ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 81 ق آ د ک

ماده 81 ق.آ.د.ک

ماده 81 قانون آدک

ماده 81 قانون دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی کیفری

ماده 81 قانون آ.د.ک

ماده 81 دادرسی کیفری

ماده 81 ق دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 81 ق آ د ک ماده 81 ق.آ.د.ک ماده 81 قانون آدک ماده 81 قانون دادرسی کیفری ماده 81 آیین دادرسی کیفری ماده 81 قانون آ.د.ک ماده 81 دادرسی کیفری ماده 81 ق دادرسی کیفری ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۸۱ ق آ د ک

ماده ۸۱ ق.آ.د.ک

ماده ۸۱ قانون آدک

ماده ۸۱ قانون دادرسی کیفری

ماده ۸۱ آیین دادرسی کیفری

ماده ۸۱ قانون آ.د.ک

ماده ۸۱ دادرسی کیفری

ماده ۸۱ ق دادرسی کیفری

ماده ۸۱ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۸۱ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۸۱ ق آ د ک ماده ۸۱ ق.آ.د.ک ماده ۸۱ قانون آدک ماده ۸۱ قانون دادرسی کیفری ماده ۸۱ آیین دادرسی کیفری ماده ۸۱ قانون آ.د.ک ماده ۸۱ دادرسی کیفری ماده ۸۱ ق دادرسی کیفری ماده ۸۱ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۸۱ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 81 ـ در جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است چنانچه شاکی وجود نداشته گذشت کرده یا خسارت وارده جبران گردیده باشد و یا با موافقت بزه دیده ترتیب پرداخت آن در مدت مشخصی داده شود و متهم نیز فاقد سابقه محکومیت موثر کیفری باشد دادستان می تواند پس از اخذ موافقت متهم و در صورت ضرورت با اخذ تامین متناسب تعقیب وی را از شش ماه تا دو سال معلق کند. در اینصورت دادستان متهم را حسب مورد مکلف به اجرای برخی از دستورهای زیر می کند:

ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 81

ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 81
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 81 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۸۱

ماده 81 ـ در جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است چنانچه شاکی وجود نداشته گذشت کرده یا خسارت وارده جبران گردیده باشد و یا با موافقت بزه دیده ترتیب پرداخت آن در مدت مشخصی داده شود و متهم نیز فاقد سابقه محکومیت موثر کیفری باشد دادستان می تواند پس از اخذ موافقت متهم و در صورت ضرورت با اخذ تامین متناسب تعقیب وی را از شش ماه تا دو سال معلق کند. در اینصورت دادستان متهم را حسب مورد مکلف به اجرای برخی از دستورهای زیر می کند:

الف ـ ارائه خدمات به بزه دیده در جهت رفع یا کاهش آثار زیانبار مادی یا معنوی ناشی از جرم با رضایت بزه دیده
ب ـ ترک اعتیاد از طریق مراجعه به پزشک درمانگاه بیمارستان و یا به هر طریق دیگر حداکثر ظرف شش ماه
پ ـ خودداری از اشتغال به کار یا حرفه معین حداکثر به مدت یک سال
ت ـ خودداری از رفت و آمد به محل یا مکان معین حداکثر به مدت یک سال
ث ـ معرفی خود در زمانهای معین به شخص یا مقامی به تعیین دادستان حداکثر به مدت یک سال
ج ـ انجام دادن کار در ایام یا ساعات معین در موسسات عمومی یا عام المنفعه با تعیین دادستان حداکثر به مدت یک سال
چ ـ شرکت در کلاسها یا جلسات آموزشی فرهنگی و حرفه ای در ایام و ساعات معین حداکثر به مدت یک سال
ح ـ عدم اقدام به رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و تحویل دادن گواهینامه حداکثر به مدت یک سال
خ ـ عدم حمل سلاح دارای مجوز یا استفاده از آن حداکثر به مدت یک سال
د ـ عدم ارتباط و ملاقات با شرکاء جرم و بزه دیده به تعیین دادستان برای مدت معین
ذ ـ ممنوعیت خروج از کشور و تحویل دادن گذرنامه با اعلام مراتب به مراجع مربوط حداکثر به مدت شش ماه
تبصره 1 ـ در صورتی که متهم در مدت تعلیق به اتهام ارتکاب یکی از جرایم مستوجب حد قصاص یا تعزیر درجه هفت و بالاتر مورد تعقیب قرار گیرد و تعقیب وی منتهی به صدور کیفرخواست گردد و یا دستورهای مقام قضایی را اجراء نکند قرار تعلیق لغو و با رعایت مقررات مربوط به تعدد تعقیب به عمل می آید و مدتی که تعقیب معلق بوده است جزء مدت مرور زمان محسوب نمی شود. چنانچه متهم از اتهام دوم تبرئه گردد دادگاه قرار تعلیق را ابقاء می کند. مرجع صادرکننده قرار مکلف است به مفاد این تبصره در قرار صادره تصریح کند.
تبصره 2 ـ قرار تعلیق تعقیب ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه صالح است.
تبصره 3 ـ هرگاه در مدت قرار تعلیق تعقیب معلوم شود که متهم دارای سابقه محکومیت کیفری موثر است قرار مزبور بلافاصله به وسیله مرجع صادرکننده لغو و تعقیب از سرگرفته می شود. مدتی که تعقیب معلق بوده است جزء مدت مرور زمان محسوب نمی شود.
تبصره 4 ـ بازپرس می تواند درصورت وجود شرایط قانونی اعمال مقررات این ماده را از دادستان درخواست کند.
تبصره 5 ـ در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه می تواند مقررات این ماده را اعمال کند.
تبصره 6 ـ قرار تعلیق تعقیب در دفتر مخصوصی در واحد سجل کیفری ثبت می شود و در صورتی که متهم در مدت مقرر ترتیبات مندرج در قرار را رعایت ننماید تعلیق لغو می گردد.

ماده 80 ـ در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت چنانچه شاکی وجود نداشته یا گذشت کرده باشد در صورت فقدان سابقه محکومیت موثر کیفری مقام قضایی می تواند پس از تفهیم اتهام با ملاحظه وضع اجتماعی و سوابق متهم و اوضاع و احوالی که موجب وقوع جرم شده است و در صورت ضرورت با اخذ التزام کتبی از متهم برای رعایت مقررات قانونی فقط یک بار از تعقیب متهم خودداری نماید و قرار بایگانی پرونده را صادر کند....

نمایش ماده

ماده 82 ـ در جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است مقام قضایی می تواند به درخواست متهم و موافقت بزه دیده یا مدعی خصوصی و با اخذ تامین متناسب حداکثر دو ماه مهلت به متهم بدهد تا برای تحصیل گذشت شاکی یا جبران خسارت ناشی از جرم اقدام کند. همچنین مقام قضایی می تواند برای حصول سازش بین طرفین موضوع را با توافق آنان به شورای حل اختلاف یا شخص یا موسسه‏ای برای...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1400-168-1615 ک - مورخ 1400/12/28
2
نظریه مشورتی شماره 99-186/3-679ک - مورخ 1399/06/11
با عنایت به تبصره الحاقی به ماده 47 قانون اجرای مجازات اسلامی بر اساس ماده 7 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و ملحوظ نظر قرار دادن این موضوع که تعلیق اجرای کیفر جرایم امنیتی مشروط است و صرفا بخشی از آن قابل تعلیق است آیا دادستان با در نظر گرفتن سایر شرایط مذکور در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری می تواند تعقیب جرایم امنیتی را معلق کند.
3
نظریه مشورتی شماره 99-186/1-2000 ک - مورخ 1399/12/27
با توجه به این که ماده 48 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 صدور قرار تعلیق اجرای مجازات را به صورت ساده یا مراقبتی امکان پذیر می داند: 1- با عنایت به متن ماده مبنی بر این که «دادستان متهم را حسب مورد مکلف به اجرای برخی از دستورهای زیر می کند» آیا این دادستان می تواند بدون مکلف کردن متهم به انجام دستورهای مقرر در این ماده و همانند بند «الف» ماده 41 قانون مجازات عمل کرده و سپس قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟ 2- با عنایت به عبارت:«در صورت ضرورت با اخذ تامین متناسب» در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین ماده 251 همین قانون که صدور قرار تعلیق تعقیب را موجب الغای قرار تامین اخذ شده می داند آیا زمانی که دادستان تفهیم اتهام می کند و با توجه به اوضاع احوال پرونده و اخذ موافقت متهم تصمیم به صدور قرار تعلیق تعقیب اتخاذ می کند می بایست لزوما مبادرت به اخذ تامین از متهم کند یا این که امکان عدم اخذ تامین پس از تفهیم اتهام میسر است؟
4
نظریه مشورتی شماره 1400-168-12 ک - مورخ 1400/05/31
وفق ماده 54 قانون مجازات اسلامی محکومی که از تاریخ تعلیق مجازات تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت گردد پس از قطعیت حکم اخیر دادگاه مجازات تعلیقی را لغو و به همراه مجازات جرم جدید دستور اجرا صادر می نماید و مراتب را به دادگاه صادر کننده تعلیق اطلاع می دهد. حال اگر همین شخص محکوم در ایام تعلیق مرتکب جرم درجه شش شود و دادیار یا بازپرس جرم ارتکابی جدید را در اجرای ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری تعلیق تعقیب نماید: 1- آیا صدور چنین قراری ممکن است؟ 2- در صورت صدور قرار تعلیق تعقیب برای جرم دوم با عنایت به صراحت ماده 54 قانون مجازات اسلامی در خصوص قطعیت حکم جرم اخیر آیا لغو تعلیق اجرای مجازات جرم تعلیقی قبلیممکن است؟ 3- در صورت امکان لغو تعلیق اجرای مجازات قبلی در فرضی که قرار تعلیق تعقیب در مانحن فیه توسط مقام تعقیب صحیح باشد و در عین حال هم معتقد به این موضوع باشیم که مجازات تعلیقی قبلی باید لغو باشد با توجه به صراحت ماده 54 قانون مجازات اسلامی این که دادگاه مجازات تعلیقی را لغو و مراتب را به دادگاه صادر کننده قرار اطلاع می دهد آیا دادگاه صادر کننده حکم تعلیقی باید مجازات تعلیقی را لغو کند؟ 4- در صورتی که قائل باشیم با توجه به تبصره 4 ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری بازپرس یا دادیار نمی تواند با توجه به ارتکاب جرم جدید قرار تعلیق تعقیب را صادر کند در صورت صدور چنین قراری وظیفه دادستان یا دادیار اظهارنظر چه می باشد؟( مخالفت نماید یا موافقت)
5
نظریه مشورتی شماره ک 662-861-89 - مورخ 1398/03/27
الف- چنانچه دادیاری اقدام به صدور قرار نهایی نماید و پس از آن به سمت بازپرسی ارتقاء یابد و پرونده های دادیاری به همان بازپرس محول شود و سپس دادستان یا دادیار اظهار نظر با قرار نهایی دادیار وقت مخالفت نماید آیا بازپرس دادیار سابق که پرونده هابا کسر از آمار دادیاری تحت عنوان شعبه بازپرسی به وی ارجاع شده است حق مخالفت باعقیده دادستان یا دادیار اظهار نظر را دراین موارد دارد یا خیر؟ ب- با عنایت به ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92/12/4 چنانچه پس از صدور قرار تعلیق تعقیب در راستای اجرایی شدن بندهای ج و چ ماده مزبور ارگان های عام المنفعه و یا نهادهای عمومی غیر دولتی به غیر از شهرداریها از پذیرش متهم خودداری نمایند چه ضمانت اجرایی دارد؟ با امعان نظر به ماده 576 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 بخش تعزیرات که صرفا به شهرداری اشاره نموده است /ب
6
نظریه مشورتی شماره 1400-186/1-527 ک - مورخ 1400/05/10
با عنایت به این که حسب ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت قابل تعلیق تعقیب می باشند که امکان تعلیق اجرای مجازات آن ها حسب مواد 46 و 47 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 وجود داشته باشد. تا قبل از تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 در عدم امکان تعلیق تعقیب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی به دلیل عدم امکان تعلیق اجرای مجازات این جرایم مستندا به بند «الف» ماده 47 قانون مجازات اسلامی تردید نبود؛ اما با تصویب ماده 7 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و الحاق یک تبصره به ماده 47 قانون مجازات اسلامی مبنی بر امکان تعلیق اجرای بخشی از مجازات جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی در صورت همکاری موثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی سایر متهمان این سوال پیش می آید که آیا مراد از امکان تعلیق اجرای مجازات مندرج در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری امکان تعلیق اجرای کل مجازات و در نتیجه عدم امکان تعلیق تعقیب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی است یا تعلیق اجرای بخشی از مجازات نیز می تواند مقصود ماده مذکور باشد که در این صورت امکان تعلیق تعقیب در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی نیز فراهم است؟
7
نظریه مشورتی شماره 98-168-149 ک - مورخ 1398/02/25
آیا اعمال نهاد حقوقی تعلیق تعقیب موضوع ماده ی 81 قانون آئین دادرسی کیفری درخصوص جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر مجاز است چه آنکه بنا به ظاهر بند ب ماده ی مزبور پاسخ مثبت است و از طرفی صدر ماده ی 81 که از شاکی صبحت به میان آورده ظهور در انصراف آن از چنین جرایمی فاقد شاکی دارد؟
8
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1119 - مورخ 1395/07/19
9
نظریه مشورتی شماره 1400-168-893 ک - مورخ 1400/09/27
آیا عبارت «اخذ موافقت متهم» مذکور در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 به معنای اقرار به ارتکاب بزه موضوع قرار تعلیق تعقیب است؟ در غیر این صورت آیا پس از صدور قرار تعلیق تعقیب امکان صدور قرار منع تعقیب وجود دارد؟
10
نظریه مشورتی شماره 69-62-252 - مورخ 1396/03/20
1-اگر محکوم علیه در محکومیت به دیه یا رد مال به لحاظ عدم تادیه ی دین خویش وفق ماده 3 قانون محکومیت های مالی به زندان معرفی شده باشد و در این اثنا اعسار نسبی خویش را به اثبات رساند و فرضا به تادیه ی دین خویش به 500 قسط مساوی محکوم شده باشد آیا برای آزادی وی از زندان بایست تامین از وی اخذ شود یا با مفهوم مخالف قسمت اخیر ماده3 قانون مذکور بدون قید و شرط وی باید آزاد شود در صورت لزوم اخذ تامین چنانچه محکومیت وی فرضا 500 میلیون تومان باشد میزان تامین ماخوذه می بایست به اندازه کل دین باشد یا به تشخیص قاضی صرفا به نسبتی که بتوان طی چند سال آینده محکوم علیه را در دسترس نگهداشت از وی تامین اخذ خواهد شد؟ 2-آیا اخذ تامین یا عدم اخذ آن در مرحله رسیدگی فرضا به لحاظ غیابی بودن رای صادره تاثیری در پاسخ به سوال یک خواهد داشت؟ 3-وفق ماده 251 قانون آئین دادرسی کیفری صدور قرار تعلیق تعقیب یا تعلیق اجرای مجازات به طور مطلق موجب لغو قرار تامین خواهد شد حال چنانچه تصمیمات مذکور وفق مواد 81 قانون آئین دادرسی کیفری یا 484 قانون مجازات اسلامی به صورت مراقبتی مبتنی بر لزوم انجام دستورات خاصی اخذ شده باشد برای احضار متهم جهت اجرای این دستورات چه تضمینی وجود دارد آیا می-توان از تامین ماخوذه در مرحله¬ی تحقیقات مقدماتی در این خصوص استفاده نمود آیا ماده 507 قانون آئین دادرسی کیفری کاربردی در این زمینه می¬تواند داشته باشد؟ 4-چنانچه قاضی اجرای احکام کیفری وفق ماده 507 قانون آئین دادرسی کیفری قرار تامین صادر نماید و محکوم علیه تامین نسپارد چه اقدامی قانونا باید صورت پذیرد.
11
نظریه مشورتی شماره 1400-168-970 ک - مورخ 1400/09/10
1- با توجه به مشخص بودن شرح وظایف اجرای احکام کیفری در قانون آیین دادرسی کیفری و تصریح به اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات که دلالت بر احکام دادگاه دارد آیا اجرای قرار تعلیق تعقیب موضوع ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری و نظارت بر اجرای دستورات قرار تعلیق مذکور در صلاحیت و وظایف اجرای احکام کیفری است یا شعبه صادرکننده قرار یابد بر اجرای دستور نظارت کند؟ 2- وفق تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری اخذ تامین کیفری در آرای غیابی بر عهده دادگاه است در مواردی در اعطای نیابت از شعب اجرای احکام کیفری درخواست اخذ تامین از محکومینی می شود که جلب شده اند یا در زندان حوزه قضایی مجری نیابت حاضر به خواب هستند و امکان اعزام آن ها وجود ندارد. آیا در این موارد امکان صدور قرار تامین کیفری توسط مرجع مجری نیابت وجود دارد؟
12
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1119 - مورخ 1395/07/19
13
نظریه مشورتی شماره 98-54-685ک - مورخ 1398/06/13
اولا: ایا ممنوعیت اعمال نهادهای ارفاقی موضوع تبصره ماده واحده الحاقی به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 69/7/12 صرفا مربوط به مرحله اجرای حکم است؟ به عبارت دیگر آیا دادسرا در مرحله تحقیقاتی مقدماتی و یا دادگاه در مرحله دادرسی یا محاکمه و صدور رای که در این مراحل هنوز به واحد اجرای احکام کیفری ارسال نگردیده است می تواند راسا و بدون رعایت شرایط مذکور در تبصره مذکور نهادهای ارفاقی مانند تعلیق تعقیب تعلیق اجرای حکم را اعمال کنند یا خیر؟ ثانیا: برای اعمال تبصره مذکور در مرحله اجرای حکم ضرورتا مجازات قانونی جرم باید دارای حداقل و حداکثر باشد یا خیر؟ به عبارت بهتر چنانچه بعد از اعمال قاعده تناسب مجازات قانونی جرم حبس بیش از 5 سال باشد که فاقد حداقل و حداکثر می باشد امکان استفاده از نهادهای از ارفاقی مذکور وجود دارد یا خیر؟ به بیان بهتر قاعده لزوم اعمال تناسب در مواد مخدر در خصوص تبصره یاد شده چه جایگاه حقوقی دارد؟
14
نظریه مشورتی شماره 99-53-2001 ک - مورخ 1400/01/15
با توجه به بند «ت» ماده 47 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 که قاچاق عمده مشروبات الکلی را غیر قابل تعلیق می داند و همچنین ماده 71 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی که جزای نقدی و حبس مقرر در جرایم قاچاق کالاهای ممنوعه و. .. را قابل تعلیق نمی داند با توجه به این که قانون مجازات به صورت خاص تعیین تکلیف کرده و فرض خاص و عام بودن مردود است و از طرفی تاریخ تصویب هر دو قانون با یکدیگر نزدیک و ادعای ناسخ و منسوخ بودن نیز خلاف حکمت قانونگذار است تعارض موجود میان دو قانون مذکور چگونه قابل حل می باشد؟ آیا دادستان در راستای ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی می تواند تعقیب جرایم قاچاق (غیر عمده) حمل و نگهداری مشروبات الکلی خارجی را تعلیق کند؟
15
نظریه مشورتی شماره 99-186/3-1617 - مورخ 1399/10/22
مطابق ماده 7 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور در صورت همکاری موثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی متهمان تعلیق بخشی از مجازات بلامانع است از طرفی هم در ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره شده در جرایم کیفری درجه 6-7-و 8 که مجازات آنها قابل تعلیق است و. .. دادستان می تواند تعقیب وی را از 6 ماه تا دو سال معلق کند. 1-آیا در جرم ماده 500 قانون مجازات اسلامی تعزیرات فعالیت تبلیغی علیه نظام و همانند آن که مجازات حبس سه ماه تا یک سال دارد با توجه به اینکه در تبصره ماده 7 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری تعلیق بخشی از مجازات را بلامانع دانسته است امکان تسری این ماده به ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری معلق نمودن تعقیب توسط دادستان وجود دارد یا خیر؟
16
نظریه مشورتی شماره 99-168-950 ک - مورخ 1399/07/29
نظر به این که تعلیق تعقیب به عبارتی جانشین تعقیب محسوب می گردد و مرجع تعقیب دادستان است که باید در خصوص تعقیب متهم تصمیم بگیرد و این مرجع تعقیب دادستان است که باید با متهم توافق کند و نه مقام تحقیق (بازپرس). و به نظر در صورت تصمیم به تعلیق تعقیب توسط دادستان ارجاع پرونده به مقام تحقیق بازپرس دارای اشکال است و اساسا یکی از فلسفه های صدور قرار تعلیق تعقیب جلوگیری از ورود متهم به مرحله تحقیق ااست؛ حال: اولا مرجع توافق کننده با متهم دادستان است یا آن که دادیار هم در صورت ارجاع می تواند اقدام به توافق با متهم کند. به عبارتی آیا دادیار هم می تواند قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟ ثانیا آیا مرجع اجرای قرار تعلیق تعقیب واحد اجرای احکام کیفری است؟ ثالثا آیا دادستان می تواند با وکیل متهم توافق کند یا آن که این توافق قائم به شخص متهم است؟ رابعا: در صورت توافق دادستان با متهم یا در صورت درخواست متهم مبنی بر بهره مندی از تعلیق تعقیب نزد شعبه بازپرسی مرجع صادر کننده قرار تامین کیفری در صورت لزوم چه کسی است؟ خامسا آیا تعلیق تعقیب موضوع بند «و» ماده 26 آیین نامه دادسراها و دادگاه های ویژه روحانیت از حیث مدت که فاقد مدت است و شرایط تابع عمومات قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و ماده 81 آن است؟
17
نظریه مشورتی شماره ک 4171-281-89 - مورخ 1398/12/24
در پرونده ای در این شعبه آقایان «الف» و«ب» به نحو مشارکت یک باب مغازه را اداره می کردند و تعدادی از وسایل مغازه متعلق به آقای «الف» بوده که جهت اداره مغازه آن ها را به مغازه انتقال می دهد. پس از مدت کوتاهی آقای «الف» از شراکت خارج می شود و به آقای «ب» می گوید پس از پایان مدت اجاره وسایل وی را تحویل دهد. پس از پایان مدت اجاره آقای «ب» اقدام به فروش وسایل آقای «الف» می کند. آقای «الف» شکایت انتقال مال غیر و خیانت در امانت طرح می کند: 1- رفتار متهم منطبق با کدام یک از عناوین مجرمانه است؟ 2- در صورتی که رفتار متهم منطبق با چند عنوان مجرمانه باشد آیا موضوع مشمول تعدد مادی است یا معنوی؟. 3-آقای «الف» مباشر سه فقره کیف زنی موضوع ماده 657 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) است و آقای «ب» در آن سه فقره معاونت کرده است. حسب بند «ت» ماده 127 در صورتی که نظر قاضی مبنی بر یک درجه پایین تر باشد مجازات معاون سه فقره حبس تعزیری درجه شش است و در صورتی که نظر قاضی بر دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی باشد مجازات معاون سه فقره حبس تعزیری درجه هفت است و در حالت سوم نظر قاضی برای معاونت در یک فقره حبس درجه شش و دو فقره حبس درجه هفت است و در دو مورد اخیر حسب تبصره 4 ماده 134 قاعده جمع مجازات ها حاکم است بیان بفرمایید که در صورت حدوث چنین حالتی تکلیف قاضی برای تعیین مجازات معاون چیست؟ 6/337/پ/98 آقای «الف» وکالت بلاعزل نقل و انتقال یک باب آپارتمان متعلق به خود را در سال 1394 به همسر خود خانم «ب» داده است که وی حسب این وکالت بتواند به شرکت عمران پرند مراجعه کند و ملک را به نام هر شخص حقیقی یا حقوقی انتقال دهد. در سال 1395 آقای «الف» ملک مذکور را به فردی به هویت «ج» اجاره می داده است و تا سال 1398 تمدید کرده است. نیمه سال 1398 خانم «ب» علیه همسر خود شکایت انتقال مال غیر و کلاهبرداری طرح کرده است و دو ماه بعد از طرح شکایت خانم «ب» به شرکت عمران پرند مراجعه و با وکالت مذکور و مبایعه نامه جعلی ملک را به صورت قطعی به نام خود انتقال داده است: 1-آیا رفتار ارتکابی آقای «الف» جرم است؟ در صورت جرم بودن رفتار وی منطبق با کدام یک از عناوین کیفری می باشد؟ 2-آیا رفتار خانم «ب» غیر از جعل سند عادی عنوان دیگری دارد؟
18
نظریه مشورتی شماره ک4221-2/681-89 - مورخ 1398/10/25
برای مثال شخصی مرتکب سی فقره سرقت موضوع ماده 661 قانون مجازات 1375 که جرم درجه شش است گردیده و فردی در این سی فقره سرقت معاونت نموده و علاوه بر آن معاون مرتکب بزه تهدید نیز گردیده در تعیین مجازات دادگاه با لحاظ ماده 134 قانون مجازات 1392 مباشر سرقت را به تحمل سی فقره دو سال و یک ماه و 75 ضربه شلاق محکوم گردیده و معاون را بابت سی فقره معاونت به استناد بند ت ماده 127 قانون مجازات 1392 و لحاظ تعدد به سی فقره هفت ماه حبس تعزیری و 31 ضربه شلاق محکوم بابت تهدید نیز 75 ضربه شلاق حال سوال این است که به استناد ماده 134 در بحث تعدد در خصوص مباشر یک مجازات اجرا در فرض فوق تنها یک فقره دو سال و یک ماه و 75 ضربه شلاق اجرا می شود ولی در خصوص معاون به استناد تبصره 4 ماده 134 چون جرم درجه هفت است می بایست سی فقره هفت ماه اجرا گردد و نتیجه این می شود که مجازات معاون در اجرا بسیار بیشتر از مجازات مباشر است آیا برای حل این تعارض صرف نظر موارد تخفیف یا تعلیق مجازات معاون راه حلی وجود دارد یا نقض قانون است و باید قانون اصلاح گردد./ع
19
نظریه مشورتی شماره 98-168-1541 ک - مورخ 1398/09/30
نظر مشورتی صادر بفرمایید. با عنایت به ماده 82 از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و تبصره آن آیا بازپرس می تواند راسا قرار تعلیق تعقیب در جرایم تعزیری درجه شش صادر کند یا خیر.
20
نظریه مشورتی شماره 97-168-2963 - مورخ 1398/08/08
21
نظریه مشورتی شماره 98-25-672 ک - مورخ 1398/05/28
درخصوص تبصره 2 ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر در صورت صدور تعلیق تعقیب آیا پرونده باید همچنان در شعبه تحقیق بماند یا به شعبه اجرای احکام ارسال گردد؟
22
نظریه مشورتی شماره 97-168-1925 - مورخ 1398/03/19
23
نظریه مشورتی شماره 97-186-1-1180 - مورخ 1397/11/17
24
نظریه مشورتی شماره 96-16/10-2075 - مورخ 1396/12/14
در صورتی که در جرم بی احتیاطی در رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی راننده مقصر فوت نماید با توجه به تبصره 3 ماده 32 و نیز ماده 34 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 95 که پرداخت دیه را منوط به قطعی شدن میزان خسارت و قطعیت حکم دادگاه بیان کرده است و با توجه به ماده 20 و تبصره یک ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 آیا در این صورت بایستی طبق رویه سابق پرونده با قرار موقوفی تعقیب مختومه و مصدومین علیه ورثه راننده مقصر دادخواست مطالبه دیه دهند؟ که در این صورت مصدومین بایستی به محل اقامت ورثه راننده مقصر رفته و دادخواست ارائه دهند که گاها دارای خطرات دیگری هم می باشد و یا اینکه با توجه به قوانین و مقررات موجود می شود بدون دادخواست حقوقی بیمه را با حکم یا دستور قضایی الزام به پرداخت دیه مصدومین نمود؟
25
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2043 ک - مورخ 1396/10/20
آیا اجرای تعلیق تعقیب موضوع ماده 81 قانون آئین دادرسی کیفری از وظایف اجرای احکام کیفری است یا شعبه صادرکننده قرار؟ لازم به توضیح است در سیستم مدیریت پرونده قضائی اجرا سمپ گزینه ای به عنوان قرار تعلیق تعقیب پیش بینی نشده است.
26
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-253 - مورخ 1396/04/04
27
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-352 - مورخ 1396/04/04
3-وفق ماده 251 قانون آئین دادرسی کیفری صدور قرار تعلیق تعقیب یا تعلیق اجرای مجازات به طور مطلق موجب لغو قرار تامین خواهد شد حال چنانچه تصمیمات مذکور وفق مواد 81 قانون آئین دادرسی کیفری یا484 قانون مجازات اسلامی به صورت مراقبتی مبتنی بر لزوم انجام دستورات خاصی اخذ شده باشد برای احضار متهم جهت اجرای این دستورات چه تضمینی وجود دارد؟ آیا می توان از تامین ماخوذه در مرحله ی تحقیقات مقدماتی در این خصوص استفاده نمود آیا ماده 507 قانون آئین دادرسی کیفری کاربردی در این زمینه می تواند داشته باشد؟ 4-چنانچه قاضی اجرای احکام کیفری وفق ماده 507 قانون آئین دادرسی کیفری قرار تامین صادر نماید و محکوم علیه تامین نسپارد چه اقدامی قانونا باید صورت پذیرفت.
28
نظریه مشورتی شماره 798-1/168-95 - مورخ 1395/05/16
آیا جرائم مواد مخدر مانند حمل و نگهداری 50 سانت هروئین قابلیت تعلیق موضوع ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری سال 92 را دارد یا خیر؟
29
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-798 - مورخ 1395/05/16
30
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-103 - مورخ 1395/03/08
31
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-301 - مورخ 1395/03/08
32
نظریه مشورتی شماره 0476‏-‎1‏/‎168‏-‎94 - مورخ 1394/04/16
1
نشست های قضایی شماره 1398-5748 - مورخ 1396/12/23
تکلیف متهم به اجرای برخی از دستورات ماده 81 قانون آئین دادرسی کیفری
2
نشست های قضایی شماره 1398-5748 - مورخ 1396/12/23
تکلیف متهم به اجرای برخی از دستورات ماده 81 قانون آئین دادرسی کیفری
3
نشست های قضایی شماره 1397-5587 - مورخ 1397/04/12
صدور قرار تعلیق تعقیب در خصوص تبصره 2 ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر
4
نشست های قضایی شماره 1400-8195 - مورخ 1399/06/11
قرار بایگانی پرونده در جرایم شکار و صید
5
نشست های قضایی شماره 1396-1132 - مورخ 1396/09/26
شرایط صدور قرار تعلیق تعقیب در بی احتیاطی رانندگی منجر به صدمه بدنی
6
نشست های قضایی شماره 1399-7549 - مورخ 1398/02/03
قرار تعلیق تعقیب و ارتکاب جرم در دوران تعلیق
7
نشست های قضایی شماره 1397-4534 - مورخ 1397/03/07
قرار تعلیق تعقیب موضوع ماده 81 قانون آئین دادرسی کیفری
8
نشست های قضایی شماره 1396-1134 - مورخ 1396/08/01
مقام صالح جهت صدور قرار تعلیق تعقیب
9
نشست های قضایی شماره 1399-7426 - مورخ 1398/03/16
درج کلمه دادستان در جرائم تعزیری 7 و 8
10
نشست های قضایی شماره 1398-5779 - مورخ 1397/09/14
قرار تعلیق تعقیب با وجود تعدد بزه های درجه 6 تا 8
11
نشست های قضایی شماره 1400-8392 - مورخ 1399/01/20
تاثیر صدور قرار اناطه بر وضعیت قرار تامین کیفری صادره در پرونده کیفری
12
نشست های قضایی شماره 1398-6032 - مورخ 1397/09/20
اخذ موافقت متهم همزمان با صدور قرار تعلیق تعقیب
13
نشست های قضایی شماره - مورخ 1395/07/26
قابلیت تعلیق تعقیب در جرایم عمومی
14
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/04/21
بررسی لزوم صدور قرار تامین جدید در صورت لغو قرار تعلیق تعقیب
15
نشست های قضایی شماره 1400-8415 - مورخ 1399/07/16
امکان صدور تعلیق تعقیب در جرم جدید
16
نشست های قضایی شماره 1399-7199 - مورخ 1398/04/25
قرار تعلیق تعقیب و ارتکاب جرم در دوران تعلیق
17
نشست های قضایی شماره 1399-7137 - مورخ 1398/02/08
امکان اصدار قرار تعلیق تعقیب در جرائم قابل گذشت
18
نشست های قضایی شماره 1400-8308 - مورخ 1398/07/09
تقاضای تعلیق تعقیب توسط دادستان بعد از صدور قرار نهایی نسبت به جنبه عمومی جرم
19
نشست های قضایی شماره 1398-5952 - مورخ 1397/09/07
قرار تعلیق تعقیب در مورد جرایم درجه 6 الی 8 با وجود تعدد جرایم با درجه 1 الی 5
20
نشست های قضایی شماره 1399-7428 - مورخ 1398/05/31
کشف جرم از طریق دادستان ( اطلاع استحضاری دادستان از وقوع جرم)
ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 81 ق آ د ک

ماده 81 ق آ د ک

ماده 81 ق.آ.د.ک

ماده 81 ق.آ.د.ک

ماده 81 قانون آدک

ماده 81 قانون آدک

ماده 81 قانون دادرسی کیفری

ماده 81 قانون دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی کیفری

ماده 81 قانون آ.د.ک

ماده 81 قانون آ.د.ک

ماده 81 دادرسی کیفری

ماده 81 دادرسی کیفری

ماده 81 ق دادرسی کیفری

ماده 81 ق دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۸۱ ق آ د ک

ماده ۸۱ ق.آ.د.ک

ماده ۸۱ قانون آدک

ماده ۸۱ قانون دادرسی کیفری

ماده ۸۱ آیین دادرسی کیفری

ماده ۸۱ قانون آ.د.ک

ماده ۸۱ دادرسی کیفری

ماده ۸۱ ق دادرسی کیفری

ماده ۸۱ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۸۱ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۸۱ ق آ د ک ماده ۸۱ ق.آ.د.ک ماده ۸۱ قانون آدک ماده ۸۱ قانون دادرسی کیفری ماده ۸۱ آیین دادرسی کیفری ماده ۸۱ قانون آ.د.ک ماده ۸۱ دادرسی کیفری ماده ۸۱ ق دادرسی کیفری ماده ۸۱ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۸۱ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 81 ق آ د ک

ماده 81 ق.آ.د.ک

ماده 81 قانون آدک

ماده 81 قانون دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی کیفری

ماده 81 قانون آ.د.ک

ماده 81 دادرسی کیفری

ماده 81 ق دادرسی کیفری

ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 81 ق آ د ک ماده 81 ق.آ.د.ک ماده 81 قانون آدک ماده 81 قانون دادرسی کیفری ماده 81 آیین دادرسی کیفری ماده 81 قانون آ.د.ک ماده 81 دادرسی کیفری ماده 81 ق دادرسی کیفری ماده 81 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 81 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM