رای قضایی شماره 9109970222200856

رای قضایی شماره 9109970222200856

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222200856


شماره دادنامه قطعی:
9109970222200856

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعدد معنوی جعل و استفاده از داده های رایانه ای مجعول

پیام رای:
جعل داده های رایانه ای و استفاده از داده های رایانه ای مجعول مشمول قواعد تعدد معنوی است نه تعدد مادی

رای دادگاه بدوی
خصوص اتهام آقای الف. فرزند م. متولد 1348 دایر بر توهین و تهدید و افترا و جعل داده های قابل استناد رایانه ای و استفاده از داده های مجعول در ارایه به سازمان اطلاعات سپاه و استفاده غیرقانونی و غیرمجاز از عناوین علمی (دکترای بازرگانی و دندانپزشک) به شرح کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب تهران دادگاه با بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده شکایت شکات و گزارش های جامع مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری و تحقیقات جامع دادسرا و قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا و سایر قراین و امارات موجود در پرونده و اینکه متهم و وکیل مدافع دفاع مناسبی در پاسخ به برخی اتهامات ارایه ننموده اند بنابراین بزهکاری متهم مذکور در نظر دادگاه محرز و مسلم بوده و با استناد به مواد 608 669 697 46 و 47 قانون مجازات اسلامی و مواد 6 و 7 قانون جرایم رایانه ای مصوب 5/3/88 در خصوص بزه توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی بابت تهدید به تحمل 6 ماه حبس و بابت افترا به تحمل یک سال حبس و بابت جعل داده های قابل استناد رایانه ای و استفاده از داده های مجعول هر کدام به تحمل یک سال حبس محکوم می نماید و اما در خصوص اتهام استفاده غیر مجاز از عناوین علمی به لحاظ عدم احراز سوءنیت و حاکمیت اصل برایت مطابق اصل 37 قانون اساسی رای بر برایت متهم صادر و اعلام می دارد. در خصوص شکایت آقای ع.ج. علیه متهم مذکور به لحاظ اعلام رضایت و گذشت شاکی و قابل گذشت بودن موضوع با استناد به بند دوم از ماده 6 قانون آیین دادرسی کیفری قرار موقوفی تعقیب صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1033 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پاشازاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف. با وکالت آقای ع. نسبت به دادنامه شماره 1299 مورخ 16/12/90 صادره از شعبه محترم 1033 دادگاه عمومی تهران که ضمن آن مشارالیه به لحاظ توهین و تهدید و افتراء و جعل داده های قابل استناد رایانه ای و استفاده از داده های مجعول در ارایه به سازمان اطلاعات سپاه محکوم به پرداخت جزای نقدی و تحمل حبس به شرح مضبوط در دادنامه مذکور گردیده است. با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی و مداقه در مجموع بررسی های معمول گردیده نظر به اینکه در مجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره های 2 و 4 ماده 22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را با حذف یک فقره یک سال حبس از دو فقره یک سال حبس مربوط به جعل داده های رایانه ای و استفاده از داده های مجعول به جهت اینکه مجموعا یک فعل بیشتر نبوده و با لحاظ بند 1 ماده 22 قانون مجازات اسلامی با تبدیل شش ماه حبس مربوط به تهدید به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی و تقلیل مجازات حبس مربوط به افتراء از یک سال به تحمل پنج ماه حبس تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
شهرابی فراهانی ـ نوری نجفی

قاضی:
پاشازاده , حسین شهرابی فراهانی , سیدمحسن نوری نجفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 697 ـ از بین بردن صوت به طور کامل به گونه ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند.

مشاهده ماده 697 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 6 ـ متهم بزه دیده شاهد و سایر افراد ذیربط باید از حقوق خود در فرآیند دادرسی آگاه شوند و سازوکارهای رعایت و تضمین این حقوق فراهم شود.

مشاهده ماده 6 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 6 ـ هر کس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد: الف) تغییر یا ایجاد داده های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده به آنها. ب) تغییر داده ها یا علائم موجود در کارت های حافظه یا قابل پردازش در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا تراشه ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها یا علائم به آنها.

مشاهده ماده 6 قانون جرایم رایانه ای

ماده 7ـ هرکس با علم به مجعول بودن داده ها یا کارت ها یا تراشه ها از آنها استفاده کند به مجازات مندرج در ماده فوق محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 7 قانون جرایم رایانه ای

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM