نظریه مشورتی شماره 7/1400/1030

نظریه مشورتی شماره 7/1400/1030

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/1400/1030


شماره نظریه:
7/1400/1030

شماره پرونده:
1400-32-1030 ک

تاریخ نظریه:
1400/11/27

استعلام
طبق ماده 3 قانون تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشور مصوب 1372 و آیین نامه اجرایی آن هزینه خدمات خاص پزشکی قانونی باید پرداخت شود. خواهشمند است به پرسش های زیر پاسخ دهید: 1- خدمات غیرخاص پزشکی قانونی چه مواردی هستند که مشمول پرداخت هزینه نیستند؟ 2- آیا پزشکی قانونی می تواند به استناد عدم پرداخت هزینه از پاسخ به استعلام مواردی که از سوی مقام قضایی ارجاع می شود استنکاف کند و در صورت استنکاف پزشکی قانونی ضمانت اجرای آن چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- منظور از عبارت «خدمات خاص» مندرج در عنوان آیین نامه تعرفه خدمات خاص پزشکی قانونی خدماتی است که در فهرست مندرج در این آیین نامه درج شده و مشتمل بر خدماتی است که پزشکی قانونی در راستای وظایف مقرر به عنوان پزشکی قانونی انجام می دهد و نقطه مقابل آن تعرفه های پزشکی است که حسب مورد پزشکان در راستای ارائه خدمات عام پزشکی و برابر مصوبات وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی و یا تعرفه های مقرر برای کارشناسان رسمی دادگستری در مقام انجام وظایف مربوط مجاز به دریافت باشند. 2- در مورد تامین هزینه های مرتبط با دادرسی نیز مطابق ماده 560 قانون آیین دادرسی کیفری اقدام می شود و در هر صورت پزشکی قانونی مکلف به اجرای دستور مقام قضایی است و در صورت استنکاف مطابق تبصره 2 ماده 1 قانون تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشور رفتار می شود. ضمنا در حال حاضر ماده 63 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 جایگزین ماده 19 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1291 شده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 560 ـ شاکی و متهم بابت هزینه انتشار آگهی ایاب و ذهاب گواهان حق‏الزحمه کارشناسان مترجمان و پزشکان و سایر اشخاصی که به تشخیص مقام قضایی احضار می شوند وجهی نمی‏پردازند و هزینه های مذکور از اعتبارات مربوط به قوه قضاییه پرداخت می شود اما هرگاه اقدامات مذکور بنا به درخواست شاکی صورت گیرد شاکی باید هزینه مقرر را مطابق قوانین و مقررات و تعرفه های مربوط در مهلت تعیین شده پرداخت کند. در صورتی که شاکی ملزم به پرداخت هزینه مذکور باشد و از پرداخت آن امتناع کند هزینه مذکور از اعتبارات مربوط به قوه قضاییه پرداخت می شود و مراتب به اطلاع دادستان می رسد تا به دستور وی و از طریق اجرای احکام مدنی با توقیف و فروش اموال شاکی با رعایت مستثنیات دین معادل هزینه پرداخت شده اخذ و به حساب مربوط در خزانه‏داری کل واریز شود. در هر صورت از متهم هیچ هزینه ای اخذ نمی شود. تبصره 1 ـ در صورتی که به تشخیص مقام قضایی شاکی قادر به پرداخت هزینه های فوق نباشد هزینه از اعتبارات قوه قضاییه پرداخت می شود. تبصره 2 ـ در موارد فوری به دستور مقام قضایی اقدامات موضوع این ماده پیش از پرداخت هزینه مربوط انجام می شود. تبصره 3 ـ میزان هزینه ایاب و ذهاب گواهان مطابق تعرفه‏ ای است که ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 560 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 63 ـ تخلف از مقررات مواد (30) (34) (35) (37) (38) (39) (40) (41) (42) (49) (51) (52) (53) (55) (59) و (141) این قانون توسط ضابطان موجب محکومیت به سه ماه تا یک سال انفصال از خدمات دولتی است.

مشاهده ماده 63 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 19 ـ دادگاه در مواردی که حکم به رد عین مثل و یا قیمت مال صادر می کند مکلف است میزان و مشخصات آن را قید و در صورت تعدد محکوم علیه حدود مسوولیت هر یک را مطابق مقررات مشخص کند. تبصره ـ در صورتیکه حکم به پرداخت قیمت مال صادر شود قیمت زمان اجرای حکم ملاک است.

مشاهده ماده 19 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM