رای قضایی شماره 9309970220401613

رای قضایی شماره 9309970220401613

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220401613


شماره دادنامه قطعی:
9309970220401613

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قابلیت تعلیق مجازات بزه ایراد ضرب وجرح عمدی با چاقو

پیام رای:
مجازات بزه ایراد ضرب وجرح عمدی با چاقو و یا هر نوع سلاح دیگر قابل تعلیق نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای الف. 19 ساله دایر بر ایراد ضرب وجرح عمدی نسبت به شکات با چاقو و اخلال در نظم عمومی موضوع شکایت اولیه آقایان 1) ع. 2) ح. 3) م. 4) ب. 5) ع.ه. و آقایان ن. و م. (پرسنل نیروی انتظامی) به شرح منعکس در پرونده؛ دادگاه با عنایت به شکایت اولیه شکات گزارش های پلیس.. . و امنیت عمومی شهر قدس تحقیقات محلی انجام شده گواهی های پزشکی قانونی کیفرخواست تقدیمی نماینده محترم دادستان و اقرار صریح و مقرون به صحت متهم در جلسه دادگاه بزه های منتسبه را محرز دانسته و در اجرای تبصره ذیل ماده 614 و ماده 618 نسبت به شق اول به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و نسبت به شق دوم به تحمل پانزده ماه حبس تعزیری همگی با احتساب ایام بازداشتی قبلی و پنجاه ضربه شلاق صادر و اعلام می نماید. النهایه با توجه به جوان بودن متهم و اعلام گذشت شکات در اجرای مواد 46 48 49 52 و 54 قانون مجازات اسلامی 1392 قرار تعلیق اجرای مجازات پانزده ماه حبس تعیین شده بابت اخلال در نظم عمومی را به مدت دو سال صادر و اعلام می نماید. چنانچه در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه تعزیر تا درجه هفت شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجرا خواهد شد. رای صادره ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101 دادگاه جزایی شهر قدس- موسوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقای دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان قدس از حیث تعلیق مجازات حبس و تخفیف مجازات با اعمال ماده 6 از قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری به دادنامه 0914-30/07/1393 و اصلاحی 0939-10/08/1393 و 500107-20/09/1393 صادره از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان قدس در خصوص آقای الف. تجدیدنظرخواهی نموده است که با توجه به مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی معموله اولا ایراد و اعتراض موثر و مدللی از حیث اعمال تخفیف مجازات معمول نشده است؛ در این قسمت با رد اعتراض دادنامه معترض عنه را به استناد بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید می نماید. ثانیا نظر به این که حسب مفاد بند پ از ماده 47 قانون مجازات اسلامی 1392 در خصوص مورد محدودیت تعلیق موجود است و مقنن معتقد به تعلیق مجازات ایراد ضرب وجرح عمدی با چاقو یا قمه یا هر نوع سلاح دیگر با توجه به آثار این جرایم در امنیت داخلی نیست فلذا تجدیدنظرخواهی را از این حیث وارد دانسته و به استناد قانون اخیرالذکر و بند ب از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری این قسمت از دادنامه را نقض قرار تعلیق را ملغی اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار
هدایت اله جوادی - بهزادسعادت زاده

قاضی:
بهزاد سعادت زاده , هدایت اله جوادی , موسوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 48 ـ تعلیق مجازات با رعایت مقررات مندرج در تعویق صدور حکم ممکن است به طور ساده یا مراقبتی باشد.

مشاهده ماده 48 قانون مجازات اسلامی

ماده 49 ـ قرار تعلیق اجرای مجازات به وسیله دادگاه ضمن حکم محکومیت یا پس از صدور آن صادر می گردد. کسی که اجرای حکم مجازات وی به طورکلی معلق شده است اگر در بازداشت باشد فوری آزاد می گردد.

مشاهده ماده 49 قانون مجازات اسلامی

ماده 52 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب جرم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت نشود محکومیت تعلیقی بیاثر می شود.

مشاهده ماده 52 قانون مجازات اسلامی

ماده 54 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود پس از قطعیت حکم اخیر دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم فوق شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.

مشاهده ماده 54 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 6 ـ به موجب ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 نسخ شد. در این صورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی می کند و تا یک ربع از مجازات مندرج در حکم را اعم از حبس یا جزای نقدی تخفیف می دهد و این رای قطعی است. ولی در هر حال هیچ مجازات حبسی را با رعایت تخفیف مندرج در این ماده نمی توان به جزای نقدی تبدیل نمود.

مشاهده ماده 6 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM