نشست قضایی شماره 1398-6233

نشست قضایی شماره 1398-6233

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6233


کد نشست:
1398-6233

تاریخ برگزاری:
1397/11/15

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
مرجع صالح تقاضای تعلیق کامند خاطی موضوع ماده 7 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری

پرسش:
آیا تکلیف موضوع ماده 7 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری صرفا ناظر بر دادستان می باشد یا بازپرسی نیز می تواند پس از صدور کیفرخواست تقاضای اعمال ماده 7 از دستگاه مربوطه نماید؟

نظر هیئت عالی:
تکلیف مرقوم متوجه دادسرا است؛ لذا اعلام به مرجع اداری مستخدم از سوی دادستان یا بازپرس امری موجه است. نتیجتا نظر اکثریت تایید می گردد.

نظر اکثریت:
با توجه به اطلاق کلمه «دادسرا» در ماده 7 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری دادستان و بازپرسی هر دو می توانند تقاضای تعلیق کارمند خاطی را به اداره سازمان ذیربط اعلام نمایند.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه ریاست دادسرا با دادستان است و نظر به مفاد تبصره یک و دو ماده 39 قانون نظارت بر رفتار قضات که صراحتا اعلام تعلیق قاضی (که کارمند دولت محسوب می شود) را فقط بر عهده دادستان گذاشته است لذا بازپرسی چنین اختیاری ندارد.

نظر ابرازی:
با توجه به مواد 22 23 274 275 280 و 281 قانون آیین دادرسی کیفری 92 منظور از کلمه دادسرا فقط بازپرس است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 23 ـ دادسرا به ریاست دادستان تشکیل می شود و به تعداد لازم معاون دادیار بازپرس و کارمند اداری دارد.

مشاهده ماده 23 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 280 ـ عنوان اتهامی که در کیفرخواست ذکر می شود مانع از تعیین عنوان صحیح قانونی توسط دادگاه نیست. در صورتیکه مجموع اعمال ارتکابی متهم در نتیجه تحقیقات دادسرا روشن باشد و دادگاه فقط عنوان اتهام را نادرست تشخیص دهد مکلف است اتهام جدید را به متهم تفهیم تا از اتهام انتسابی مطابق مقررات دفاع کند و سپس مبادرت به صدور رای نماید.

مشاهده ماده 280 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 ـ به منظور کشف جرم تعقیب متهم انجام تحقیقات حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد اجرای احکام کیفری انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی در حوزه قضایی هر شهرستان و در معیت دادگاه های آن حوزه دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاههای نظامی استان دادسرای نظامی تشکیل می شود

مشاهده ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 281 ـ هر گاه قبل از ارسال پرونده به دادگاه موجبی برای آزادی متهم یا تبدیل قرار تامین به وجود آید دادسرا با رعایت مقررات قانونی اقدام می کند.

مشاهده ماده 281 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 275 ـ هرگاه پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا اعاده شود دادسرای مربوط با انجام تحقیقات موردنظر دادگاه بدون صدور قرار مجددا پرونده را به دادگاه ارسال می کند و اگر در تحقیقات موردنظر دادگاه ابهامی بیابد مراتب را برای رفع ابهام از دادگاه استعلام می کند.

مشاهده ماده 275 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 39ـ هرگاه قاضی در مظان ارتکاب جرم عمدی قرار گیرد دادستان موضوع را بررسی و چنانچه دلایل و قرائن دلالت بر توجه اتهام داشته باشد تعلیق وی از سمت قضائی را تا صدور رای قطعی توسط مرجع ذی صلاح و اجرای آن از دادگاه عالی تقاضا می کند. دادگاه مذکور پس از رسیدگی به دلایل تصمیم مقتضی اتخاذ می نماید. تبصره 1ـ مرجع کیفری صالح می تواند تعلیق قاضی را جهت اقدام مقتضی از دادستان درخواست نماید. تبصره 2ـ دادستان مکلف است پیش از اظهارنظر راجع به تعلیق قاضی به وی اعلام کند که می تواند ظرف یک هفته پس از ابلاغ اظهارات خود را به طور کتبی یا با حضور در دادسرا اعلام نماید. دادگاه عالی نیز در صورت اقتضاء به همین ترتیب اقدام می نماید. تبصره 3ـ در صورتی که درخواست تعلیق قاضی از سوی دادسرا یا دادگاه عالی رد شود و پس از آن دلیل جدیدی کشف شود مرجع کیفری صالح می تواند بررسی مجدد موضوع تعلیق را از دادستان درخواست نماید.

مشاهده ماده 39 قانون نظارت بر رفتار قضات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM