رای قضایی شماره 9009970224105468

رای قضایی شماره 9009970224105468

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9009970224105468


شماره دادنامه قطعی:
9009970224105468

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مالیت موضوع سرقت

پیام رای:
مدارک مالیت نداشته و موضوع سرقت قرار نمی گیرد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1. آقای م. فرزند ر. 22 ساله شغل آزاد و متاهل و فاقد سابقه کیفری و آزاد با تودیع وثیقه دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و تخریب عمدی خودروی آقای ق. و سرقت تصویر مدارک هویتی آقای الف. 2. آقای ر. فرزند الف. 50 ساله متاهل و فاقد سابقه کیفری و آزاد با تودیع وثیقه دایر بر نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره دادگاه با توجه به محتویات پرونده و موضوع کیفرخواست شماره 171-90 صادره از دادسرای ناحیه 14 تهران و گزارش ضابطین و اعتراف متهمان در محضر دادگاه نسبت به برخی جرایم ارتکابی و دفاعیات بلاوجه متهم ردیف اول در خصوص برخی جرایم علیرغم اعتراف در شعبه 12 دادیاری و سایر قراین منعکس در پرونده بزهکاریشان را محرز دانسته و مستندا به مواد 47 641 608 677 و 661 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم ردیف اول به تحمل یک سال حبس تعزیری بابت مزاحمت تلفنی و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی بابت توهین و تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تخریب عمدی خودرو شاکی و تحمل هشت ماه حبس تعزیری بابت سرقت اسناد و مدارک الف. و متهم ردیف دوم مستندا به بند الف ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره به پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی و ضبط اموال مکشوفه به نفع سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری تلقی و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1124 دادگاه عمومی جزایی تهران. م.کیالاشکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای ق. به طرفیت آقای م. و هم چنین آقای م. به طرفیت آقایان الف. و ق. از دادنامه شماره 500918 مورخه 7/8/90 شعبه 1124 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه فوق الذکر آقای م. از جهت جرم مزاحمت تلفنی به یک سال حبس و از بابت توهین به یک صد هزار تومان جزای نقدی و بابت تخریب عمدی اتومبیل شاکی به شش ماه حبس و بابت سرقت مدارک آقای الف. به هشت ماه حبس حسب ماده استنادی در دادنامه محکوم گردیده است و آقای ق. هم از جهت اینکه برای جعل عنوان مامور سازمان هدفمندی و توهین نویسی بر روی دیوار و ایجاد حریق در پارکینگ رای صادر نگردیده است اعتراض نموده است حال با توجه به اظهارات آقای ق. و الف. و م. و دیگران و اظهارات صفحات 291 292 و 293 آقای م. جرم ارتکابی آقای م. از جهت مزاحمت تلفنی توام با توهین و تعیین مجازات حسب ماده استنادی قانونی و هم چنین بر احراز جرم توهین به صورت دیوارنویسی و تعیین مجازات حسب ماده استنادی ایرادی وارد نمی باشد و هم چنین احراز بر جرم تخریب نیز ایرادی وارد نمی باشد لکن جرم سرقت مدارک و اخذ کپی با توجه به اینکه مدارک مالیت ندارد عنوان سرقت به آن اطلاق نمی گردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری رای نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد ولیکن در مورد اتهامات تجدیدنظرخواه دایر به مزاحمت و تخریب با توجه به وضع خاص تجدیدنظرخواه به تجویز تبصره دو از ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات حبس اتهام مزاحمت به سه میلیون ریال جزای نقدی و مجازات حبس اتهام مزاحمت نیز به پنج میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف داده شده و در نهایت وفق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
عبدالعلی قنبری , قاسمی , محمد کیالاشکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 641 ـ دیه هریک از انگشتان اصلی دست یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 641 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM