رای قضایی شماره 9309970222300380

رای قضایی شماره 9309970222300380

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222300380


شماره دادنامه قطعی:
9309970222300380

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
سرقت مقرون به آزار

پیام رای:
1- تحقق بزه سرقت مقرون به آزار مستلزم جراحت بر جسم خود مالباخته نبوده و جرح فرد دیگر حاضر در صحنه نیز برای تحقق شرط آزار کافی است. 2- تهدید و جرح با سلاح سرد در راستای سرقت مقرون به آزار دارای مجازات مستقل نیست.

رای دادگاه بدوی
شماره پرونده : 9209980236400757 شماره دادنامه : 9209970232501573 تاریخ : 1392/11/29
رای دادگاه
در خصوص اتهام آقای ب. ش. فرزند ح. 30 ساله مقیم تهران و دارای سوابق متعدد کیفری و بازداشت به لحاظ عجز از تودیع وثیقه دایر بر 1. تهدید و سرقت مقرون به آزار آقای م. ب. و ربودن اموال وی شامل گوشی تلفن همراه و ساعت مچی و مبلغ هفتاد و پنج هزار تومان وجه نقد 2. ضرب و جرح عمدی با چاقو ( قمه ) نسبت به آقای و. پ. اجمالا بدین شرح که در تاریخ 11/6/92 در ساعت 23:30 متهم با در دست داشتن یک عدد چاقوی بزرگ ( قمه ) در پارک شهرک م ش. ه به قصد سرقت مبادرت به تهدید و ربودن اموال آقای ب. به شرح مذکور نموده است که در این اثنا آقای پ. جهت بازداشتن متهم از عمل مجرمانه جلو رفته که نامبرده با پرتاب کردن چاقو به طرفش در نتیجه به دست وی اصابت و موجب جراحت گردیده است که پس از این موضوع متهم از محل متواری گردید بنابراین با توجه به اینکه ازعمومات ماده 652 استنباط می گردد که تحقق بزه سرقت مقرون به آزار مستلزم جراحت بر جسم خود مالباخته نیست و جرح فرد دیگر حاضر در صحنه نیز برای تحقق شرط آزار کافی می باشد دادگاه با عنایت به تقارن تهدید و جراحت و بزه سرقت اموال و نظر به محتویات پرونده و موضوع کیفرخواست شماره 6858-92 صادره از دادسرای ناحیه 14 تهران و گزارش مرجع انتظامی و انکار بلاوجه متهم در دادگاه و گواهی پزشکی قانونی و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهکاریش را محرز دانسته و مستند به مواد 134 و 137 و 614 و 617 و 652 و 677 قانون مجازات اسلامی و از حیث جنبه عمومی بزه حکم به محکومیت نامبرده به تحمل ده سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق تعزیری بابت سرقت مقرون به آزار و تحمل یکسال حبس تعزیری بابت جرح با چاقو و تحمل دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و 74 ضربه شلاق تعزیری جهت تهدید با چاقو و رد عین اموال مثلی یا قیمتی یا عینی در حق مالباختهصادر و اعلام می گردد با ملحوظ داشتن موضوع تعدد جرایم مجازات اشد برای نامبرده قابلیت اجرا خواهد داشت. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1124 دادگاه عمومی جزایی تهران.
کیالاشکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ب. ش. نسبت به دادنامه شماره1573-92مورخ 29/11/92در پرونده کلاسه757-92 صادره از شعبه 1124دادگاه عمومی جزایی تهرانکه به موجب آن آقای ب. ش. به اتهام تهدید و سرقت مقرون به آزار آقای محمد ب. و ربودن اموال وی و ضرب و جرح عمدی با چاقو نسبت به آقای و.پ. با احراز بزهکاری و به استناد مواد مندرج در دادنامه از حیث سرقت مقرون به آزار علاوه بر رد اموال مسروقه به ده سال حبس و 74 ضربه شلاق و از حیث جرح با چاقو به یکسال حبس و از حیث تهدید با چاقو به دو سال حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شده استنظر باینکه تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری باشد اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته از حیث بزهکاری منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا اینکه جرایم ارتکابی از مصادیق ماده 131 قانون مجازات اسلامی است و عمل ارتکابی تجدیدنظرخواه رفتار واحد سرقت مقرون به آزار توام با تهدید و جرح با سلاح سرد بوده است. بنابراین در خصوص موضوع معنون مرتکب به مجازات اشد یعنی مجازات جرم سرقت مقرون به آزار و مسلح موضوع ماده652 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)محکوم می گردد لهذا محکومیت تجدیدنظرخواه به صورت مستقل از حیث جرح با چاقو و تهدید با چاقو مبتنی بر اشتباه است و با حذف مجازات های یکسال حبس و دو سال حبس و 74 ضربه شلاق دادنامه صادره اصلاح می گردد و در نهایت به استناد ماده 250قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهدادنامه تجدیدنظرخواستهبا اصلاح مذکورتایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظراستان تهران - مستشار دادگاه
حسینعلی منصوری - صادق جعفری شهنی

قاضی:
منصوری , جعفری شهنی , محمد کیالاشکی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 137 ـ هر کس به موجب حکم قطعی به یکی از مجازات های تعزیری از درجه یک تا شش محکوم شود و از تاریخ قطعیت حکم تا حصول اعاده حیثیت یا شمول مرور زمان اجرای مجازات مرتکب جرم تعزیری درجه یک تا شش دیگری گردد به حداکثر مجازات تا یک و نیم برابر آن محکوم می شود.

مشاهده ماده 137 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 131 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد مرتکب به مجازات اشد محکوم می شود

مشاهده ماده 131 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 250 ـ قرار تامین و نظارت قضایی باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم شدت مجازات ادله و اسباب اتهام احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم سابقه متهم وضعیت روحی و جسمی سن جنس شخصیت و حیثیت او متناسب باشد. تبصره ـ اخذ تامین نامتناسب موجب محکومیت انتظامی از درجه چهار به بالا است.

مشاهده ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM