رای قضایی شماره 9309970222100441

رای قضایی شماره 9309970222100441

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222100441


شماره دادنامه قطعی:
9309970222100441

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عوامل موثر در تعیین مجازات تعزیری مرتبط با مشروبات الکلی

پیام رای:
نوع میزان و قیمت مشروبات الکلی در تعیین مجازات قانونی مرتکب موثر است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.خ. فرزند ع. مبنی بر حمل و نگه داری مقدار کمی از شیشه پلاستیکی مشروب الکلی و یک عدد ساندیسی ودکا و تخریب دو عدد شیشه موضوع شکایت آقای م.ه.؛ با عنایت به کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 32 تهران گزارش مرجع انتظامی اقاریر صریح و مقرون به واقع متهم در دادسرا و عدم حضور وی در دادگاه علم به وقوع بزه حاصل می شود لذا با استناد به مواد 19 38 (بند ث) 134 (تبصره 3) و 211 قانون مجازات اسلامی 1392 و ماده 3 قانون اصلاح موادی از قانون مجازات اسلامی 1387 و ماده 677 قانون مجازات اسلامی 1375 و به لحاظ جوان بودن متهم و عدم احراز سابقه سوء کیفری مشارالیه را بابت حمل و نگه داری مشروبات الکلی مذکور به تحمل نه ماه حبس و سی و هفت ضربه شلاق تعزیری و یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و بابت تخریب به تحمل بیست و یک ماه حبس محکوم می نماید. اجرای رای مطابق مقررات مندرج در ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1392 خواهد بود. رای صادره غیابی و ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معصومی
در خصوص واخواهی آقای م.خ. نسبت به دادنامه شماره 300568 مورخه 01/07/92 صادره از همین دادگاه که به موجب آن به اتهام حمل و نگه داری کمی از شیشه پلاستیکی مشروب الکلی و یک عدد ساندیس و تخریب شیشه موضوع شکایت آقای م.ه. به تحمل حبس و شلاق تعزیری محکوم گردیده است؛ با مداقه در کلیه اوراق و مندرجات پرونده و محتویات لایحه واخواهی ایراد و اشکال موثری که موجب خدشه و تزلزل رای صادره گردد ملاحظه نمی شود لذا دادگاه مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد واخواهی دادنامه صدرالاشعار را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معصومی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص اعتراض آقای م.خ. با وکالت آقای م.ص. نسبت به دادنامه شماره 301151 مورخ 14/12/92 صادره از شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن و با رد واخواهی از دادنامه غیابی شماره 300568 مورخ 01/07/92 صادره از دادگاه بدوی مشارالیه به اتهامات 1- نگه داری یک بطری و یک پاکت ساندیس از نوع ودکا مطابق کیفرخواست به نه ماه حبس و 37 ضربه شلاق و یک میلیون ریال جزای نقدی 2- به اتهام تخریب عمدی دو جام شیشه پارکینگ موضوع شکایت مالک پارکینگ به بیست و یک ماه حبس محکوم گردیده است؛ با ملاحظه محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه وکیل تجدیدنظرخواه صرف نظر از این که مشروبات مکشوفه مورد کارشناسی و ارزیابی قرار نگرفته و میزان و قیمت آن روشن و مشخص نگردیده زیرا نوع و میزان و قیمت در مجازات قانونی موثر می باشد و قبل از بررسی معدوم گردیده است لیکن مطابق کیفرخواست مشروب مکشوفه از نوع ودکا بوده و خارجی است. لذا مطابق ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با توجه به میزان آن درحد اعلام شده مشمول بند الف ماده 22 ذکر شده بوده و فاقد مجازات حبس و شلاق می باشد لذا دادگاه مستندا به مقررات یاد شده و ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نسبت به مجازات نگه داری مشروب الکلی با حذف مجازات حبس و شلاق صرفا جزای نقدی تعیین شده با رد اعتراض تایید و دادنامه در این بخش اصلاح می گردد. در خصوص اتهام تخریب ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید ارایه نگردیده است و دادنامه مطابق مقررات و موازین قانونی اصدار یافته لذا دادگاه مستندا به بند یک ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری با رد اعتراض این بخش از دادنامه بدوی را تایید و استوار می نماید. لیکن به لحاظ گذشت شاکی خصوصی (مسیول و مالک پارکینگ) دادگاه با رعایت ماده 22 قانون مجازات اسلامی و مقررات ماده 46 و 48 و 40 قانون مجازات اسلامی مجازات حبس وی را به مدت یک سال معلق می نماید. بدیهی است در صورت عدم ارتکاب جرم در مدت تعیین شده محکومیت وی بی اثر خواهد شد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 21 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
تولیت ـ پورعرب

قاضی:
مسعود معصومی , سید محمود تولیت , رضا پورعرب

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 48 ـ تعلیق مجازات با رعایت مقررات مندرج در تعویق صدور حکم ممکن است به طور ساده یا مراقبتی باشد.

مشاهده ماده 48 قانون مجازات اسلامی

ماده 40 ـ در جرایم موجب تعزیر درجه شش تا هشت دادگاه می تواند پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد: الف ـ وجود جهات تخفیف ب ـ پیشبینی اصلاح مرتکب پ ـ جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران ت ـ فقدان سابقه کیفری موثر تبصره ـ محکومیت موثر محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم براساس ماده (25) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کند.

مشاهده ماده 40 قانون مجازات اسلامی

ماده 22ـ هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا به شرح زیر و مواد (23) و (24) مجازات می شود: الف ـ درصورتی که ارزش کالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ب ـ درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق پ ـ در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ت ـ در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق تبصره 1ـ در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع ضبط می شود. تبصره 3ـ آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می گیرد ضبط می شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامدا آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد مشمول حکم این تبصره نمی باشد. تبصره 4ـ مشروبات الکلی اموال تاریخی ـ فرهنگی تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیرمجاز آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است. ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر برای این ماده می باشد. (الحاقی 21/07/1394) تبصره 5 ـ محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده (24) این قانون نشود توقیف و پلمب می شود و در صورتی که محکوم علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی جریمه نقدی را نپردازد حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏شود. در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع کند از محل نگهداری رفع توقیف می شود. (الحاقی 21/07/1394)

مشاهده ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM