منع و موقوفی و تعلیق تعقیب تعلیق مجازات و مختومه شدن پرونده به هر کیفیت قرار تامین و نظارت قضایی لغو می شود. 1- چنانچه رای در دادگاه کیفری یک و در مقام فرجام خواهی نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شود آیا دادگاه اخیر می بایست با تعیین وقت رسیدگی به صورت ترافعی و با بررسی ادله و مستندات طرفین رسیدگی را ادامه دهد یا این که بدون تعیین وقت می تواند رسیدگی و 2- -تکلیف تامین کیفری اخذ شده قبلی چیست؟ آیا با نقض حکم در دیوان عالی کشور تامین از اعتبار می افتد و دادگاه هم عرض در صورت نظر به محکومیت مکلف به اخذ تامین مجدد است؟
8
نظریه مشورتی شماره 99-168-653ک - مورخ 1399/06/10
طبق ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری آمده «در خصوص پرونده های مطروحه در دیوان عالی کشور دادستان کل یا نماینده وی به طور مستدل مستند و مکتوب نسبت به نقض یا ابرام رای فرجام خواسته نظر خود را اعلام می کند». در پرونده های با موضوع درخواست اعاده دادرسی که تصمیم دیوان مبتنی بر رد یا پذیرش درخواست است و نیز در پرونده های متضمن پیشنهاد احاله امر جزایی خاصه در مواردی که پیشنهاد دهنده دادستان کل کشور است ماده 420 قانون یادشده؛ همچنین در پرونده های تجمیع احکام موضوع مواد 511 و 510 قانون آیین دادرسی کیفری که فرجام خواهی تلقی نمی شود یا سایر موارد که تصمیم دیوان مبتنی بر نقض یا ابرام نیست آیا حضور و اظهار نظر نماینده دادستان کل کشور ضرورت دارد؟
9
نظریه مشورتی شماره ک2891-861-89 - مورخ 1399/01/18
1-آیا رسیدگی غیابی بدون حضور متهم در جرایم موضوع ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در دو فرض وجود وکیل تعیینی یا وکیل تسخیری قابل انجام و قانونی است یا خیر؟ 2-در صورت اعتقاد به قانونی نبودن رسیدگی غیابی شعبه دیوان عالی کشور پس از نقض رای آن را به همان دادگاه ارجاع می کند یا به دادگاه هم عرض.
10
نظریه مشورتی شماره 97-168-2959 - مورخ 1398/02/09
11
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-670 - مورخ 1397/02/17
بر خلاف تبصره ماده 434 قانون آیین دادرسی کیفری سال 92 با اصلاحات بعدی که دادگاه تجدید نظر را مجاز کرده است درصورت وجود جهت دیگر غیر از یکی از جهات مذکور در ماده که تجدید نظر خواه مدعی است به آن هم توجه و رسیدگی کند ماده 464 قانون مزبور این اجازه را به دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی به فرجامخواهی اعطا ننموده است با این فرض آیا شعبه دیوان عالی کشور مجاز است اگر غیر از جهات فرجامخواهی فرجام خواه جهت دیگری را احراز کند بر اساس آن اتخاذ تصمیم کند یا محدود به جهات مورد ادعای فرجام خواه می باشد؟
12
نظریه مشورتی شماره 1322-1/168-95 - مورخ 1396/07/18
آیا حضور نماینده دادستان کل کشور در کلیه پرونده های مطروحه در دیوان عالی کشور اعم از کیفری حقوقی اعاده دادرسی و حل اختلاف در صلاحیت ضروری است و در صورت ضرورت ضمانت اجرا عدم حضور بی اعتباری آراء صادره می باشد یا صرفا تخلف از قانون تلقی می شود و در صورت بی اعتباری طریق اعلام و اثبات آن چگونه می¬باشد؟/
1
نشست های قضایی شماره 1399-6746 - مورخ 1397/12/15
اخذ پرونده از یک شعبه بازپرسی و ارجاع آن به شعبه دیگر
2
نشست های قضایی شماره 1398-6145 - مورخ 1397/04/12
عدم رعایت تشریفات دادرسی در مرحله بدوی و تکلیف دادگاه تجدیدنظر
3
نشست های قضایی شماره 1399-7097 - مورخ 1398/04/20
نقض رای بدوی در تجدیدنظر استان ناشی از اشتباه دادگاه بدوی در پیوست ننمودن اوراق قضایی
4
نشست های قضایی شماره 1399-7348 - مورخ 1398/05/24
امکان رسیدگی مجدد در قرار صادره منع تعقیب
5
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/05/23
تکلیف دادگاه کیفری یک درصورت نقض رای تایید قرار منع تعقیب در دیوان عالی کشور
6
نشست های قضایی شماره 1399-6969 - مورخ 1398/09/04
رسیدگی به قرار جلب به دادرسی صادره از دادگاه غیر صالح
7
نشست های قضایی شماره 1397-1748 - مورخ 1396/10/28
لزوم رسیدگی به پرونده های عدم صلاحیت در دادسرای محل
8
نشست های قضایی شماره 1398-5805 - مورخ 1397/03/03
وظیفه دادگاه تجدیدنظر در صورت مواجهه با عدم رعایت تشریفات دادرسی در دادگاه اطفال و نوجوانان
ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 469 ق آ د ک

ماده 469 ق آ د ک

ماده 469 ق.آ.د.ک

ماده 469 ق.آ.د.ک

ماده 469 قانون آدک

ماده 469 قانون آدک

ماده 469 قانون دادرسی کیفری

ماده 469 قانون دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی کیفری

ماده 469 قانون آ.د.ک

ماده 469 قانون آ.د.ک

ماده 469 دادرسی کیفری

ماده 469 دادرسی کیفری

ماده 469 ق دادرسی کیفری

ماده 469 ق دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ ق آ د ک

ماده ۴۶۹ ق.آ.د.ک

ماده ۴۶۹ قانون آدک

ماده ۴۶۹ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ قانون آ.د.ک

ماده ۴۶۹ دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۶۹ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۶۹ ق آ د ک ماده ۴۶۹ ق.آ.د.ک ماده ۴۶۹ قانون آدک ماده ۴۶۹ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ قانون آ.د.ک ماده ۴۶۹ دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ ق دادرسی کیفری ماده ۴۶۹ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۶۹ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 469 ق آ د ک

ماده 469 ق.آ.د.ک

ماده 469 قانون آدک

ماده 469 قانون دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی کیفری

ماده 469 قانون آ.د.ک

ماده 469 دادرسی کیفری

ماده 469 ق دادرسی کیفری

ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 469 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 469 ق آ د ک ماده 469 ق.آ.د.ک ماده 469 قانون آدک ماده 469 قانون دادرسی کیفری ماده 469 آیین دادرسی کیفری ماده 469 قانون آ.د.ک ماده 469 دادرسی کیفری ماده 469 ق دادرسی کیفری ماده 469 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 469 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM