رای قضایی شماره 9309972130501617

رای قضایی شماره 9309972130501617

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309972130501617


شماره دادنامه قطعی:
9309972130501617

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/26

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تقاضای کاهش مابذل در طلاق خلع

پیام رای:
اگر زن در طلاق خلع بخشی از مهریه خود را بذل کند تقاضای کاهش مابذل در مرحله تجدیدنظر مسموع نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست خانم ها 1- م.ق 2- س.ر. به وکالت از خانم ف.ش. به طرفیت آقای م.ح. به خواسته طلاق به لحاظ عسر و حرج ناشی از ضرب و جرح عمدی زوجه و عدم پرداخت نفقه و جدایی زوجین بیش از 5 سال با عنایت به تصویر مصدق سند رسمی ازدواج به شماره.. . مورخه 1371/06/31 دفتر رسمی ازدواج شماره.. . تهران رابطه زوجیت طرفین محرز و مسلم است و مساعی دادگاه در جهت صلح و سازش میان زوجین موثر واقع نگردید و با توجه به عدم سازش موضوع به داوری ارجاع ولیکن داوران نیز در اصلاح ذات البین توفیقی نداشتند و گزارش خود را تقدیم دادگاه نمودند. دادگاه با ملاحظه دادنامه صادره به شماره 00511/87 مبنی بر محکومیت خوانده به پرداخت دیه و جزای نقدی از بابت ضرب عمدی و توهین و دادنامه قطعی 01637/88 مبنی بر تهیه مسکن به نفع زوجه و دادنامه قطعی به شماره 0962 مبنی بر محکومیت زوج به پرداخت نفقه و تفریق جسمانی زوجین بیش از 5 سال ملاحظه پرونده های اجرایی که خوانده علیرغم محکومیت نسبت به اجرای حکم اقدامی ننموده است عسر و حرج زوجه بر دادگاه محرز و مسلم گردید. لذا مستندا به مواد 26 و 29 و 32 و 33 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 و مواد 1129 و 1130 قانون مدنی حکم الزام زوج به طلاق را صادر و اعلام می دارد. زوجه پس از انقضای مهلت فرجام خواهی یا ابلاغ رای فرجامی می تواند با مراجعه به احد از دفاتر اسناد رسمی طلاق نسبت به اجرای صیغه طلاق از نوع خلع اقدام نماید. احراز شرایط شرعی صیغه طلاق با سردفتر می باشد و در خصوص حقوق مالی زوجه و تعیین تکلیف فرزندان دادگاه به شرح ذیل مبادرت به اخذ رای می نماید.
1- زوجه در قبال طلاق تعداد 40 عدد سکه تمام بهار آزادی از مهریه مندرج در سند نکاحیه را به زوج بذل و ما بقی را به شرح دادنامه سابق الصدور ماهیانه مطابق اقساط دریافت خواهد نمود.
2- زوجه نفقه ایام گذشته را در قبال طلاق به زوج بذل می نماید.
3- اجرت المثل زوجه مطابق درخواست وکیل وی مستقلا مطالبه خواهد شد.
4- نفقه ایام عده یک میلیون و پانصد هزار تومان تعیین می گردد.
5- زوج مکلف به استرداد جهیزیه به زوجه می باشد.
6- زوجین دارای یک فرزند مشترک دختر 18 ساله می باشند که از مدار حضانت و ملاقات خارج می باشد. برابر تبصره ماده 33 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 سر دفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج نمایندگی دارد. مدت اعتبار این حکم شش ماه پس از ابلاغ رای فرجام خواهی یا انقضاء مهلت فرجام خواهی است. رای دادگاه حضوری بوده و ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
قاضی مامور در شعبه 265 دادگاه عمومی خانواده تهران
مرتضوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای س.ح. و خانم ف.ش. به طرفیت همدیگر نسبت به دادنامه شماره 00973 مورخه 1393/07/29 صادره از شعبه 265 دادگاه خانواده تهران که به موجب آن به در خواست زوجه حکم طلاق خلع صادر شده است با توجه به اینکه حسب اظهارات خود زوجه چهل سکه از مهریه را بذل کرده و پس از صدور رای تقاضای کاهش ما بذل را نموده است که به نظر مسموع نیست و با توجه به مندرجات پرونده و لایحه اعتراضیه و توضیحات طرفین و مستندات رای و استدلال دادگاه دادنامه تجدیدنظرخواسته مطابق قانون و دلایل موجود در پرونده صادر شده و مخالفتی نیز با موازین شرعی ندارد. لذا به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه مذکور تایید می شود. این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در مرجع محترم دیوان عالی کشور می باشد.
مستشاران شعبه 60 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
علیخانی - نجفی رسا

قاضی:
مرتضوی , حسین علیخانی , نجفی رسا

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1129 - در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

مشاهده ماده 1129 قانون مدنی

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 26ـ در صورتی که طلاق توافقی یا به درخواست زوج باشد دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد حسب مورد مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.

مشاهده ماده 26 قانون حمایت از خانواده

ماده 29ـ دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکلیف جهیزیه مهریه و نفقه زوجه اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل ترتیب زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق درصورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می شود. در هرحال هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.

مشاهده ماده 29 قانون حمایت از خانواده

ماده 32ـ در مورد حکم طلاق اجرای صیغه و ثبت آن حسب مورد منوط به انقضای مهلت فرجام خواهی یا ابلاغ رای فرجامی است.

مشاهده ماده 32 قانون حمایت از خانواده

ماده 33ـ مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. هرگاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود سر دفتر به زوجین ابلاغ می کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع او از اجرای صیغه صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوج ابلاغ می گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می آید. تبصره ـ دادگاه صادر کننده حکم طلاق باید در رای صادر شده بر نمایندگی سردفتر در اجرای صیغه طلاق در صورت امتناع زوج تصریح کند.

مشاهده ماده 33 قانون حمایت از خانواده

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM